на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.







На що здатні підлітки?

В 17 років Вовку Апеляційний суд Київської області засудив до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Навіть таке покарання більшість могла б визнати несправедливим. Жорстокість вчиненого їм в 2000 році злочину перевершила всі можливості тоді ще 15-літнього підлітка.

Разом зі своїм братом Віктором, справу якого було закрито у зв'язку з його смертю, Вовка гостював у своєї тітки під Києвом. Там вони й збиралися здійснити свій план: привласнити автомобіль одного приватного таксиста, щоб згодом його продати. Так вони прибули на стоянку таксі, що біля залізничної станції, і вичікували потрібного, уже наочно знайомого, таксиста. Юрій під'їхав на стареньких "Жигулях" другої моделі, і, нічого не підозрюючи, став говорити з молодими клієнтами. Чергу серед інших водіїв він вистоювати не збирався, тому запропонував хлопцям відійти на пару сотень метрів від стоянки. У визначеному раніше місці таксист "підібрав" Вовку і Вітьку, після чого трійка рушила по запланованому маршруту. За певну плату Юрій погодився підвезти хлопців у район нового цвинтаря, де їм начебто потрібно було забрати лом кольорових металів і відвезти в приймальний пункт.
Прибувши на місце Віктор попросив у шофера монтировку, нібито для демонтації металобрухту. Через травмовану праву ногу, водій запропонував хлопцеві самому дістати монтировку з багажника. Коли знаряддя було вже в руках хлопця, Вітька став безжалісно наносити ним удари по голові таксисту. Чоловіка без свідомості виволокли на землю й по черзі продовжили знущатися вже за допомогою викидного ножа. Лишаючи таксиста життя, злочинці нанесли 36 колото-різаних ран тулуба та 7 поранень обличчя.
Після цього покалічене тіло затягли в "Жигулі" і відвезли в безлюдну лісопосадку. Там же викинули монтировку, ніж і спортивну куртку із плямами крові, а також всі речі, що належали водієві. Пізніше, в ході проведення оперативно-розшукових заходів, труп Юрія впізнає його син. Життя водія вбивці оцінили в трохи більше 5-ти тисяч гривень - вартість старенького автомобіля плюс 100 гривень, украдених у таксиста.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Мать безжалостно обморозила детей

Обмороженных двухлетних близнецов на балконе одного из жилых домов Броварского района столичной области обнаружил их собственный отец. Он, по счастливому для мальчишек стечению обстоятельств, вовремя пришел проведать детей и их неблагополучную мать, с которой мужчина уже несколько месяцев не живет. Выставить малолетних детей на балкон в восьмиградусный мороз мамаше пришло на пьяную голову. Сейчас малыши находятся в местной больнице, состояние их здоровья удовлетворительное.
37-летняя женщина, которая стоит на учете в диспансере с диагнозом "туберкулез" и "алкоголизм", - многодетная мать, но ни одному из своих детей нужного внимания никогда не уделяла. Восемнадцатилетний сын живет у бабушки в столице, учится в ПТУ. Двое - в детских реабилитационных центрах, восьмимесячная Наташа, рожденная с пороком сердца, - умерла; близнецы сейчас в больнице.

Юлия Зинуткина
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области





ПОСТРІЛ У ПОЛЕ

Убивства зараз, як це не сумно, трапляються досить часто. Їхні причини різноманітні, але найбільша кількість смертельних наслідків припадає на убивства "після пляшки".

В один із січневих вихідних днів троє братів С., у тому числі і наймолодший 22-річний Андрій, відпочивали в клубі одного із сіл Поліського району Київської області. Дискотека для хлопців як почалася з алкогольних напоїв, так і продовжувалася. Одночасно з братами в клубі відпочивав місцевий підприємець, 32-річний Василь П. Чи то серйозна сварка трапилася між Андрієм і Василем, чи то просто словесна перепалка - пізніше ніхто точно згадати не зміг, як, до речі, і її причин. Опівночі дискотека закінчилася, клуб закрився. Брати С. жили в сусідньому селі, розташованому в декількох кілометрах. Їхня дорога додому проходила полем між селами. Підтримуючи один одного, добряче підпилі хлопці повільно рушили додому. Через кілька сотень метрів один із братів - Петро - ліг на дорогу полежати й отямитися. Виявляється, була в них така сімейна "традиція". Андрій з другим братом, Сергієм, продовжували йти, аж раптом почули звук пострілу. Сергій навіть побачив спалах, тому запитав в Андрія, як він себе почуває і чи не влучило в нього що-небудь . Той сказав, що начебто б усе нормально, тільки він трохи стомився, тому ляже на землю відпочити. Через якийсь час до них наблизився "візаві" Андрія по сварці в клубі - Василь. Щось буркнувши, він раптом повернувся і пішов убік свого села. Сергій же пішов додому і попросив старшого брата, Володимира, забрати решту братів. Володя пішов у вказаному братом напрямку і через кілька сотень метрів знайшов Андрія - молодший брат був ще живий. Володимир вирішив повернутися додому по візок і забрати відразу обох братів. Поклавши на візок Петра й Андрія, старший брат привіз їх додому. Там Андрія роздягнули для того, щоб його розтерти й обігріти. Перевернувши молодшого брата на живіт, Владимир побачив вогнепальну рану в області лівої лопатки. Викликані медики госпіталізували хлопця і повідомили про те, що трапилося, у міліцію. У лікарні Андрій помер від втрати крові.
Правоохоронцям не важко було відновити послідовність подій того вечора і коло їхніх учасників. Постукали оперативники й у двері будинку, в якому з бабусею проживав Василь П. Спочатку молодик категорично заперечував свою причетність до пострілу в полі, однак під тиском незаперечних доказів зізнався у вчиненому. Розповів, що після повернення додому вирішив позбутися рушниці. Для цього виніс її в поле з протилежного від свого будинку боку, де і викинув. Але розповісти, через що стріляв в Андрія, Василь так і не зміг. Усе повторював, що його "начебто перемкнуло", він нічого не пам'ятає...
На даний момент Василь П. затриманий, у відношенні нього Іванківською міжрайонною прокуратурою порушена кримінальна справа за статтею 119 КК України "Убивство з необережності".

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА

Відділення судово-медичних експертиз Ірпінського міськ відділу міліції з'ясувало причини смерті жителя селища Ворзель непрацюючого 60-річного Віктора, тіло якого було виявлено у власному будинку. За висновком проведеної експертизи встановлено, що помер чоловік в наслідок проникаючого поранення голови з пошкодженням головного мозку.
Слідчо-оперативна група встановила, що вказані ушкодження потерпілому, під час сварки, яка виникла після розпиття спиртних напоїв, заподіяла співмешканка, 49-річна Тетяна, яка у вчиненні злочину зізналася та дала правдиві свідчення.
Подібна сталася і в селі Тхорівка Сквирського району.
Провідати свого приятеля-односельчанина, молодшого від нього на п'ять років, 45-річний Олексій прийшов як завжди з пляшкою. Випили по чарчині, по другій, а коли вже добряче сп'яніли, вчини безглузду сварку, під час якої розгніваний господар й накинувся на гостя. Злість пройшла лише тоді, коли Олексій від отриманої черепно-мозкової травми втратив свідомість, та так і не приходячи до тями й помер на чужому подвір'ї.
Сварка, яка виникла під час розпиття спиртних напоїв у господі 67-річного пенсіонера з селища Клавдієво Бородянського району також закінчилося трагічно. Тут сп'янілий господар не стримав своїх емоцій й накинувся на свого товариша по чаркуванні з сокирою. В результаті отриманої рубленої рани голови 45-річний Григорій помер на місці пригоди.
Про вчинене затриманий чолов'яга жалкує, та вдіяти вже нічого не можливо, й людського життя не повернути.
Не обійшлося й без крадіжок та грабежів.
В місті Біла Церква четверо 18-річних молодиків на вулиці Курбасові шляхом зламу ставень проникли до приватного кіоску й викрали продукти харчування та тютюнові вироби.
В селі Козаровичі Вишгородського району 25-річний Сергій у своєї землячки відібрав сумку, в якій знаходились 800 гривен.
Двоє п'ятнадцятирічних учнів з села Микуличі Бородянського району також стали на шлях грабежу. У 42-річної Лідії вони відібрали сумку, в якій знаходилися особисті речі, продукти харчування та сто гривен.
А 17-річний Віталій вечором проник до будинку 26-річного Олега з села Новосілки Макарівського району й застосувавши фізичну силу, насильно заволодів сучасним DVD-програвачем.
А проти двох 23-річних молодиків з міста Біла Церква порушено кримінальну справу за ознаками частини 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України стосовно двох. Ці двоє нероб близько першої години ночі в селі Пилипча увірвалися до будинку робітника "Київ-водоканал" й побивши господаря заволоділи грошима в сумі... 30 гривен.
Досить неприємні хвилини довелося пережити й сім'ї з Бориспіля.
Близько четвертої години ранку в їх будинок, розбивши віконне скло, проникло троє невідомих у масках із трикотажних шапок. Погрожуючи наляканим сонним господарям предметом схожим на пістолет та фізичним насильством, непрохані гості зв'язали чоловіка й дружину, після чого заволоділи 75 тисячами американських доларів.
Правоохоронці встановили, що злочин скоїли громадяни Грузії, які тимчасово проживають у Києві. Всі троє жителі сонячного краю 37, 32 та 22 чоловіки арештовані, також вилучені докази злочину.
Мали місце й незаконне заволодіння автотранспорту.
В селі Руда Сквирського району до гаражу робітника відкритого акціонерного товариства "Шамраївський цукровий завод", шляхом зламу замка, проникли невідомі й викрали автомобіль "Жигулі". Правоохоронці встановили, що злочин скоїв 27-річний житель Черкаської області.
Пізньої ночі в гаражі, жителя міста Обухів, невідомі зламали замок й Прошки до будови викрали автомобіль ВАЗ-2103.
Правоохоронці встановили й затримали зловмисників, ним виявилися двоє учнів 16-річних учнів, яким заманулося весело провести час за кермом. Що ж, тепер підліткам доведеться зустрітися з працівниками відділу кримінальної міліції в справах неповнолітніх й витримати досить неприємні хвилини батьківського виховання. А автомобіль у справному стані повернуто щасливому власнику.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera