на головну

ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В період з 3 по 22 березня серед особового складу органів та підрозділів ГУ МВС України в Київській області з метою забезпечення безумовного дотримання в діяльності органів внутрішніх справ законних прав і свобод громадян, недопущення порушень службової дисципліни, законності, надзвичайних подій серед особового складу, очищення органів внутрішніх справ від схильних до вчинення корупційних дій працівників, а також тих, які неспроможні виконувати покладені на них завдання, мають низькі показники в оперативно службовій діяльності буде проводитись позачергове атестування особового складу.
Про всі випадки стосовно незаконних та корупційних діянь працівників ОВС Київщини просимо повідомляти за номером телефону довіри 272-19-59.





Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





ТРИ КУЛІ У СПИНУ АРЕШТАНТОВІ-УТІКАЧУ
31.03.2005р.

Надзвичайна подія сталася опівдні 30 березня у приміщенні міського суду Білої Церкви, що на Київщині - там пролунали постріли й глупо обірвалося життя молодої людини. Наразі, стали відомі деякі подробиці інциденту, рівних котрому останнім часом у столичній області не було.

...Теплий Олекса того дня біди не віщував - у коридорі суду сновигали відвідувачі, адвокати й інша, звична у таких установах публіка. Раптом двері у одному з залів засідань розчинились - звідтіля у супроводі конвою вийшов якийсь молодик. М'язи на його обличчі грали танець незадоволення - ще б пак, - кілька хвилин тому суддя зачитав вирок - за убивство свого знайомого йому "відміряли" чималий строк - 10 років позбавлення волі. Як важко "позбавлятися волі" 25-річний чолов'яга знав напевно. За своє недовге життя той устиг тричі - раз по разу - побувати у в'язниці. Спочатку були два терміни за крадіжки, а потім - за побиття невинної людини. Не знав на першому судовому засіданні тоді ще 16-річний юнак до чого приведе хитка доріжка криміналу. Звичайно, вертатися до колонії, перекидатися туди-сюди етапами той ой як не хотів. Та ось прийшла пора спокутувати гріхи.
Тим часом до конвоювання убивці долучили ще одного арештанта - молодика, котрого обвинувачували у темних справах із наркотиками (той вже мав у біографії схожі проблеми). Саме того дня міліція вирішувала зі слугами Феміди питання про його арешт. Отож, маємо коридор міського суду, кілька міліціонерів та двійко понурих й сердитих носіїв наручників. Звичну ходу сього церемоніалу вже з року у рік звично переривали здавалося б щирі прохання підслідних та підсудних не проходити повз двері туалету. Звично, потребам підопічних полегшити своє грішне тіло, правоохоронці турботливо й цивілізовано знаходили вирішення, заходячи разом з ними у клозет. У вбиральні, не зводячи очей з фігурантів, міліціонери повсякчас намагалися контролювати дії конвойованих - адже дехто з них потенційно міг шукати приводу до того, аби скористатися слушною нагодою до втечі. Утім, нічого екстраординарного у царині подібних відносин поміж вартовими й завсідниками судових лав у Білій Церкві досі не спостерігалося.
Проте, прецедент усе ж стався й дехто скористався "слушною нагодою".
Мабуть то Теплий Олекса хлопців розморив й вони здивовано кілька секунд спостерігали як смирні ягнята, що за хвилину волали про жадану зустріч з унітазом, налетіли на них - сержантів міліції. Убивця витяг невідомо звідкіля ножиці й щодуху всадив у скроню сержанта, інший арештант збив з ніг його напарника. Усі четверо попадали, на підлозі зав'язалась бійка - злочинці намагалися відібрати у конвоїрів табельну зброю й утекти. Проте, останні відійшли від шоку й почали брати верхи над кримінальниками. Відчувши, що сценарій не спрацьовує, убивця кинувся навтьоки, але його настигли три кулі з пістолета Макарова, котрі випустив у спину арештантові лежачи на підлозі сержант міліції. Утікач помер на місці пригоди, його помічник й горе-утікач відразу здався. Невідомо, чим би усе закінчилося, аби злочинець устиг би розчинитися серед натовпу у 250-тисячному місті.
Тим часом, на місці НП працює спеціальна слідча група з числа працівників прокуратури й міліції, яка повинна з'ясувати: чому усе сталося саме так, яким чином у конвойованого опинилися ножиці й чи якісно виконували свої обов'язки вартові, чи було застосування зброї правомірним.

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera