на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




Оплата за послуги таксиста - аванс перед різаниною.
15.09.2005р.

З різаною раною глибиною 2 см і довжиною 15 см в області шиї 35-річного таксиста, жителя Сквирського району столичної області, близько 23 години було доставлено в хірургію місцевої лікарні. За словами заввідділу Олега Марченка, лише кілька міліметрів відділяло Володимира від смерті. Вже поранений водій боровся з нею більше двох годин і втратив майже два літра крові, при цьому залишаючись в свідомості. Шоковий стан допоміг пересилити біль і, стікаючи кров'ю, вистрибнути із машини на ходу.

В тому, що життя - складна штука, на яку потрібні чималі гроші, ніхто не сумнівається. Особливо, це відомо чоловікам сімейним, які цілком усвідомлюють відповідальність за сніданок, обід і вечерю своєї сім'ї.
Ввечері, після закінчення звичайного трудового дня, Володимир вирішив підзаробити копійку, таксуючи на своєму "Гольфі" по сквирській місцевості. Водій припаркувався на автобусній станції. Як відомо, не дуже селяни роз'їжджають на таксі, а от київські маршрутки нерідко завозять сюди столичних гостей, яких, зазвичай, потрібно швиденько кудись доставити. Чомусь сьогодні на таку клієнтуру не щастило. Хоча не дуже Володя цим переймався, бо кілька годин тому отримав свої законні 900 гривень зарплатні каменяра на постійній роботі.
А тут і клієнт з'явився. Чоловік сів в машину на заднє сидіння, мовляв колись давно потрапив в аварію і тепер ще довго не сяде поряд з водієм. Вказавши на необхідне село в районі, що знаходилося не так далеко від автостанції, він запропонував 15 гривень за послуги таксиста, і той погодився. Коли прибули на місце, заказник, перепрошуючи, сказав, що він переплутав дорогу і, можливо, потрібний йому будинок знаходиться трохи далі. Чемний клієнт вибачився ще раз і пообіцяв доплатити за тимчасові незручності...
Коли чоловік на задньому сидінні дістав ніж для різки паперу, таксист не помітив, проте відчув. Вивертаючи руку злочинця, він заглушив мотор. Той, наказуючи їхати повільно далі і обертаючи навколо порізаної шиї саморобні унчаки, почав жалітися на долю, відсутність грошей і проблеми з міліцією. Володимир, стікаючи кров'ю, дістав з кишені свої 900 гривень. Тоді клієнт наказав вийти з машини і, якщо таксист хоче вижити, лізти в багажник. Виходу з цієї ситуації поранений на той момент не бачив, чинити опір фізично не міг - довелося виконати наказ злочинця. Заказник таксі сів за кермо.
Володимир розумів, що через втрату крові в притомному стані залишатися йому не довго і треба щось негайно робити. Він відчинив задні багажні двері і вискочив на ходу з машини, ховаючись між деревами придорожної лісосмуги. Злочинець, помітивши це, знайти і наздогнати все ж таки таксиста не зміг. Заволодівши чужим авто, чемний клієнт почав "розписувати" по сусідніх селах.
Відчувши, що погоні не буде, Володимир шукав допомоги на трасі. Марно втрачені години: в наш час, та ще і пізно ввечері, рідко який водій зупинить, побачивши закривавленого чоловіка на проїжджій частині. На щастя, неподалік стояла вантажівка і легковий "Москвич", біля яких були люди. Вони і доставили потерпілого в Сквирську районну лікарню.
Звідти і повідомили про злочин у райвідділ. Правоохоронцями негайно було введено в дію план операції "Буран". Злочинця затримали на одній із сільських доріг. Побачивши патрульний автомобіль ДАІ, той різко змінив напрямок свого руху, але втікти не вдалося. Клієнтом таксиста виявився раніше неодноразово судимий за подібні злочини громадянин К., метою якого було заволодіння транспортним засобом. Наразі він знаходиться в слідчому ізоляторі і чекає на вирок суду.
Спілкуючись із потерпілим, стан якого вже стабільний, Володимир щиро подякував міліціонерам за миттєве спрацювання і затримання злочинця, який буде перед законом відповідати за скоєний злочин, та повернення вкраденого майна. Його автомобіль знаходиться на штрафмайданчику сквирського райвідділу. Два працівника відділення ДАІ Юрій Яковчук та Евген Поліщук були відзначені нагородами МВС та отримали заохочувальні премії від керівництва.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera