на головну
КРИМІНАЛУ НА КИЇВЩИНІ ЗАВДАНО СЕРЙОЗНОГО УДАРУ

24.02.2004 року

24 лютого в ГУ МВС України в Київській області відбувся брифінг за участю першого заступника Міністра внутрішніх справ генерал-лейтенанта міліції Сергія Гусарова. Темою зустрічі із представниками мас-медіа стали підсумки оперативно-профілактичного відпрацювання регіону, яке прохидило тут згідно розпорядження Міністерства внутрішніх справ в період з 14 по 20 лютого. Міліція Київщини працювала за посиленим варіантом несення служби. Щодоби задіювалося 2000 працівників органів внутрішніх справ, яким надавали допомогу фахівці МВС України та з інших регіонів.
Сегрій Миколайович зазначив, що під час відпрацювання працівники міліції розкрили майже 900 злочинів, з яких - 490 - за "гарячими слідами", у т.ч. 6 вбивств, 3 розбої, 24 грабежі, 385 крадіжок, порушено понад 740 кримінальних справ, встановлено 804 особи, які підозрюються у скоєнні злочинів.
Зокрема, 15 лютого у с.Терешки Сквирського району працівники міліції затримали місцевого жителя, який вбив односельця. Цього ж дня було затримано мешканця Обухівського району, який з 2 лютого перебував у розшуку за вбивство свого батька.
Розкрито також жахливий злочин, який був скоєний на початку травня минулого року в с. Велика Вовнянка Таращанського району. Міліція встановила, що троє 18-19 річних місцевих мешканців насильно завели на сільське кладовище 53-річну односельчанку й намагалися там її зґвалтувати. Але жіночка спробувала налякати злочинців, повідомивши їм про свій намір звернутися до міліції. Молодики тоді ще при житті жертви відрубали їй лопатою голову та розчленували ножем, а частини тіла потім закопали у різних кутках того ж цвинтарю.
У сфері економіки викрито 46 тяжких та особливо тяжких злочинів, з яких 14 фактів хабарництва, 19 зловживань владою чи службовим становищем.
Наприклад, 16 лютого у Вишгороді працівники підрозділу боротьби з організованою злочинністю припинили діяльність підпільного цеху, де розфасовувалася, небезпечна для здоров'я чорна ікра. З підпільного цеху, що був обладнаний на території дитячої спортшколи, працівники міліції вилучили понад 3100 банок вагою 113 грамів кожна, підготовлених до реалізації.
Під час перевірки ТОВ "Есфуд" виявлено факт діяльності злочинної групи, учасники якої, зловживаючи службовим становищем, підробляли документи і таким чином фальсифікували факти виробництва й експорту за кордон промислового обладнання. В результаті цієї злочинної діяльності державі завдано збитків на загальну суму понад 2 мільйони гривень.
За час відпрацювання перевірено 1044 суб'єкта господарювання у сфері виробництва, обігу спирту і алкогольних напоїв. Виявлено 72 порушення. По цим фактам порушено 49 кримінальних справ, притягнуто до відповідальності 100 осіб.
Так, 15 лютого поблизу Володарки працівники ДАІ затримали автомобіль КамАЗ під керуванням громадянина Вірменії (має тимчасову реєстрацію в Україні), який без відповідних документів перевозив 15,2 тони спирту.
Загалом у сфері виробництва, обігу спирту та алкогольних напоїв знято з реалізації до з'ясування якості та походження майже 530 тисяч пляшок алкогольних напоїв на суму 3 мільйони 430 тисяч гривень. Вилучено 20,4 тони спирту на суму 390 тисяч гривень, з якого можна виготовити приблизно 81 тисячу пляшок фальсифікованої горілки. Працівниками НДЕКЦ проведено 308 досліджень спирту та алкогольних напоїв, при цьому в 125 випадках зразки вилученої продукції не відповідали вимогам ДСТУ. Із 1314 досліджених зразків акцизних марок встановлено 18 випадків підробки.
Виявлено 169 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, за якими порушено 115 кримінальних справ, вилучено 42,5 кг наркосировини, ліквідовано 3 нарколабораторії. З незаконного обігу вилучено також саморобний пістолет-автомат, пістолет ТТ, 9 тротилових шашок загальною вагою майже 2 кг, фугасний заряд тротилу вагою 1,4 кг, 2 пневматичні гвинтівки, пристосовані до стрільби малокаліберними патронами, гвинтівку та 8 обрізів, артилерійський снаряд, гранату і 1161 набій.
Зокрема, 14 лютого в Калинівці Васильківського району з власного будинку місцевого мешканця працівники міліції вилучили 9 тротилових шашок, а 15 лютого у смт. Володарка також з приватного будинку було вилучено фугасний заряд тротилу вагою 1,4 кг.
Під час оперативно-профілактичного відпрацювання затримано 121 нелегального мігранта, з яких 22 уже депортовані.
Правоохоронці перевірили понад 9,5 тис. осіб, які знаходяться на обліках ОВС, у т.ч., 4104 раніше засуджених, 1700 осіб, які перебувають під адміннаглядом і майже стільки ж наркоманів. Перевірено майже 3800 власників зброї. Припинено близько 7900 порушень Правил дорожнього руху.
В 12 районах області керівництвом МВС проведено прийом громадян. До правоохоронців звернулось майже 500 мешканців міст та селищ з різноманітних питань діяльності міліції.
Присутні на заході журналісти мали можливість переглянути відеофільм про основні моменти відпрацювання, а потім ознайомитись із оздоленою фотогафіями галереєю вилучених у злочинців із незаконного обігу зразків зброї, наркосировини, продукції горіляаних та інших фальсифікаторів.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera