на головну

У міліції Київщини новий керівник

09.11.2004р.

Начальником ГУ МВС України в Київській області призначений генерал-лейтенант міліції Василь Зарубенко, який близько року назад пішов з цієї ж посади на іншу роботу. До свого повернення Василь Федорович працював радником міністра внутрішніх справ. У понеділок 8 листопада відбулося перше засідання колегії обласної міліції, яке провів новий керівник.

Примітно, що ця нарада почалася із молебена за здоров'я та Боже благословення присутніх правоохоронців і тих, хто перебуває на службі, долаючи супротив кримінального світу, за тих, хто має на цьому шляху благі наміри та нові починання. Молебен із благословення Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира провів Митрофорний Протоієрей Отець Віталій - духовний секретар Української православної церкви.
- Наше суспільство, як і мої колеги, потребують відродження віри й духовності, - каже генерал-лейтенант міліції Василь Зарубенко. - Ми обов'язково піднімемо дух правоохоронців, аби вони з усією сумлінністю та відповідальністю ставилися до виконання професійного обов'язку із забезпечення громадського порядку. Нам хочеться щоб наші земляки жили в мирі, злагоді, щоб ніхто не смів порушувати права людей на нормальне, достойне життя. Стосовно сьогоднішньої події скажу, що коли я працював радником міністра, то отримав більше сотні листів від співробітників обласної міліції та громадян, котрі просили щоб я повернувся. Так що моє призначення не є якоюсь особистою забаганкою, як комусь це може здатися, а вимогою часу та бажанням багатьох мешканців Київщини, скріплене рішенням діючого Президента і міністра внутрішніх справ.
Я надзвичайно вдячний моєму попереднику - Анатолію Миколайовичу Волощуку, який зберіг те добре й конструктивне, що було нами напрацьовано за попередні місяці. Як і колись, відповідально заявляю, що ніяких "замовлень" міліція столичної області не виконуватиме, заважати нормальним людям працювати ніхто не буде. Натомість, багато хто з корумпованих чиновників, у т.ч. державних службовців обласного рівня, які мають свій незаконний, по суті - кримінальний бізнес, яких ми у свій час притягували до відповідальності, тепер надто налякані. Адже ті справи, де фігурують посадовці, котрі розкрали національну економіку на мільйони гривень, ми обов'язково розслідуємо до кінця. Переконаний, що людей, котрі заробляють на своєму службовому становищі, необхідно відсторонювати від влади й віддавати під суд. Головний принцип для нас, - щоб правда перемагала зло. Не більше, але й не менше…
…Відношення до своєї праці, стосунки в колективах, ставлення до громадян та думка людей про міліцію - визначальні критерії, за котрими оцінюватиметься тепер новим керівництвом Главку діяльність підлеглих. Ось і зараз професійна доля примусила Василя Федоровича терміново організовувати пошук трьох арештантів, котрі втікли з-під варти в Білій Церкві. Наразі, у зв'язку з означеним прецедентом, створена спеціальна слідча група, яка встановить причини, що зумовили втечу та назве прізвища винних, хто це міг допустити.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Центр громадських зв"язків повідомляє...

09.11.2004р.

09 листопада 2004 року о 10 годині ранку до чергового Обухівського райвідділу ГУМВС України в Київської області отримав інформацію про те, що в садовому товаристві "Зоря", розташованому в селищі Козин, в п'ятнадцяти метрах від в'їздних воріт однієї з місцевих дач охорона виявила предмет, схожий на вибуховий пристрій.
Слідчо-оперативна група міліції, яка терміново виїхала на місце небезпечної знахідки, з'ясувала, що будинок належить народному депутату України Володимиру Сівковичу і небезпечні предмети знайшли безпосередньо перед виїздом з дачного будинку народного обранця.
Правоохоронці евакуювали мешканців ближніх будівель на безпечну відстань, а фахівці з вибухотехнічної служби ГУМВС України в Київській області знешкодили наявні детонатори й безпечно транспортували вибуховий пристрій на дослідження до криміналістичної лабораторії. Як з'ясувалося, пристрій складався із трьох тротилових шашок загальною вагою 600 грамів, корпуса протипіхотної міни з вибуховою речовиною гексогенної групи і трьох електродетонаторів, до котрих було підведено два вогнепроводні шнури та шматки електродроту.
Проводиться дослідча перевірка.



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera