на головну

За день до весілля парубок із Західної України скоїв подвійне вбивство в місті Бровари Київської області, шукаючи 9 тисяч доларів.
02.11.2004р.

Приміська зона Києва в останні роки охоплена епідемією будівництва та ремонтами. Пропозиції піднапружитися й заробити відносно чималі гроші, для не розпещеної високими доходами української глибинки, не залишається без відгуку. Чоловіки та жінки, покинувши родини, прямують в столицю, де є хоч якась надія поправити свої фінансові справи.
Робітники по найму і ті які скоїли злочини мігрують по всій державі, нерідко, як стверджують міліцейські зведення, знову порушують закони, стають нападниками, грабіжниками і жертвами через цілий букет об'єктивних причин. Мова йде про співвітчизників, кого доля закинула добувати хліб насущний в найбільш розвинені регіони. Ці люди, в основному жителі Західної України, рідше з інших регіонів, розуміючи відсутність альтернативи, погоджуються майже на будь-яку пропозицію роботодавця.
Сім'я Руневич після продажу квартири в Києві переїхала жити в місто Бровари. Скромна квартира, яку вони придбали на 8 поверсі дев'ятиповерхового будинку нічім не відрізнялась від багатьох інших. Але щоб якось поліпшити умови життя вирішили зробити невеличкий ремонт. Через свою подругу сорокарічна Олена знайшла робітника, який згодився зробити ремонт. Як пізніше з'ясувалось він прибув на заробітки з Тернопільщини. Гарно вміючи майструвати 25-ти річний парубок взявся за проведення ремонту. Все складалось гарно, сім'я нічого не підозрюючи дозволяла в пірод відпочинку працівника бавитись з 5 п'ятирічною Єлизаветою. Робітник складав гарне враження тим більше що не вживав алкоголю та непалив цигарок. Через деякий час сума яку заплатили господарі за ремонт здалась йому маленькою а знаючи що після продажу квартири десь повинні бути ще 9 тисяч доларів недавали Івану спокою.
І ось 29 жовтня, напередодні свого весілля, заробітчанин спокійно переізає горло спочатку п'ятирічній Єлизаветі потім 69-ти річній бабусі. Помивши підлогу та стіни від крові починає нишпорити в квартирі. Але в цей час несподівано повертається з виборчої дільниці Олена (працює в одній з виборчих комісій міста Києва). Злочинець починає душити її руками на крики зреагували сусіди і після виклику міліції затримали вбивцю на балконі, котрий хотів втекти через сусідню квартиру.
Взагалі в Київській області заробітчани із Західної України завдають чимало клопоту. Тільки з початку року ними скоєно більш як 600 злочинів. І що саме цікаве серед затриманих правопорушників чимало раніш судимих та тих хто знаходився у розшуці.

Микола Жукович
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera