на головну

ФІГУРАНТ ЗДАВСЯ ПІСЛЯ ТРЕТЬОГО ПОСТРІЛУ

30.03.2004р.

Нещодавно правоохоронці Київської області провели комплексну оперативно-профілактичну операцію "Розшук", основною метою якої було піймання всіляких кримінальних елементів, розшукуваних міліцією за скоєні злочини. В одному з випадків, що мав місце буквально в перші години заходу, професійно спрацювали співробітники ДАІ, яким у погоні за зловмисником, що утікав, вимушено довелося використовувати табельні "Макарови"...
…Цього березневого ранку на 77 кілометрі автотраси Київ-Харків наряд 7-ї роти полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в Київській області в складі двох інспекторів - прапорщиків міліції Яковця й Василенка зупинив за перевищення швидкості легковик "Форд-С'єра" з київськими номерами. Як звичайно, почалося відповідне в таких випадках розбирання, й інспектори заповзялися вивчати документи порушника. Не дивлячись на тривале нічне чергування, здатне приспати увагу й пам'ять навіть "здорованів", ці прапорщики відразу второпали, що до їхніх рук трапила серйозна кримінальна "птаха", благо дані документів й вчасно згадані позиції недавнього тривожного орієнтування про розшук небезпечного злочинця збіглися...
...За хвилини правоохоронці довідалися, що за кермом іномарки перебуває не хто інший, як раніше судимий за тяжкі злочини 33- літній уродженець Сумської області Андрій Б., який перебрався жити в Київ. Той не просто переїхав у столицю, - він переніс сюди центр ваги своїх злочинних задумів. Інакше ніяк не поясниш привід до інтересу його персоною з боку лінійного відділу залізничної станції Київ - пасажирський, докладно описаний в орієнтуванні "усім постам". Видко, цей тип, що вештався серед строкатої й багатоликої привокзальної мішури, добряче насолив сим станційним доглядачам правопорядку.
Щоб остаточно підтвердити свої побоювання з приводу ідентичності молодця й описуваного підозрюваного, "даішники" по рації зв'язалися з черговим роти, який й розвіяв останні сумніви, - перед ними справді був "той самий фігурант". Але, чи то "чуйка" у лиходія спрацювала, чи то інспектори спочатку розгубилися від успіху, проте, Андрій Б., зумів зненацька вирватися й дав гарі до прилеглого ліску. За ним у переслідування кинулися прапорщики, - від страху в лиходія вмикнувся другий подих. На пропозицію міліціонерів зупинитися той не реагував. Уже лишень після трьох попереджувальних пострілів у повітря розшукуваний стримав запал і зупинився, - за миті на його руках з'явилися наручники. Інформацію про затримання Б. передали у відділ міліції станції Київ - пасажирський. У результаті використання зброї ніхто не постраждав.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



ЗЛОДІЙ ОХОРОННИК

30.03.2004р.

Будь-який керівник приватного чи державного підприємства при наймі на роботу підлеглого надіється на його порядність і чесність. Особлива ж увага приділяється при підборі кадрів до служби охорони. І не дивно, адже на охоронника покладають великі надії. От тільки не завжди вони здійснюються.
І в цьому переконався господар магазину "Фантоне-Субуа", що в селі Семиполки Броварського району.
У вихідний день в його магазині, серед білого дня, було викрадено 17 тисяч гривен. Викликані на місце злочину правоохоронці встановили, що до приміщення зловмисник потрапив без перешкод, підібравши ключ. Згодом затримали любителя легкої наживи, ним виявився, чим не мало здивувало господаря, охоронець даного торгового павільйону.
Двадцятилітній Олег знав не тільки входи й виходи магазину, а й те, що господар на вихідні не забрав виручку, цим і вирішив скористатися.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області


Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera