на головну

Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.





ПИВНІ ТЕРОРИСТИ
25.05.2005р.

Як, усе-таки, весело і прикольно буває, коли вас по-дружньому хтось зі знайомих чи навіть родичів "розводить" по телефону яким-небудь до жаху незвичайним й важливим повідомленням. Після викриття участі в жарті вашого товариша на мить виниклий гнів, зазвичай, змінюється гомеричним реготом і заохочувальним поплескуванням по плечу при зустрічі з гуморним, але необразливим індивідом.

Інша справа, коли почуття гумору перехльостує через краї усіх відомих норм пристойності і моралі. Деякі з наших співгромадян час від часу випробовують подібними телефонними жартами терпіння й професіоналізм правоохоронців, які, не дивлячись на нерідко явно хуліганське підґрунтя повідомлення, підходять до тривожного сигналу з усією серйозністю - як кажуть, тут краще "перебдіти".
От днями щось схоже сталося в київському передмісті.
15 травня в Боярці - адміністративному центрі Києво - Святошинського району столичної області повинні були відбутися вибори мера міста. Але 13 травня сесія міськради приймає рішення про їхнє скасування й призначення на цю посаду Зої Виборної, яка раніше його займала. Цікаво, що майже півтора року тому ці ж депутати ініціювали відставку останньої з посади. Природно, представники дев'яти кандидатів на крісло боярського голови й частина громадськості, котра їх підтримує, заповзялися пікетувати будівлю "білого дому".
Цей день видався неспокійним і для співробітників тутешнього відділку міліції, чимало довелося хвилюватися також працівникам МНС. Провиною усьому - ранковий дзвінок деякого аноніма в чергову частину райвідділу міліції. Явно прикрашений алкогольним акцентом чоловічий голос повідав про лиховісні наміри терористів підірвати нібито вже замінований будинок мерії. "Доброзичливець" пікся про "сотні людей, що можуть стати жертвами негідників".
- До мерії відразу була спрямована слідчо-оперативна група міліції, з обласного управління викликали вибухотехніків, підтяглися фахівці МНС й медики, сили зібралися пристойні, - каже заступник начальника К.-Святошинського РВВС підполковник міліції Олексій Кирильчук. - Не дивлячись на те, що демонстранти не повірили повідомленню міліції про замінування і вимогу правоохоронців відійти подалі від будинку, заявляючи, що це провокація, ми методично обстежували можливі місця закладки "пекельної машинки". Бомбу так і не знайшли.
Тим часом, міліція розгорнула розшук невідомого "терориста" - чи жарт, скільки людей працювало у пошуках міни, очікуючи на найгірше. А не дай Боже, у цей час у місті чи районі сталося б щось справді страшно жахливе - про це навіть думати не хочеться. Пошук ускладнився тим, що телефонний хуліган дзвонив з мобільного телефону. Проте, його вдалося "вирахувати" за четверо діб.
- Виявилося, що під час п'ятничного мітингу в розташованому неподалік від місця подій кафе вельми непогано відпочивала за допомогою пивних кухлів компанія числом із трьох чолов'яг - сезонних робітників одного з численних тутешніх будівництв, - продовжує Олексій Васильович. - Двоє з них приїхали з Західної України, третій напарник - мешканець сусіднього міста Вишневого. Випите пиво і "революційна ситуація" на площі тільки розохотила втомлених від важкої праці шабашників. Почувши з юрби прокльони й вигуки невдоволення з приводу сеї ситуації, дорослі дядьки (а їм усім близько 40 років, дітки й дружини маються теж) вирішили впасти в дитинство, подзвонивши по "02" і повідомивши про замінування. Потягуючи пиво, вони з чималим азартом спостерігали як поблизу мерії заметушились міліціонери і рятувальники.
Але ця метушня вже добряче піддатим веселунам невдовзі здалася до неподобства сумною й нецікавою. Тоді вони... знову дзвонять у міліцію і наполягають на більш активній роботі, натякаючи, що шукати треба ретельніше. Тепер черга дивитися на реакцію дійшла до слідчого, який порушив у відношенні охочих до розиграшів "терористів" кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 259 КК України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищенні чи пошкодженні об'єктів власності). До речі, хуліганам тепер загрожує штраф розміром від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чи арешт до півроку, або ж обмеження волі на термін до трьох років.
P.S. Чесно кажучи, чолов'ягам нечувано пощастило. Якби в результаті їхніх витівок настали б якісь важкі наслідки, їм довелося б тоді мотати в місцях не настільки віддалених однозначні "від двох до п'яти років".

Геннадій Карпюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera