на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




Соціальні проблеми громадян міліція вирішує по телефону
30.09.2005р.

Так уже в Україні склалося, що фраза "міліція з народом" сприймається поміж звичайних людей далеко не як абсолют і викликає у нас різноманітні емоції з цього приводу. Напевне ні в одній іншій країні, крім нашої, правоохоронцям не доводиться повторювати, що їх дії направлені на допомогу людині. Це і так скрізь розуміють, бо інакше міліцейська служба не мала б сенсу для свого існування. Проте, змінити психологію українця і його ставлення до працівників міліції зможе лише час і, звичайно, повернення довіри громадянина через покращення результатів правоохоронної роботи. Хоча і у нас відбуваються зміни на краще.
Цього року кількість звернень громадян по телефону довіри чи особисто до керівників Головного управління МВС України в Київській області зросла майже вдвічі. По гарячій телефонній лінії Міністерства внутрішніх справ, куди надходять дзвінки зі всієї України, більше 60 повідомлень було отримано від жителів столичної області, згідно з якими проводиться перевірка фактів відповідними службами ГУ і надається необхідна допомога громадянам. Встановлювати взаємні стосунки з населенням допомагає така форма спілкування, як пряма лінія. Нещодавно відповідав на запитання жителів столичної області начальник Головного управління Віталій Яловенко. Телефонували з різних районів, проте, мабуть, проблеми у народа скрізь однакові: кадрова політика, корупція, наркоманія, хабарництво, крадіжки. Віталій Олексійович надав всім компетентні відповіді та поради або призначив особисті зустрічі, якщо справа стосувалася конкретного задокументованого підтвердження слів того, хто телефонував. Дзвінки жителів Київщини були різнопланові - з абсолютно полярними точками зору щодо дій працівників міліції. Одні скаржилися, від інших звучали подяки за розкриття злочинів. Проте найголовнішим все-таки є те, що люди звертаються, і звернення кожного задовольняється в найкоротший термін. Це в свою чергу теж своєрідний, показовий чи не дуже, проте результат роботи міліцейської служби. З метою встановлення більш тісних стосунків "міліція-народ" керівництво Головного управління МВС України в Київській області буде виїздити в райони для зустрічей і спілкування на місцях.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Пограбування в "Едемі"
30.09.2005р.

Останнім часом для проведення вільного часу й розваг молодь, як міська так і сільська, вибирає, як правило, питні заклади. І не дивно, адже в більшості населених пунктах будинки культури просто не працюють. От і виходить, що у вечері можна поспілкуватися з друзями та знайомими тільки в барах та кафе, які працюють допізна. Та й, що гріха таїти, обслуговуючий персонал не дуже звертає увагу на вік відвідувачів, і неповнолітні там отримують недозволений плід - спиртне. І повірте не лише пиво, а й більш міцніші напої, які руйнують молодий ще не зміцнілий організм, а інколи й життя. Адже в п'яному угарі навіть дорослі не завжди контролюють свої дії, що вже говорити про підлітків. В такому стані вони досить часто потрапляють під вплив старших приятелів, які мають не найкращу репутацію, і тоді, як кажуть в народі - п'яному море по коліно.
Так трапилося і з Романом, 17-літнім жителем селища Клавдієво Бородянського району.
Разом зі старшими приятелями він відпочивав в місцевому кафе "Едем". До спиртного юнак відносився спокійно, та відмовити товаришам випити з ними по чарці не зміг, адже більше всього боявся, що вважатимуть його за маленького хлопчака. Затим за першою чаркою була ще не одна. А згодом сп'янілу компанію потягнуло на пригоди. Далеко їх шукати не прийшлося. В залі кафе окрім їх і молодої барменші Наталки нікого не залишилося, тоді молодики й вирішили продемонструвати їй свою силу й хоробрість.
Однак Наталка виявилася не з лякливих, і коли нахабна трійця наказала пригостити їх за рахунок закладу, категорично відмовилася це робити. Категорична відмова розгнівала розігрітих горілкою відвідувачів й за непокору вони накинулися на дівчину з кулаками. Та і цього їм показалося мало, тож 200 гривен, вечірній прибуток кафе, та три пляшки оковитої були конфісковані за "моральний ущерб", і лише тоді зловмисники залишили заклад.
Про пригоду Наталка відразу повідомила до відділу міліції, і вже через лічені хвилини кримінальна трійця, яка розпивала дармову горілку, була затримана правоохоронцями.
Роману доведеться не лише задуматися, як вибирати друзів, а й відповідати за безглуздий вчинок, на який його підштовхнули старші приятелі.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Концы в воду
30.09.2005р.

Ранним утром в Богуславское районное отделение милиции позвонили рыбаки и сообщили, что в речке Рось выловили тело мужчины.
Осмотрев тело, следственно-оперативная группа, прибывшая на место происшествия, пришла к выводу, что погиб мужчина не от воды, а изначально был удушен.
Вскоре было установлено и личность пострадавшего - 33-летний Владимир Б., житель поселка Буча.
В Богуславском крае мужчина оказался по простой причине, промышлял тем, что содержал себя случайными заработками. Временно проживал он у своего знакомого, киевлянина Антона, который, как установило следствие, и отправил Владимира в мир иной.
В свое время Антон продал столичную квартиру и вместе с супругой и дочерью перебрался в село Саварка в старенький дом родителей. Вырученные за жилье деньги семья быстро спустила, и не удивительно, ведь имел с женой пагубную привычку - пристрастие к алкоголю. Что бы как-то держаться на "плаву" он и взял себе постояльца. Вместе мужчины подрабатывали, вместе ж и пропивали заработанные деньги.
На кануне трагедии Владимир пришел домой позже обычного и уже подвыпивший. Со слов Антона, ссора разгорелась между ними из-за девятнадцатилетней дочки, к которой квартирант начал приставать. Не вытерпев такого поведения приятеля хозяин набросился на него и принялся душить. Убивать он его не хотел, думал просто проучить, но как-то само собой получилось, что руку все сильней и сильней сжимали шею обидчика.
Когда он понял, что Владимир уже не дышит, решил избавиться от тела. Как оказалось это не составляло большой проблемы, ведь в конце огорода протекала река. Под покровом ночи к ней "спасительнице" и потянул безжизненное тело. Для пущей конспирации Анатолий предварительно раздел бывшего приятеля, мол, купался человек да утонул, и бросил в темную воду. О случившемся наказал дочке молчать, и даже матери не говорить.
Быстрое течение Роси подхватило труп, но через четыре дня его обнаружили рыбаки.

Галина Присяжная
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera