на головну

У ДІЛЬНИЧНИХ ВЛАСНЕ СВЯТО

18 червня дільничні міліціонери вперше за роки незалежності України святкуали своє професійне - День служби дільничних інспекторів. Для підняття престижу цієї служби багато зроблено, як МВС України так і Главою держави і ця робота, спрямована для покращення діяльності дільничних, постійно продовжується. 12 січня 2004 року Президент України Леонід Кучма підписав Указ "Про додаткові заходи щодо поліпшення діяльності служби дільничних інспекторів міліції". Одним з найважливіших положень цього документа стала вимога до регіональної влади звернути увагу на забезпечення "шерифів" житловою площею. Довгоочікуване правоохоронцями сільської місцевості житло, у вигляді службових будинків з кабінетом для прийому громадян будуються в багатьох населених пунктах різних регіонів держави. За сприяння місцевих держадміністрацій уже розпочалося спорудження таких будиночків для сільських дільничних. Також у рамках реалізації цієї програми передбачено ремонт старих будівель і таких, що пустують.
В ідеалі дільничний повинен проживати в пункті обслуговування. Програма, що має умовну назву "Будиночок шерифа", випливає з Указу Президента, де викладено вимоги щодо поліпшення умов праці і проживання дільничних. Єдиного фінансування програма не має, тож керівництво міськрайорганів ці питання вирішує спільно з місцевою владою - міськими і районними держадміністраціями, сільрадами, де ці споруди перебуватимуть на балансі. Це конкретний крок до ідеалу - "шериф" живе там, де працює, і його підопічні завжди зможуть звернутися до нього не тільки за допомогою, а й за порадою.
Один з перших таких будинків на Київщині споруджено в Переяслав-Хмельницькому районі і на теперішній час в столичній області нараховується 6 будинків міліціонерів, 17 будуть здані під ключ найближчим часом.

18 червня поточного року дільничні інспектори міліції вперше за роки незалежності святкують своє професійне свято. Урочисті заходи з цього приводу проходили в Білоцерківському районі куди завітали представники райдержадміністрацій, начальник Головного управління МВС України в Київській області Анатолій Волощук, заступник начальника полковник міліції Стефанішин Василь Андрійович, який є безпосереднім керівником цієї служби, начальники відділів ДІМ міськрайорганів та їх підлеглі дільничні інспектори, що мають високі показники в роботі. В урочистій обстановці начальник обласного Главку вручив кращим дільничним грамоти, цінні подарунки та грошові премії. Не залишились поза увагою керівництва і ветерани цієї служби - з рук генерала вони отримали цінні подарунки. Та певно, найбільше цей день запам`ятається дільничному інспектору Білоцерківського районного відділу внутрішніх справ старшому лейтенанту міліції Братківському Михайлу Васильовичу, який в цей день отримав від голови білоцерківської райдержадміністрації Сергія Петровича Вахнія не тільки ключі від чудового будинку з просторим і обладнаним усім необхідним для роботи і прийому громадян кабінетом, а й новенький службовий автомобіль.

Олександр Коваленко
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera