на головну

ШУКАЮТЬ ПОРУШНИКІВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ. І ЗНАХОДЯТЬ…


Правоохоронці столичної області вже другий тиждень поспіль проводять оперативно-профілактичне відпрацювання суб'єктів ринку інтелектуальної власності регіону під умовною назвою "Інтелект". Основне навантаження в цьому міліцейському заході припало на співробітників підрозділу по боротьбі з правопорушеннями в сфері інтелектуальної власності й високих технологій.
Для більшої ефективності керівництво обласного Главку міліції з числа досвідчених професіоналів служб УДАІ, УДСБЕЗ, карного розшуку й УБОЗу створило дві мобільні групи, які зобов'язали з'являтися в місцях з високою імовірністю продажу, виробництва чи транспортування контрафактної продукції. Однозначно, що зазначені бригади непогано попрацювали, перевіривши майже 180 об'єктів ринку інтелектуальної власності, у т.ч. 20 комп'ютерних клубів. Вони, виявляючи безліч порушень, уже склали 53 адмінпротоколи, вилучили близько 3300 одиниць контрафактной аудіо й відеопродукції, фонограм на загальну суму 44000 гривень. Плюс до того, виявилися два підпільних цехи: у с. Блиставиця Бородянського району по тиражуванню аудіокасет, й в с. Рожева Броварського району, де виготовляли фальсифіковане масло. В останньому випадку деякий уродженець Харкова 41-літній Олександр Д., запасся солідною партією маргарину, нарізав його в 200-грамові брикети й загортав в етикетки масла "Селянського" одного з відомих виробників. Після сих нехитрих маніпуляцій маргарин перетворювався в масло, яким жваво торгували на столичних ринках "Юність" й "Лісовий".
А в одному з комп'ютерних клубів Яготина оперативники застали на гарячому його хазяїнів, - під час перевірки там якраз торгували порно. Правоохоронцям довелося вилучити системні блоки, де зберігалися відеофільми з надто відвертими сценами.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області


Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera