на головну

КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ
01.03.2005р.

До самотньої пенсіонерки Ольги Павліни у селі Сошників Бориспільського району завітали дві молоді жіночки. І, привітавшись повідомили приємну новину, що ніби-то старенька стала призером акції універмагу "Сільпо" (в якому, до речі, старенька ні разу ще не була).
Зрадівши несподіваній вдачі, господарка мало не до сліз. А жіночки тим часом заповнювали якісь папірці й розповідали про те, що відтепер вона може придбати в універмазі будь-який товар зі знижкою аж 50 відсотків. От тільки для цього бабусі потрібно заплатити незначну суму, якихось 750 гривен, прибуткового податку.
Для такої справи старенька вигребла всі свої заощадження й віддала молодкам, а взамін отримала аж два папірці: так званий гарантійний талон, звичайно без печатки та картку фірми "Вечдпеч".
Подякувавши дівчатам за їх турботу, провела їх за ворота. Пограбувавши бідолашну Ольгу Павлівну у такий цінний спосіб, "агенти "Сільпо" побажали своїй жертві усього найкращого.
Наступного дня бабуся зібралася й поїхала до Борисполя. В універмазі "Сільпо" лише поспівчували її лихові й порекомендували звернутися до відділу міліції, що вона й зробила, от тільки надто пізно зрозуміла вона, що стала жертвою шахрайок, позбувшись таким чином грошей, які по копійчині відкладала на "чорний день".
Можливо, сумний випадок з бабою Олею стане уроком для надто довірливих. А тим, хто вірить у примару "легких грошей", хай ця розповідь буде пересторогою.
Отож, щоб не потрапити в халепу, будьте обачнішими й недовіряйте незнайомцям, які пропонують легкі доходи, це допоможе вам уникнути неприємних хвилин розпачу і прикрощів за свою довірливість.
За свої двадцять п'ять років Сергій з села Бущеве Рокитнянського району так і не звик заробляти на хліб насущний чесною працею, точніше сказати як такою працею взагалі. Молодик звик жити за рахунок батьків. Доречно сказати, що прибутки їх були вже й не такі значні, а хотілося йому значно більше. Тож свій ненаситний попит Сергій вирішив задовольнити за рахунок односельчан.
Уже далеко за північ, коли селяни відпочивали після трудового дня, Сергій, розбив вікно і проник до будинку Олексія, вважаючи, що той на роботі. При появі господаря непроханий гість розгубився, щоправда лише на кілька хвилин, та оговтавшись, почав діяти за правилом - кращий захист оборона, й накинувся на сонного односельчанина з кулаками. Відлупцювавши невинну жертву, він понишпорив по будинку, та нічого цінного не знайшов. Однак повертатися з "полювання" з пустими руками Сергій також не збирався, тож і прихопив запасипродукти харчування, які підвернулися під руку.
Близько години ночі на 127 кілометрі автодороги Київ-Одеса, поблизу села Іванівна Ставищанського району, міліціонери третьої роти державтоінспекції затримали автомобіль "Опель". У водія даного авто, непрацюючого 25-літнього Анатолія та його пасажира, жителів міста Біла Церква, було виявлено та вилучено шість з половиною кілограмів макової соломки.
На місце події були викликані співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків, які й встановили місце придбання наркотичної речовини. Виявляється, що смертоносне зілля було придбано у селі Бесідка, у... пенсіонерки, яка за продала макову соломки з ціллю покращення свого матеріального стану. Про те, що вона чинить протизаконно, старенька знала, та все ж таки не змогла встояти перед звабою отримати "легкі гроші".
Мали місце і крадіжки й грабежі.
Так 35-літній білоцерківчанин для свого промислу вибрав місто Сквирка. Об'єктом його злочину стала садиба працівника районного відділу культури. Проникши до будинку через розбите вікно, він поцупив музичний центр, відеомагнітофон та шкіряну куртку.
Та скористуватися викраденим зловмиснику не вдалося, так як був затриманий міліцією.
Двоє школярів з Києво-Святошинського району розмінюватися на дрібниці не стали й у місті Боярка на вулиці 50-років Жовтня, незаконно заволоділи автомобілем ВАЗ-2102.
Та відчути себе автогонщиками 15-літнім юнакам не вдалося, так як були затримані правоохоронцями, які й повернули автомобіль власнику.
Досить примітивний спосіб обрали двоє молодих людей, щоб покращити свій бюджет. Пізнього вечора в місті Боярка вони напали на 28-літню Ольгу, побили її й відібрали сумку, в якій знаходилися особисті документи та тридцять гривен.
На "широку дорогу" грабежів вийшов і 27-літній Андрій з міста Біла Церква. На території тубдиспансеру він, застосувавши фізичне насилля по відношенню до місцевої жительки, відібрав у неї мобільний телефон.
Не поталанило й Максиму з Макарівського району. Отримавши зарплатню чоловік вирішив зайти до кафе в селищі Бишів. Розраховуючись за вечерю, він навіть не звернув уваги на молодих хлопців, які весь час за ним стежили.
Вже на вулиці, прямуючи додому, до нього підійшли ті ж самі молодики й збили Максима з ніг й відібрали портмоне з 900 гривнями. Не погребували хлопці й "почистити" всі кишені жертви, підбираючи все, що там було - шоколадки куплені дітям та дрібні монети.
Встановлено, що грабіж вчинили 19-літній Анатолій та його неповнолітній приятель 16-літній Андрій.
До відділення Ірпінської міліції по спецлінії "02" надійшло анонімне повідомлення, що в селищі Буча на вулиці Вокзальній у підвальному приміщенні загально освітньої школи № 9 закладено вибуховий пристрій.
Під час обстеження приміщення учбового закладу вибухового пристрою не виявили, однак правоохоронці намагаються встановити особистість жартівника.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera