на головну

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
ГУ МВС України в Київській області

За скоєння тяжких економічних злочинів Головним управлінням МВС України в Київській області розшукується Засуха Анатолій Андрійович, якому інкрімінується вчинення злочинів, передбачених статтями 365 ч.3 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та 366 ч.2 КК України, (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Прохання до громадян, кому відоме місце перебування обвинуваченого, чи вони мають інформацію щодо можливого переміщення останнього, повідомляти міліцію за телефоном у м. Києві 272-19-59. Конфіденційність гарантується.




"ВИЇЗНА" ВИРІШУЄ ПРОБЛЕМИ.
26.10.2005р.

Лише за останні чотири дні на території Києво-Святошинського району правоохоронці виявили 7 трупів. Всі вони з категорії так званих "кримінальних" - вбивства, тяжкі тілесні ушкодження… Що це - сплеск кримінальної активності чи недосттність досвіду міліціонерів?

Днями в Києво-Святошинському райвідділі внутрішніх справ відбулась виїзна нарада керівництва Головного управління МВС України в Київській області. Крім персоналу місцевого відділу внутрішніх справ на нараді були присутні начальники райвідділів-"сусідів". Основними питаннями, що виносилися на нараду, були вивчення криміногенної обстановки і шляхи подолання злочинності на території Києво-Святошинського району, адже сухі цифри міліцейської звітності говорять самі за себе. Протягом 9 місяців цього року на території району скоєно 1273 злочини (для порівняння у всій Київській області - 10709 злочинів), з них 9 вбивств, 22 випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень, майже 600 крадіжок, 116 грабежів, понад 40 незаконних заволодінь автотранспортом. Нерозкритими залишаються 3 вбивства, 3 випадки нанесення ТТУ, понад 100 крадіжок майна громадян.
"Києво-Святошинський район - найбільш специфічна частина нашого регіону, - розповів начальник Головного управління Віталій Яловенко, - адже він межує з шістьма районами нашої області, п'ятьма районами - м. Києва. Населення - понад 152 тисячі жителів, тільки дачних будинків близько 60 тисяч! Через район проходять два автошляхи державного значення, гілка Південно-Західної залізниці. Не минає тижня, щоб у Вишневому чи Боярці не було скоєно приблизно з десяток квартиних крадіжок, кілька угонів. Великою проблемою залишаються пограбування, особливо багато їх пов язано з мобільними телефонами. Проте розкриття злочинів утруднюється тим, що скоюють їх, в-основному, "гастролери" з міста Києва та із сусідніх районів області. Завдають клопоту і наркомани, адже це та категорія людей, яким постійно треба гроші, і то не маленькі суми. Ось і скоюють наркозалежні громадяни майнові злочини. До речі, у цьому році співробітниками райвідділу розкрито 47 злочинів, пов язаних із незаконним обігом наркотиків, в тому числі задокументовано 11 випадків їх збуту. Дуже велике навантаження на дільничних інспекторів міліції, у кожного з них на розгляді знаходиться по 30-40 заяв і повідомлень про злочини. Їх навіть формально розглянути важко, не кажучи про те, що на детальне вивчення матеріалів іноді не вистачає ні часу, ні фізичних можливостей. Місцеві правоохоронці працюють у напруженому темпі, але дається взнаки неукомплектованість відділу - зараз вакантними залишаються понад 20 посад. Досить серйозною проблемою залишається слабкий кадровий потенціал підрозділу. Досвідчені працівники йдуть з органів внутрішніх справ, і молодим правоохоронцям доводиться навчатися міліцейській майстерності на власних помилках. Проте ми намагаємося вирішити кадрові проблеми, відрядивши на деякий час до Києво-Святошинського району працівників інших органів області, плануємо забезпечити співробітників райвідділу житлом, ремонтуємо міліцейський гуртожиток. Виїзне засідання керівництва Головного управління покликане знайти ті оптимальні шляхи, які дадуть можливість суттєво знизити рівень злочинності і забезпечити надійну охорону громадського порядку на території як Києво-Святошинського району, так і області вцілому".
Завершилася нарада проведенням кадрової комісії. Кілька працівників Києво-Святошинського РВ написали рапорти про звільнення з органів внутрішніх справ на пенсію, причому лише кілька з них досягли 40-річного віку. В умовах кадрового некомплекту кожна пара рук - на вагу золота, тому начальник обласного Главка спілкувався з кожним із майбутніх пенсіонерів. Один зі співробітників розповів Віталію Олексійовичу, що відслуживши в лавах солдатів правопорядку більше 20 років, він з дружиною і двома дітьми досі мешкає в кімнаті гуртожитку. Полковник Яловенко пообіцяв вирішити проблему і до Дня міліції надати цьому співробітникові окрему квартиру, а "пенсіонер" пообіцяв змінити своє рішення про звільнення з міліції і ще кілька років плідно боротися зі злочинністю.
Ця розмова не стала єдиним приємним моментом у роботі кадрової комісії. Беручи до уваги високі показники службової діяльності, начальникові Чабанівського селищного відділення міліції було запропоновано посаду 1-го заступника начальника Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera