на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Фундамент здоров'я чорнобильських ліквідаторів вже закладено.

Цього року міністерство внутрішніх справ бере під свою опіку будівництво та подальше впровадження в експлуатацію реабілітаційного центру для постраждалих від аварії на ЧАЕС.

У 1991 році управлінню МВС України в Київській області розпорядженням Кабінету Міністрів була виділена земельна ділянка площею майже 78 гектарів столичної землі по вулиці Вишгородській під будівництво реабілітаційного центру. Тоді було вирішено на достойному рівні лікувати працівників органів внутрішніх справ, які брали участь у ліквідації наслідків аварії або ж працюють в зоні відчуження. Проте з п'яти архітектурно запланованих корпусів в експлуатацію, у 1998 році, було прийнято лише першу чергу будівництва. На цій базі ГУ МВС України в столичній області і відкрило свою лікарню та поліклініку. На їх медичному забезпеченні на сьогодні знаходиться майже 4800 ліквідаторів та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, більше 1150 інваліди та 24 особи, що перенесли гостру променеву хворобу. Функціонування цих закладів дозволило вдвічі зменшити смертність серед ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
На теперішній час підраховано, що для будівництва реабілітаційних корпусів на закладеному вісім років тому фундаменті потрібно близько 32 мільйонів гривень. Цьогорічним державним бюджетом на добудову центру передбачено лише 5 мільйонів, а різницю, як зазначила на прес-конференції в майбутньому реабцентрі заступник міністра внутрішніх справ України Лідія Порєчкіна, планується здобути шляхом реалізації надлишкового майна, проданого на аукціоні. Вже до 20-ї річниці аварії на ЧАЕС можливо відкрити відділення променевої патології на 45 ліжок. Загалом протягом поточного року пропонується створити 3 блоки: стаціонар на 125 ліжок, адміністративний корпус з їдальнею та приймальнею, та найбільший лікувально-діагностичний блок. Допомогу в центрі зможуть отримувати не тільки працівники, пенсіонери Київської області, а й учасники ліквідації наслідків аварії з усієї України. Також, Лідія Степанівна зазначила, що в інших областях вже здані в експлуатацію три нових лікарні для правоохоронців.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ХЛІБ ДАРМА НЕ ЇЛИ

У перших числах лютого цього року правоохоронцями Київської області за участю журналістів загальнодержавних та регіональних засобів масової інформації були підведені підсумки роботи за рік по основних напрямках їх діяльності: боротьбі з корупцією та посадовими злочинами, незаконним обігом наркотиків, зброї та вибухівки.

Починаючи брифінг, начальник Головного управління МВС України в Київській області генерал-майор міліції Віталій Яловенко повідомив журналістам, що протягом минулого року першочергова увага працівників міліції Київської області була спрямована на досягнення конкретних результатів на визначених Президентом України пріоритетних напрямках, зокрема у Програмі "Десять кроків назустріч людям", зміцнення довіри населення до міліції, забезпечення належної охорони громадського порядку, прав і свобод громадян. На багатьох пріоритетних напрямках службової діяльності у 2005 році міліція Київщини змогла спрацювати більш результативно. Зокрема з викриття злочинів у сфері економічних відносин, фактів торгівлі людьми та злочинів у сфері суспільної моралі (25 проти 3), розкриття тяжких і особливо тяжких, резонансних злочинів загально-кримінальної спрямованості.
Значно більше було виявлено економічних злочинів (на 23,0 відс.), у тому числі у сфері службової діяльності (на 49,3 відс.). По 52-х кримінальних справах збитки перевищують 1 млн. гривень. У розрахунку на одного співробітника ДСБЕЗ - це перше місце в Україні. Позитивні тенденції на пріоритетних напрямках боротьби з економічними злочинами набули подальшого розвитку в січні поточного року. Минулого місяця вже виявлено 128 злочинів у сфері економіки, з них 96 - тяжких та особливо тяжких. По закінчених провадженням кримінальних справах державі завдано збитків на суму понад 656 тис. гривень, з яких реально відшкодовано 646 тис. Ці показники у 10 разів перевищують показники січня минулого року.
Не залишається поза увагою обласних правоохоронців і боротьба з незаконним обігом наркотиків. Так у січні цього року вже виявлено 163 злочини, пов'язаних з їх незаконним обігом. З числа виявлених злочинів майже третина (50) - факти збуту наркотичної сировини.

Через роки розкритий "резонанс"

Продовжуючи брифінг, Віталій Олексійович розповів представникам ЗМІ деякі подробиці резонансних злочинів, скоєних на території Київщини минулого та поточного року. Так 14 січня цього року в с. Запрудка Іванківського району біля гаража із забиттями голови й тіла був виявлений труп 11-літнього Сергія Д, учня місцевої загальноосвітньої школи. За висновком судово-медичної експертизи смерть Сергія наступила від вогнепального поранення шротом у грудну клітину.
Під час огляду гаража, що належав 74-літньому жителеві м. Києва, пенсіонерові Е., було встановлено, що ним з метою попередження крадіжок у гаражі й на горищі були змонтовані 5 саморобних пристроїв, пристосованих для стрільби мисливськими набоями 12-го калібру, один з них був безпосередньо в автомобілі ГАЗ-21. Пристрої приводилися в дію при відкритті дверей гаража або автомобіля, і при "візиті" хлопчиків до будинку-"пастки" 2 з 5 пристроїв спрацювали. Крім того, у пенсіонера були вилучені 3 саморобні вогнепальні пристрої, споряджені набоями калібру 7,62 мм, зарядом і металевими розтяжками.
5 січня в одному з будинків села Орджонікідзе Поліського району, що на Київщині, з ознаками насильницької смерті був виявлений труп власника будинку, 68-літнього самотнього пенсіонера Р. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що пострілами з мисливської рушниці господареві будинку нанесені 2 вогнепальні поранення в область грудей. Також було встановлено, що замки вхідних дверей будинку не ушкоджені, хоча речі в будинку були розкидані. З будинку потерпілого викрадена мисливська рушниця "Іж-17" 16-го калібру.
Проведеними співробітниками міліції оперативно-розшуковими заходами був встановлений і затриманий 26-літній Володимир Х., уродженець Київської області. Затриманий - раніше не судимий, ніде не працював, жив у цьому ж селі. Паспорта ніколи не одержував, у Збройних Силах України не служив. Цікава також його історія походу в "партизани". Справа в тому, що ще у 12-річному віці Володимир через щось посварився з мамою, що дала йому ляпаса. Відтоді Володимир жив у бабусі, але не в будинку, а в… погребі під долівкою бабусиного будинку. Звідти й виходив на "полювання". А до поля зору міліції Володимир потрапив у 2005 році через те, що підстрелив коня Пржевальського в Чорнобильській зоні відчуження, однак тоді зміг утекти. У Володимира вилучений обріз мисливської рушниці й 2 набої до нього, викрадені ним під час скоєння вбивства пенсіонера Р. На даний час проводиться перевірка затриманого на його можливу причетність до здійснення інших нерозкритих злочинів.
Та не лише нещодавно здійснені злочини доводиться розкривати правоохоронцям Київщини. Наприкінці 2005 року оперативними працівниками ГУМВС був затриманий один із керівників знешкодженої 1997 року "банди Янєва" - Чернов, що перебував у розшуку майже 8 років. Ця організована злочинна група діяла на території області протягом 1991-2000 років, здійснила 22 розбійних напади й підозрюється у здійсненні 10 замовних убивств. Більшість членів угруповання вже засуджені. А при проведенні торік розшукних заходів, пов'язаних з учасниками цієї банди, були вилучені автомат АКСУ, револьвер "Кольт" 38-го калібру, 2 гранати "Ф-1", 2 гранати "РГД-5", понад 350 набоїв різного калібру й 22 брикети тротилу загальною вагою близько 8 кг.

Є вагомі досягнення й цього року

Для продовження розмови про роботу міліції Київщини генерал Віталій Яловенко запросив журналістів до того місця, де була представлена вся "експозиція" вилученої в регіоні протягом 2005 року вибухівки. Минулий рік виявився багатим на вибухонебезпечний "улов": було вилучено 2 ручних гранатомети, 42 карабіна й гвинтівки, 21 обріз мисливських рушниць, 36 пістолетів, 5 саморобних пристроїв для стрільби мисливськими набоями, 2 артилерійських снаряди, 2 протитанкові й 5 мінометних мін, 74 електродетонатори, 36 бойових гранат, 48 учбово-тренувальних реактивних протитанкових гранат, 1,3 тис. патронів різного калібру, майже 50 кг вибухової речовини (з яких 30 кг уже знищено). Наведені факти й показники говорять про те, що з початку минулого року міліція області свій хліб даром не їла.
Начальник обласного Главку розповів, що зброя і вибухівка була вилучена протягом 2005 року на території столичного регіону. Вилучалися небезпечні знахідки у Броварському, Тетіївському, Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському районах та в м. Біла Церква. Серед небезпечних "сюрпризів" - близько 20 кілограмів тротилу, 3 гранати, детонатори до них, кілька десятків електродетонаторів, міна до ручного протитанкового гранатомета й десяток різноманітних патронів. Все акуратно розкладено й чекає своєї черги.
"Ефективна робота вибухотехнічної, та й деяких інших служб, була б неможлива без допомоги службових собак", - сказав Віталій Яловенко, вказуючи на молоду вівчарку, що гралася неподалік. - "Собака спеціально натренована на пошук вибухівки, а коли знайде неї - тихенько сяде біля того місця. До речі, наш кінологічний центр здійснює підготовку службових собак для миротворчого контингенту ООН!". Інструктор-кінолог віддає собаці наказ, і вона починає досліджувати корпус "замінованого" старенького "Запорожця". Проходить кілька напружених секунд, і собака сідає біля лівого переднього крила автомобіля. Викликаний до умовного місця події експерт-вибухотехнік підтверджує, що собака виявила 200-грамову тротилову шашку. Але на цьому Джина не заспокоюється. Продовжуючи обстежувати автомобіль, розумна собака в салоні під сидінням водія знаходить ще одну тротилову шашку. Паралельно Віталій Олексійович пояснює, що при правильній закладці всього тротилу, що лежить перед журналістами, його вистачило б на те, щоб без зусиль зруйнувати 14-типоверховий будинок!

Робот як засіб захисту

"Ми робимо все для того, щоб захистити життя тих міліціонерів, яким за службовими обов'язками доводиться знешкоджувати вибухонебезпечні "подарунки",- продовжує Віталій Яловенко. - "Для ефективної роботи зі знешкодження виявлених "сюрпризів" нашими вибухотехніками був створений робот-сапер. Такий апарат - перший в Україні, він поки не має аналогів у нашій державі! Частина деталей робота були створені за допомогою авіазаводу ім. Антонова, але основна робота з його складання було зроблена нашими фахівцями. Вартість аналогічного закордонного робота становить близько 230 тисяч євро, а "Сапер-1" обійшовся державі в... 50 тисяч гривень". При цьому генерал указав на механізм із телескопічною "рукою", що жваво пересувався неподалік на своїх "гусеницях".
"Сапер-1", керований оператором по радіо, підбирається до того місця, де закладена "вибухівка" - картонна коробка, обклеєна скотчем. Апарат акуратно виймає зі сніжного заглиблення "міну" і на витягнутій "руці" несе її на безпечну відстань. Тим часом начальник Головного управління генерал міліції Яловенко розповідає, що не завжди вдається без проблем доставити міну до місця її знищення. На цей випадок робот оснащений так званою гідро-гарматою, що дозволяє знищувати "сюрприз" на місці. Прилад вже пройшов "бойове хрещення", коли минулого року в с. Фурси Білоцерківського району співробітникам вибухотехнічної служби довелося знешкоджувати арсенал часів Великої Вітчизняної війни. У цей момент лунає постріл, і від коробки залишаються лише шматки - "міна" знищена. У той же час в полі пролунав вибух, і від бідолахи-"Запорожця" залишилися лише жмути покрученого металу та яма приблизно в півтора метра глибиною.
Завершуючи брифінг, генерал Віталій Яловенко зазначив, що головну увагу міліція Київщини буде приділяти поліпшенню результативності роботи у боротьбі з фактами корупції й зловживання службовим становищем, виявленні фінансових махінацій суб'єктів підприємницької діяльності, запобіганні розкрадання й незаконного використання природних ресурсів, викриттю злочинів у паливно-енергетичному комплексі, реформуванню міліції громадської безпеки.
"Тільки на таких умовах ми зможемо зберегти й примножити позитивний імідж і повагу населення області", - підкреслив Віталій Олексійович. - "Думка громадян залишається головним пріоритетом нашої службової діяльності у 2006 році".

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera