на головну

РУБРИКА "ЗЛОЧИННИЦІ"

КРИМІНАЛЬНА МОЗАЇКА ДАМСЬКИХ ЗВЕРШЕНЬ(ЗАКІНЧЕННЯ)

УГОНЩИЦІ

У 3 години ночі в міліцію Б. Церкви звернувся місцевий житель П., директор кафе "Олена", що в період з 1 до 3 години ночі хтось заволодів його авто "Део-Ланос" 2002 р.в., яке той легковажно залишив без догляду поблизу кафе. Співробітники ДАІ встановили, що викрадення скоїла землячка потерпілого Елеонора Буш, 1961 р.н., співробітниця МП "Ленона". Іномарку знайшли в справному стані й поставили на штрафмайданчик.
У К.-Святошинський РВВС звернулася жителька с. Забір'я С., підприємець, про те, що опівночі невідомі незаконно заволоділи її авто "Нісан", що знаходився на подвір'ї. Встановлено, що злочин скоїли жительки Боярки Б., 22 років, й 20-літня Ч., не працюючі. Іномарку в справному вигляді повернули господарці.
У Березані місцевий житель Я., 32-літній охоронець київського ПП "Група 4" повідомив, що близько 1.00 невідомий украв його авто ВАЗ-21013, залишений без догляду поблизу будинку. Виявилося, що подібним чином з ним "пожартувала" співмешканка потерпілого - місцева жителька А., 1975 р.н., масажист Баришівського санаторію "Галявина". Проте, авто утрапило на штрафмайдан, а "веселу" масажистку очікував у своєму кабінеті слідчий.

"НАРКОБАРОНШИ"

Вельми пристойно виглядає збірна команда "наркобаронш" столичної області, особливе місце тут належить заповзятливим смаглявкам. Ці сіятельниці й реалізатори всілякого "канабісу" складуть неслабу конкуренцію колегам практично з будь-якого куточка України. Судіть самі, - за рік у цих панянок виявилося близько 200 кг макової соломки, майже 20 літрів опію, більш 100 кг маріхуани та іншого "добра": усього на суму близько 1,2 мільйони гривень! А скільки "не виявилося!?", - отож. Нижчеописані факти це підтверджують...
Співробітники ВБНОН у Богуславі на вул. Дачній в будинку Сураєвої 1967 р.н., вилучили 7, 23 кг макової соломки. Встановлено факт надання останньою приміщення для виготовлення й вживання наркотиків.
На автодорозі Київ-Луганськ поблизу с. Новосілки Кагарличчини міліція затримала циганок - рідних сестер Ткач, жительок м. Корсунь-Шевченківський Черкащини - 1980, 1977, 1983, й їхню матір 1959 р.н., які перевозили з метою збуту 21 кг макової соломки.
В с. Деминівка в будинку Кириченко, 1965 р.н., знайшли й вилучили 23 кг сухих конопель.
Співробітники Департаменту БНОН МВС України разом з колегами з Київщини в с. Софіївська Борщагівка К.- Святошинського району затримали киянок К., 1962 р.н., й Е., 1975 р.н., у них вилучили 354 гр. наркосировини "Метадон", яке ті зберігали з метою збуту. Нагадаємо, що в столичному регіоні 1 гр. "Метадону" коштує 700 гривень, тобто збувальниці могли збагатиться на кругленьку суму в майже 500000 гривень!!
Співробітники обласної міліції в результаті оперативної закупівлі в с. Мала Рубежівка в будинку Ольги Х., 1953 р.н., раніше судимої, вилучили 82 гр. маріхуани, 12 мішків й три валізи з 62-кілограмами конопель. …У жовтні ц.р. від агентури у відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків К.-Святошинського РВВС почала надходити інформація про те, що деяка 50-літня Ольга Х., жителька с. М. Рубежівка, активно займається виготовленням й збутом наркоти. Ця дама була раніше судима за крадіжки держмайна й зберігання маріхуани. Під час огляду будинку Х. оперативники знайшли 12 поліпропіленових мішків й 3 баули, туго набитих вихідною сировиною для маріхуани - коноплі, яку та продавала по 10 гривень за грам. Правоохоронці, зваживши це добро, констатували пристойну його вагу - аж майже 62 кг! З такого "вихідняку" можна було "нарубати" маріхуани на суму близько 620000 гривень!! Як потім з'ясувалося, договір про продаж між "фігуранткою" й покупцями, звичайно, відбувався після попереднього "передзвону" по мобільних телефонах. Коли покупець одержував від Х. "добро", то приїжджав до подвір'я, й, по тому, як наркодилерша переконувалася, що знає стороннього клієнта, обмінювала дурман-зілля на дзвінку монету.
Оперативною установкою удалося з'ясувати, що обласкане всілякими наркоманами і кур'єрами обійстя охороняють чотири люті псини (у т.ч. два "кавказці"). На в'їздних воротах мався прилад спостереження з домофоном, по якому "фігурантка" домовлялася з клієнтами; до того ж, на металевій конструкції - опорі під виноград знаходився професійно замаскований спеціальний датчик на рух! Останній сигналізував господарці "тривогу", коли який-небудь об'єкт починав не санкціоновано ворушитися.
Співробітники Васильківської міліції в с. Кобці в будинку циганки Климашенко 1964 р.н., виявили й вилучили 100 кг макової соломки, 18 літрів ацетильованого опію ("ширки"). Циганку й її трьох подільників заарештували. За попередніми даними, у результаті тільки одного нічного міліцейського рейду відвернено реалізацію концентрованого опію на суму близько 600000 гривень, про те, скільки злочинці устигли збути, доводиться поки лише здогадуватися…Потім чоловік однієї з робітниць, яку найняла циганка, вже в ході судового процесу виразив свою незгоду з "невідповідним" вердиктом суду і…зніс бульдозером паркан у міськвідділу міліції. Та прокуратура збиток МВВС у 12000 гривень…порахувала незначним й випустила буйного вірмена.

ХАБАРНИЦІ

Співробітники УДСБЕЗ у Фастові поблизу райдержадміністрації затримали арбітражну керуючу ВАТ "Кожанський цукровий завод" Т., 1963 р.н., місцеву жительку, яка за вирішення питання щодо реалізації нерухомого майна зазначеного підприємства по зниженій вартості одержала від директора дочірнього підприємства "Автомодуль" Б., жителя Б. Церкви хабар у сумі 2000$. Також було встановлено, що ця дама за допомогу в питанні про надання в оренду майнового комплексу підприємства - банкрута "Колос" від того ж Б. одержала хабар у сумі 1000 гривень.
Співробітники УДСБЕЗ області в с. Василів Білоцерківщини затримали голову села 54-літню Б., яка за позитивне вирішення питання про виділення земельної ділянки під будівництво будинку площею 40 соток одержала хабар у сумі 1050$ від жителя м. Узин.

"ЕКОНОМІСТИ"

Співробітники Білоцерківської міліції встановили, що продавець магазину №13 ТОВ "Торгово-навчальний центр" А., 1976 р.н., зловживаючи службовим становищем, шляхом розтрати заволоділа товарно-матеріальними цінностями, заподіявши підприємству збиток на суму майже 12000 гривень.
Співробітники УБОЗ встановили, що 48-літня жителька Броварів В., директор ТОВ "Сонечко", зловживаючи службовим становищем, одержала у своє користування приміщення їдальні з устаткуванням ВАТ "Комбінат-Броварибудіндустрія" а надалі протягом року привласнила побутову техніку, заподіявши ВАТ збиток на суму 30000 гривень. Ця історія почалося з того, що підозрюваній допоміг житель с. Литки Б., 1942 р.н., виконуючий обов'язки глави правління ВАТ. Він перевищив службові повноваження, передавши ще в листопаді 2000 року в особисте користування В. приміщення їдальні, що спричинило для ВАТ збиток на суму понад 10000 гривень.
Співробітники Баришівської міліції встановили, що в с. Лук'янівка продавці магазина "Яна" Г., 1967 р.н. й Ш., 1977 р.н. по попередній змові привласнили й розтратили гроші магазина на суму майже 12000 гривень.
Співробітники УБОЗ установили, що в с. Великополовецьке завскладом військового господарства "Білоцерківське" Б., 1950 р.н., місцева жителька, зловживаючи службовим становищем, реалізувала 10,7 тонни зерна ячменю і 2,5 тонни зернових відходів, заподіявши господарству збиток на суму 5300 гривень.
Співробітники міліції Володарського району встановили, що голова правління СВК "Колос" с. Руде Село Ф., 1965 р.н., зловживаючи службовим становищем, без документів продала комбайн СК-5, а гроші в сумі майже 10000 гривень привласнила.
Співробітники Поліського ВДСБЕЗ установили, що сільський голова Радинки Г., 1971 р.н., місцева жителька, видала односільчанину фіктивну довідку, по якій той одержав кредит 6700 гривень. По факту прокуратурою складено протокол про корупцію.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera