на головну

НОВОРІЧНІ ЗЛОЧИНИ
04.01.2005р.

Новий рік вступив у свої права, і зловмисники в першу ж ніч вийшли на "промисел". Так в цю святкову ніч було вчинено 29 злочинів.
Трагічно закінчилася святкування в родині з села Требухів Броварського району.
Під ранок, коли вже вся сім'я була не лише в зборі, а й добряче сп'яніла, виникла сварка між 62-літнім батьком та його 28-літнім сином. Син кулаками й ногами так "доводив" свою правоту батькові, що той від отриманих ушкоджень помер на місці.
За скоєний злочин зловмисника затримано.
На довго запам'ятається Новорічне свято й 21-літній Наталці з міста Бровари. Після зустрічі свята весела компанія розійшлася по домівках, та один з гостей, на якого спиртне подіяло як збуджував, не поспішав залишати приємну господиню й зґвалтував її.
Мали місце й грабежі.
В місті Боярка К.Святошинського району двоє 15-літніх підлітків після зустрічі Нового року вирішили вийти на "велику дорогу". Жертвою їх вилазки став 14-літній хлопчак, якого юні нахаби побили, а затим відібрали мобільний телефон.
На "подвиг", після надмірно випитого спиртного, потягло й 22-літнього Романа з мела Розкішна Ставищанського району. В селищі Ставище поблизу кафе "Надія" він напав на 20-літнього Олега, місцевого жителя, й після того як надавав йому тумаків, відібрав у нього ювелірні вироби.
На великий шлях з метою легкої наживи вийшов і 25-літній Анатолій з міста Фастова. Жертвою нероби став робітник товариства з обмеженою відповідальністю "Україна". Побивши безневинного чоловіка Анатолій відібрав у нього годинник. Та цієї малої здобичі грабіжнику здалося замало, тож він не погребував верхнім одягом чоловіка.
А двадцятидвох літній нероба з села Перше Травня Обухівського району продемонструвавши свою силу своєму земляку пенсіонеру-інваліду відібрав у нього аж 20 гривен.
Завдяки плодотворній праці правоохоронців за перші дні року розкрито тяжкі злочини, які були вчинені в минулому році.
В місті Біла Церква у квартирі по вулиці Леніна було виявлено тіло 57-літнього чоловіка. Судмедекспертиза установила, що помер Андрій Михайлович в результаті травматичного шоку, переломів ребер та забиття грудної клітини.
Правоохоронці встановили, що дані тілесні ушкодження потерпілому наніс 22-літній Віктор, рідний син.
Сварка між рідними людьми розпочалася із-за неприязні. Повчання батька ума-розуму так не сподобалися Віктору, що він вирішив силою заставити його замовкнути. Наносячи удари руками й ногами розлючений молодик так захопився, що незчувся, як забив батька до смерті В грудні місяці на столичному вокзалі до приватного таксиста, 45-літнього киянина Романа, підійшли троє невідомих і попросили його відвезти їх до села Млачівка Поліського району. Поблизу вказаного села настрій пасажирів раптом змінився в гіршу сторону. В руках одного з вороже настроєних молодиків з'явився ніж, яким він взявся розмахувати й погрожувати водію й наказав йому віддати всі цінності. Інший же тим часом уже накидав розгубленому таксисту удавку на шию. Чоловікові не залишалося нічого іншого, як віддати все, що в нього було. Однак "конфіскованих" 150 гривен, обручка та мобільний телефон грабіжникам виявилося замало й викинувши на ходу з автомобіля власника, вони зникли в невідомому напрямку.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники блоку кримінальної міліції встановили, що злочин скоїли, так би мовити збірна України. Адже всі троє з різних місць: 25-літній Олексій, місцевий житель, 31-літній Юрій з міста Дзержинська Донецької області та 22-літній киянин.
Всі троє затримані, а автомобіль ЗАЗ-1102 повернуто власнику.
До райвідділу К.Святошинського звернувся 20-літній Андрій, і розповів, що в місті Боярка по вулиці Шевченка два чоловіки, яких він знає наочно, побили його і незаконно заволоділи автомобілем ВАЗ-2101. Того ж дня інспектори державно-постової служби затримали підозрюваного у злочині сорокарічного Сергія.
Однак під час розслідування цієї справи з'ясувалися досить цікаві факти. Виявляється, що Андрій повідомив в міліцію свою версію, ту, що була вигідна йому, а зворотна сторона виглядає зовсім по іншому...
В свій час Андрій позичив у Сергія, під проценти, звичайно, 750 американських доларів, для розвитку свого бізнесу, яким займався. Та йшов час, а позику, яка уже становила 950 доларів, молодик повертати так і не збирався. Зайшовши в черговий раз за боргом, Сергій знову отримав лиш обіцянку, тож для того, щоб прискорити цю делікатну справу він поставив ультиматум: я забираю твій автомобіль, а коли повернеш гроші, отримаєш своє "Жигулі". На тому і порішили.
Свою думку Андрій змінив відразу ж, як залишився на самоті. Втрачати авто було надто боляче, а повертати борг, не було бажання, от псевдо-постраждалий і звернувся до правоохоронних органів, а для достовірності ще й вигадав що його побили.
По даному випадку ведеться слідство.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera