на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




НА ЗАХИСТІ ПРАВА.
19.10.2005р.

Людина протягом свого життя звертається по знання до вчителя, по медичну допомогу - до лікаря, по допомогу в проведенні ремонту пральної машини - до майстра… А коли інтереси людини вступають у площину закону, вона звертається до юриста.

Наша країни взяла курс на захист загально-людських цінностей. В Україні Коснтитуцією проголошено верховенство права. І по захист своїх законних прав людина звертається до юриста. Без кваліфікованої правової допомоги зараз жодне питання не вирішується. Купівля або продаж автомобіля чи будинку, оформлення спадщини… Перелік цей можна продовжувати доволі довго. Та юристи обслуговують не лише інтереси громадян, а й інтереси юридичних осіб.
Трохи історії. У 1995 році при Управлінні внутрішніх справ Київської області була створена посада юридичного консультанта. З того часу на цій посаді працює Галина Олександрівна Золоткова. За 10 років існування служби Галина Олександрівна пройшла шлях від старшого лейтенанта до підполковника міліції. Співробітників служби добирала особисто, зважаючи лише на професіоналізм. Галина Золоткова вважає, що від професіоналізму юриста залежить багато, а іноді - все.
"Юридичне бюро є структурним підрозділом відділу аналізу, інформації, планування, контролю та правового забезпечення Штабу Головного управління МВС України в Київській області,- розповідає Галина Олександрівна. - Нашими основним завданням є удосконалення правової роботи, спрямованої на правильне застосування і неухильне додержання вимог законодавства органами і підрозділами внутрішніх справ області. Доречі, запобігання невиконанню вимог законодавства підрозділами Головного управління також входить до нашої компетенції".
Організація розроблення разом зі структурними підрозділами ГУ проектів нормативно-правових актів з питань правоохоронної діяльності, розгляд самостійно або із залученням зацікавлених структурних підрозділів апарату Головного управління проектів нормативно-правових актів, що надходять на погодження від інших органів виконавчої влади, участь у підготовці господарських договорів, представлення в установленому законодавством порядку Головного управління в судах та інших органах виконавчої влади під час розгляду правових питань і спорів, - ось неповний перелік тих функцій, які здійснює юридичне бюро Главка.
"Скажу без перебільшення, що без візи юридичного бюро з Головного управління не виходить жоден договір на надання послуг, жодна вказівка,- продовжує свою розповідь Галина Олександрівна. - Ми представляємо Головне управління у всіх спорах: господарських, майнових, адміністративних. Найчастіше за все ми приймаємо участь у господарських спорах. В основному, це позови з боку Укртелекому. Вся діяльність міліції - це отримання, збір і передача інформації. А 90 відсотків інформації зараз передається і приймається завдяки можливостям телефонного зв язку. Але через недофінансування Головного управління і системи Міністерства внутрішніх справ вцілому виникають "непорозуміння" з оплатою наданих послуг і, як результат - судові позови. Звичайно, підрозділи міліції розраховуються з боргами, але з деяким запізненням".
"Бувають такі ситуації, коли працівників міліції звільняють з негативних мотивів,- вступає в розмову старший юрисконсульт юридичного бюро майор міліції Микола Лимар. - Часто такі працівники з мотивами звільнення не згодні і подають до суду скарги на рішення про їх звільнення. Підтримання у судових засіданнях інтересів Головного управління також здійснюється співробітниками нашого бюро. В минулому році у судах було розглянуто 7 таких адміністративних спорів. Причому в деяких спорах суди першої інстанції виносили рішення на користь позивачів, але в апеляційних судах ми доводили правильність їх звільнення".
Поки йшла наша бесіда, до приміщення юридичного бюро заходили співробітники Головного управління і його структурних підрозділів. Комусь потрібна була кваліфікована порада, а комусь необхідно було перевірити договір на відповідність законодавству.
"Взагалі-то, за функціональними обов язками ми повинні захищати лише інтереси Головного управління внутрішніх справ як юридичної особи,- продовжує розмову Галина Олександрівна Золоткова. - Проте, коли до нас звертаються з особистими питаннями або з проханням надати юридичну консультацію, ми зазвичай не відмовляємося".
Працівники юридичного бюро Штабу протягом 2005 року представляли інтереси Головного управління в судах під час розгляду 82 цивільних справ поточного року та 63 цивільних справ минулого року, взяли участь у 260 судових засіданнях. За наслідками розгляду цивільних і господарських справ досягнуто економії державних коштів та забезпечено належний захист законних прав та інтересів Головного управління. За результатами розгляду лише 11 справ поточного року з майновими вимогами економія коштів склала 505 тиясч 420 грн. Надано правову оцінку 16 господарським договорам і більш як 985 нормативно-правовим документам Головного управління.
Керівництво Головного управління внутрішніх справ Київської області відзначило плідну роботу юридичного бюро. За підсумками роботи протягом 9 місяців 2005 року, а також з нагоди святкування Дня юриста співробітники юридичного бюро були відзначені почесними грамотами.
За словами Миколи Лимаря, ділові якості працівників юридичного бюро гармонійно доповнюють одні одних. Вміння Галини Золоткової знаходити прості виходи з надзвичайно складних ситуацій, врівноваженість і професіоналізм співробітників, їх об єднання спільною метою - ось запорука успішної діяльності юридичного бюро Головного управління МВС України в Київській області.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera