на головну
НЕПРОХАНІ ГОСТІ

29.01.2004 року

Ця історія трапилася в одному із сіл Бориспільського району.
Була п'ятниця. Іван і Пелагея (імена змінено), яким уже за сімдесят, в обідню пору вийшли, не замкнувши хату, порати худобу. Усе було спокійно. І раптом у сарай долинули чужі голоси. Вийшовши, пенсіонери побачили трьох незнайомих молодих циганок, в однієї з яких на руках було немовля.
Циганки сказали, що їм потрібно перепеленати дитину. Двоє з них із господинею увійшли до веранди, а одна залишилася з господарем на вулиці і почала розповідати байки про те, що вони їздять селами, скуповують картоплю та інший товар.
Слухаючи її, дід почав непокоїтися. Але коли прочинив двері веранди, то побачив на підлозі немовля, яке перемотувала молода циганка, і щоб не напустити холоду, швидко зачинив двері.
У той час баба слухала розповіді циган і спостерігала, як вони у холодній веранді перемотували немовля. Запропонувала зайти до хати, де тепліше. Та циганки відмовились. А потім стара помітила, що на веранді не дві, а три схожі між собою циганки, та не надала цьому великого значення.
Смаглявки подякували господарям за гостинність і хутко залишили подвір'я, сіли в легковик, що стояв неподалік оселі, і поїхали.
Старі ж, зайшовши до хати, побачили розкидані речі. Бабуся полізла на піч, де на чорний день зберігалося 2 тисячі гривень, і не знайшовши їх, усе зрозуміла. Дід вибіг на вулицю, та за непроханими гостями вже і слід захолов. Тож довелося звертатися за допомогою до міліції.
Правоохоронці шукають зловмисників. Можливо, й знайдуть. А подружжя пенсіонерів цей візит запам'ятає на все життя. Тож і вам, шановні читачі, хочеться порадити: будьте завжди пильними. Не залишайте незамкненими двері оселі, якщо відлучаєтеся навіть на кілька хвилин. Не довіряйте незнайомим, а головне - не дозволяйте себе ошукати. Будьте обачними.




ПІДВЕЗЛИ І... ЗГВАЛТУВАЛИ

Пізнього вечора на автобусній зупинці "Червоний хутір" одиноко тупцювала 40-річна мешканка одного із сіл району. Лідія Степанівна (ім'я змінено) затрималась на роботі і поверталась додому. Мимо швидко проїжджав транспорт. Надія на останній автобус чи маршрутку з кожною хвилиною меншала. Нарешті поталанило: поруч зупинилися світлі "Жигулі".
- Хто до Борисполя? Підвеземо.
- Мене до села..
Молодий водій відкрив дверцята, і пасажирка вмостилася на сидіння. Глянула на годинник і задоволено подумала, що через декілька хвилин буде вдома. У салоні авто крім водія був іще один чоловік, обом років по 25.
Проїхавши декілька кілометрів швидкісної траси, автомобіль звернув у ліс. А далі жінку побили та зґвалтували. Не пам'ятає, як дісталась додому. А вранці потрапила до обласної лікарні. Уже звідти надійшло повідомлення про злочин до міліції.
Тепер правоохоронці розшукують зловмисників. Та знайти їх буде непросто. Адже жінка не запам'ятала ні номерних знаків, ні моделі легковика, не може показати місце, де стався злочин.
Тож шановні жінки, якщо ви не хочете бути у ролі потерпілих, ніколи не сідайте у авто, до незнайомих людей, особливо пізно увечері.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera