на головну

В "Надії" знову свято

29.03.2004р.

Частими гостями дитячого будинку "Надія", що в Броварському районі є правоохоронці Київщини. На цей раз до них завітав виконуючий обов`язки начальника УБОЗ ГУ МВС України в Київській області полковник міліції Сергій Блізніков. Окрім безлічі фруктів і солодощів гості подарували дітям новенький одяг. Також привезли в подарунок захоплюючу енциклопедію з кольоровими фотографіями в якій розповідається про становлення і розвиток Української міліції та ще два підручники з комп`ютерної грамоти, завдяки яким діти якнайшвидше зможуть опанувати комп`ютер. Та на цьому подарунки не закінчились і полковник Блізніков вручив дітям квитки до кінотеатру на захоплюючий фільм. На останок вихованці "Надії" поспілкувались з працівником елітного підрозділу УБОЗ "Сокіл", який приїхав до дітей, як-то кажуть, у всьому спорядженні. Він розповів дітлахам про небезпечну й нелегку, а водночас і цікаву службу. Після захоплюючого спілкування дехто з дітей одразу вияв бажання в майбутньому стати бійцем такого підрозділу.

Олександр Коваленко
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА

Під час патрулювання міста Біла Церква співробітники відділу державної служби охорони на вулиці 50-років Перемоги затримали нового нащадка Деточкіна.
Мабуть важко знайти молодого чоловіка, який би не мріяв про особисте авто. Двадцятилітній Аркадій, житель Черкаської області, також не був виключенням, а коли став студентом державного аграрного університету, то й зовсім втратив спокій. Юнак вважав, що студенту престижного вузу негоже ходити пішки, не престижно. От тільки біда була в тому, що окрім бажання, Аркадій не мав найголовнішого - грошей, для здійснення своєї блакитної мрії.
Рішення "проблеми" прийшло само-собою, коли одного дня, повертаючись з лекцій, парубок звернув увагу на залишений без нагляду автомобіль ВАЗ-21120, і здоровий глузд поступився нав'язливій ідеї.
Та збутися мрії не судилося, юнак лише успів відкрити авто, як мов із під землі перед ним постали правоохоронці, які на "гарячому" і застукали зловмисника.
Мало не залишився без свого вірного металевого друга і житель села Мала Салтанівка Васильківського району.
Свій автомобіль ЗАЗ-968М Володимир залишив без нагляду на вулиці Залізничній селища Калинівка, куди приїхав у справах. Через годину, чоловік повернувся до зазначеного місця, від його авто залишилася лише пам'ять.
В ході оперативно-профілактичного відпрацювання правоохоронці, до яких звернувся постраждалий за допомогою, затримали 22-літніх Олексія і Олександра, які позарилися на старенький "Запорожець".
Зловмисники утримуються в ізоляторі тимчасового утримання, а машина повернута щасливому власнику.
Вкрай знахабніли і грабіжники.
Марину, підприємця з міста Броварів, пограбували прямо на робочому місці.
На ринку "Нива", що на вулиці Возз'єднання, до торгівельного намету, який належить жінці, о 20 годині зайшов невідомий, і схопивши шкіряну сумку швиденько зник з місця злочину.
Правоохоронці, до яких Марина звернулася за допомогою, встановили, що злочин вчинив 47-літній Микола, житель Чернігівської області, який обрав Київщину для свого злочинного бізнесу.
В ході оперативно-профілактичного відпрацювання в селищі Бородянка міліція затримала за грабіж 28-літню Надію.
Жінка уже мала судимість за аналогічний злочин, та після відбування покарання так і не зробила належного висновку, а продовжила свій злочинний шлях.
В указаному селищі вона завітала до будинку пенсіонерки Марії Олексіївни і наказала віддати гроші. Коли ж господарка відмовилася задовольнити вимогу невідомої, знахабніла грабіжниця побила стареньку, а затим ще й відібрала 30 гривен.
Подібний шок довелося пережити і 47-літній Лідії з міста Вишневе К.Святошинського району.
Біля восьмої години ранку до її будинку, що на вулиці Першотравневій, зайшли два чоловіки. Жінка була так збентежена і розгублена появою невідомих, що навіть не встигла покликати на допомогу. Безпорадністю господині й скористалися непрохані гості, застосувавши до неї фізичну силу, а затим відкрито забрали мобільний телефон, годинник та ювелірні вироби.
Того ж дня правоохоронці затримали 30-літніх Андрія і Костянтина, жителів міста Кривий Ріг, які вчинили злочин, тож скористатися награбованим зловмисники не встигли.
Від дорослих "колег" не відстає і молодь. Так в місті Біла Церква опівдні на вулиці Лермонтова троє невідомих відібрали мобільний телефон у 17-літнього Максима.
Встановлено, що злочин вчинили 17-літні Олег і Антон, учні одного з Білоцерківських ПТУ, та Віталій, учень школи-інтернату, який молодший від своїх товаришів лише на рік.
А 18-літній Максим з селище Макарів, прямо на ринку, що по вулиці Леніна, відкрито відібрав кросівки у 16-літнього підлітка.
Та далеко з чужим взуттям молодику утекти не вдалося.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області


Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera