на головну
РОЗКРИТО ПОТРІЙНЕ УБИВСТВО В БІЛІЙ ЦЕРКВІ

28.11.2003 року

…28 листопада, у 6.20 ранку в Білоцерківський МВВС Київської області від диспетчера служби "01" надійшло повідомлення: у 48-й квартирі будинку № 95 по вул. Т. Шевченко виникла пожежа. Під час її гасіння, з численними колото-різаними ранами всього тіла, виявлені трупи хазяїна квартири 54-літнього ніде не працюючого Ч., його дружини 1952 року народження і співмешканки їхнього сина Олександра 28-літньої Х., офіціантки кафе "Прес-клуб". Трупи виявилися явно кримінальними. Жертви лиходійства й всі підозрювані - молоді люди до 30-ти років, раніше неодноразово судимі за крадіжки й пограбування, жили в одному дворі й давно один одного знали.

- Двоє підозрюваних, у яких ми вилучили речові докази, що підтверджують причетність до потрійного убивства, були затримані практично через добу, третього подільника ще шукають, - розповідає начальник Білоцерківського МВВС полковник міліції Олександр Погорілий. - Попередньо можна сказати, що цих людей убивали ножем, заздалегідь принесеним одним зі злочинців. Усі затримані (як і Олександр Ч., - Авт.) притягувалися нами до кримінальної відповідальності за спільне скоєння квартирних крадіжок. Ця справа знаходилася на розгляді в суді, підозрювані ж у крадіжках у складі групи перебували на підписці про невиїзд.
…Судячи по показам затриманих і допитаного Олександра Ч., трагедія могла розігратися от яким чином.
…Вони весь день й ніч напередодні убивства пиячили - пройшлися по знайомим, заглянули в кілька шинків, а потім вирішили лагодити розбірки зі своїм подільником, - Сашком Ч. Відносно цього чоловіка у трійці були свої рахунки й підозри. Для того, що б їх з'ясувати, а заодно й виробити єдину тактику поводження в майбутньому судовому процесі, вони прийшли до свого "бойового" товариша Ч., але останнього вдома не виявилося. Як потім було встановлено, син потерпілих, раніше чотириразово судимий, у цей час "відпочивав" із друзями в компанії "півлітри".
…Підпита трійця Сашкових друзяків прийшла сюди під ранок 28 листопада, було близько 5-ї години. Ті розбудили домочадців, - батьки Олександра їх знали, тому без зайвих питань упустили. Там вони разом випили горілки, але розмова на тему майбутнього судового процесу, видко, не виходила, та й їхнього сина, власне заради якого ті тут з'явилися, не було. Раптом один з гостей ударяє ножем главу сімейства, потім друзі сина накидаються на матір і співмешканку, сполосувавши до смерті й їх.
…Виходячи з квартири, зловмисники вирішують замести сліди жахливого злочину за допомогою "червоного півня". У коридорі ті підпалюють висячий на вішалці одяг убитих, а потім відкривають конфорки в газовій плиті. Потужного вибуху й можливих, більш трагічних наслідків (квартира знаходиться на третьому поверсі панельної дев'ятиповерхівки, й більшість мешканців ще знаходилися вдома), удалося уникнути завдяки тому, що злочинці залишили на кухні відкритою кватирку, куди, як видно, і йшов газ. На додачу, по старій злодійській звичці, молодики поцупили із собою пилосос.
…Сусіди почули як сильно гепнули двері й гучно полинув тупіт ніг кількох людей, які кудись втікали. Незабаром по стояку почав розповзатися їдкий запах диму. Люди кинулися до квартири, - двері виявилися відкритими, усередині палахкотіло полум'я. Благо, що вогонь не став поширюватися далі, й сусіди самотужки його ліквідували. Викликані ними медики вже нічим не могли допомогти нещасним.
- Резонанс для Б. Церкви у цього випадку виявився вельми примітним, - продовжує Олександр Миколайович. - Під час відтворення обставин трагедії, що відбулося ввечері в суботу 29 листопада, у дворі будинку по вул. Шевченко 95 зібралося більше ста місцевих жителів, які гнівно вимагали "показати й віддати їм цих негідників". Олександра Ч. я знаю давно, - він у нас з малолітства вже перебував у "полі зору", - тобто на обліку в дитячій кімнаті міліції. Коли ми установили, що Сашко раніше судимий, що його в момент розправи не було вдома, коли з'ясували всі його зв'язки, підняли кримінальні справи по яким той проходив, то зрозуміли, кого потрібно шукати. Наші розшуківці негайно відправилися по місцях їхньої можливої появи. Одного із шуканих ми затримали на "хаті" у співмешканки, другого також знайшли на "схроні". Добре, що в квартирі не було дітей співмешканки від першого шлюбу (чоловік загинув у ДТП) - сина й дочки дев'яти та чотирьох років, яких вона напередодні відвезла до своїх батьків у Черкаську область. А так би помутнілі горілкою і кров'ю чолов'яги навряд чи зупинилися б, побачивши малят.

Геннадій Карпюк,
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera