на головну

Міліція Київщини звертається до відвідувачів сайту з проханням допомогти інформацією в розкритті злочинів пов'язаних з вибухами в місті Біла Церква впродовж останніх двох років.
Конфіденційність і нагороду за достовірну інформацію гарантуємо.
Звертатись можна за телефоном довіри тільки в робочі дні з 9.00 до 17.00 год., а також відправляти листи на електронну адресу Головного управління.




ОФІЦІЙНА ЗАЯВА
ГУ МВС України в Київській області
Щодо подій у с. Ковалівка Васильківського району

12.07.2005р.

В 11.30 6 липня до начальника Васильківського міськвідділу міліції Григорія Яременка зателефонувала невідома особа, яка представилася народним депутатом України Тетяною Засухою й повідомила, що їй з офіційних джерел надійшла інформація про те, що до її приватного будинку, розташованого у с. Ковалівка, їдуть озброєні люди у масках для того, щоб незаконно ввірватися до оселі. Вона попросила надіслати людей для її захисту як народного депутата України.
Григорій Яременко доповів про ситуацію керівництву обласної міліції й відразу виїхав до оселі народного депутата на чолі слідчо-оперативної групи. Туди ж невдовзі був направлений і обласний "Беркут" - для охорони маєтку та гарантування безпеки Тетяни Засухи.
Близько 19.00 того ж дня в ГУБОЗ МВС України надійшло анонімне повідомлення про потенційну загрозу вибуху в с. Ковалівка і можливу причетність до цього приватної охоронної фірми, яка здійснює охорону будинку родини Засух і об'єктів агрофірми "Світанок". За вказівкою начальника ГУБОЗу до Ковалівки на гелікоптері була терміново доставлена група співробітників спецпідрозділу "Сокіл", які проводили заходи щодо виявлення та знешкодження можливої вибухівки з метою попередження вибуху.
Тим часом ситуація в селі залишається напруженою. Зараз правоохоронні органи повинні виконати судові рішення й вручити повістку чоловіку Тетяни Засухи колишньому губернаторові столичної області Анатолію Засусі, аби допитати його у якості обвинувачуваного в скоєнні кримінальних злочинів. Проте провести необхідні процесуальні дії заважає група осіб, серед яких більшість - мешканці Ковалівки. Вони перекрили шляхи до селища, представники приватної охорони "Гюрза" перевіряють автотранспорт, який сюди приїздить або намагається проїхати через село. Ажіотаж навколо практично свідомого невиконання рішення судових органів підігрівається підбурюванням місцевої громади до непокори та якихось дій, які б заважали працівникам міліції виконати свій службовий обов'язок. Найактивнішу роль у дестабілізації громадського спокою тут відіграє народний депутат України Тетяна Засуха, яка привселюдно заявила, що "у Ковалівці є свій закон та своя конституція…"
Ситуацію коментує начальник ГУ МВС України в Київській області полковник міліції Віталій Яловенко. " - До мене на виконання, як до начальника міліції Київської області надійшло дві постанови: постанова суду про затримання обвинуваченого Засухи Анатолія Андрійовича та доставку його в суд під вартою, й постанова слідчого Генеральної прокуратури про оголошення в розшук обвинувачуваного Засухи і його затримання. Тому зараз міліція Київської області проводить активні, наголошую ще раз на цьому слові, активні оперативно-розшукові заходи на виконання цих постанов з розшуку колишнього голови облдержадміністрації. Пан Засуха не повинен чекати поки його затримають, він повинен сам з'явитись до правоохоронних органів.
Звертаюсь до жителів Ковалівки: щоб вам не говорили, не існує конституції Ковалівки - є єдина Конституція України, немає законів Ковалівки - є закони України. Рішення суду підлягає виконанню й воно у будь-якому випадку буде виконано, а перешкоджання правоохоронним органам у затриманні особи, яка скоїла злочин, тягне за собою кримінальну відповідальну відповідальність".
Тим часом близько опівдні 11 липня представники прокуратури та обласного УДСБЕЗ намагалися вручити Анатолію Засусі повістку, проте правоохоронців до маєтку не допустив місцевий люд та приватна охоронна фірма. Прохання до Тетяни Засухи прийти і отримати повістку для чоловіка теж нічого не дали. Тоді міліція поїхала додому до матері Анатолія Андрійовича, яка мешкає теж у Ковалівці, й вручила йому цю повістку.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera