на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




ЗА "БОРГИ" ЗАБРАЛИ … ТЕЛЕВІЗОР

Правоохоронцями Баришівського району протягом короткого часу було розкрито два тяжкі злочини.

В м. Березань, що на Київщині, троє товаришів відзначали свято 8 Березня, випиваючи вдома в одного з них. Один з випивох, 19-річний Іван С. (імена змінені - авт.), мешканець Баришівського району, раптом "згадав", що в рідному районі живе його боржник на ім'я Сергій, який винен гроші, але вперто не хоче розраховуватися, тому борг необхідно з нього "вибити". Що це за боржник, з яким боргом не хоче розраховуватися - ці питання найменше хвилювали товаришів по чарці. "Раз товариш просить, гріх не допомогти", - пояснювали потім затримані правоохоронцям.
Приїхавши до місця проживання "боржника", хлопці виявили, що того немає вдома. Двері кімнати гуртожитку, де мешкав Сергій, не змогли витримати натиску і впали. Зайшовши до кімнати, Іван з товаришами побачив лише дещо з побутової техніки та інший нехитрий хатній скарб. В рахунок погашення боргу "правдоборці" вирішили взяти старенький телевізор і такий же магнітофон. Від телевізора, який виявився дуже важким, зловмисники відмовилися і кинули його прямо біля гуртожитку. На шум виглянув комендант гуртожитку. Побачивши вибиті двері і розкидані речі, він викликав міліцію. Тим часом вечірні "відвідувачі" вже зникли.
Мабуть, не отримавши задоволення від встановлення справедливості, "візитери" прагнули будь-що побачитися із Сергієм. Через це хлопці поїхали на підприємство, де той працював охоронцем. Зайшовши на територію, Іван зі знайомими почав вимагати від Сергія повернення боргу, в іншому разі погрожуючи його побити. Забравши у молодого чоловіка мобільний телефон, грабіжники подалися геть.
Слідчо-оперативна група, що прибула в гуртожиток, доволі швидко встановила одного з нападників, а саме Івана С. Через нього затримали і одного з березанських "гостів". Працюючи в напруженому режимі, оперативники протягом кількох годин встановили і третього "рекетира". Але дивним у цій історії є те, що про своє пограбування повідомив не сам потерпілий, а випадкові свідки цього пограбування…
Наразі грабіжників затримано, їх подальша доля - в руках суду.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ФІНАЛ СВЯТКУВАННЯ - НІЖ У СЕРЦЕ

Своєрідно "відсвяткувала" Міжнародний жіночий день одна з родин у Богуславському районі Київської області...

Бригада "швидкої", що прибула за викликом до одного з сіл Богуславського району, застала жахливу картину. Підлога в будинку була залита кров'ю, а на порозі кухні лежав господар. Побачивши таке, медики терміново викликали міліцію.
Прибула слідчо-оперативна група Богуславського райвідділу внутрішніх справ крок за кроком відтворила події, що передували трагедії. Сприяла цьому і співмешканка загиблого власника будинку, 44-річна Олена Н. (імена змінені - авт.). Вона розповіла правоохоронцям, що напередодні разом зі своїм коханим, 45-річним Сергієм В., святкувала Міжнародний жіночий день. Разом вони розпили пляшку "оковитої", потім ще одну - із сусідами, такими ж випивохами. Під вечір Наталя почала дорікати господареві тим, що він любить свою доньку більше, ніж її дітей. Сергій не став терпіти докорів і вигнав Олену з дому. Трохи походивши навколо будинку, вона вирішила повернутися і помиритися з коханим. Сергій прийняв "блудну доньку", але про сварку не забув. Лежачи на ліжку, він продовжував докоряти Олені, що вона зіпсувала йому свято. Олені несила більше було терпіти докорів співмешканця. Схопивши кухонного ножа, що втрапив їй під руку, жінка вдарила ним коханого в серце. Сергій схопився з ліжка і, намагаючись наздогнати кривдницю, пробіг за нею кілька метрів, але впав на порозі кухні, стікаючи кров'ю. Олена ж побігла до сусідів, щоб телефоном викликати медиків. Ті, в свою чергу, викликали правоохоронців.
Наразі Олену Н. затримано, відносно неї прокуратурою Богуславського району порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за вчинення вбивства.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





БУЧАНСЬКА ВАРТА

53 робітника Бучанського заводу склотари і скловиробів, що на Київщині, об'єдналися у добровільну народну дружину - формування з охорони громадського порядку - і вже отримали свої посвідчення з позначкою "Бучанська варта". Новий опорний пункт міліції розпочинає свою діяльність задля покращення криміногенної ситуації та благоустрою міста Буча.
Загалом в столичній області зареєстровано 174 таких формування. Начальник Головного управління МВС України в Київській області Віталій Яловенко повідомив, що за два місяці поточного року вони взяли участь у проведенні 87 рейдів по відпрацюванню населених пунктів, з їх допомогою вже розкрито 61 злочин та припинено 68 правопорушень. Головний правоохоронець Київщини також зазначив, що зросла кількість крадіжок, грабежів, розбоїв та оборот наркосировини. Ось чому добровільна діяльність народних дружинників у взаємодії з правоохоронними органами просто необхідна для забезпечення порядку та спокою громадян.
Ідея створення "Бучанської варти" виникла наприкінці 2005 року, коли начальник міськвідділу міліції підтримав пропозицію директора склозаводу Віктора Рибальченка та його робітників об'єднатися і разом забезпечити спокійне життя бучанцям. В місті, де існуюча криміногенна ситуація все-таки бажає кращого у зв'язку з недостатньою кількістю правоохоронців райвідділу на кількість населення, що лише в Бучі складає близько 28 тисяч, знайшлися громадяни, які не байдужі до громадського порядку.
Кошти на фінансування виділив завод. Варта вже забезпечена службовим приміщенням, автомобілем ВАЗ-2109, раціями та спеціальною формою. Штаб "Бучанської варти" розробив графік чергувань та патрулювань вулиць міста з 17-ї до 24-ї години. До речі, частину формування представляють жінки, яким на рівні з сильною статтю доведеться виконувати всі функціональні обов'язки у наданні допомоги органам внутрішніх справ: вимагати від громадян додержання правопорядку і вести роз'яснювальну роботу з населенням, у разі підозри - перевіряти документи, складати протоколи, переслідувати, затримувати і доставляти до райвідділу порушників законодавства. Працівники заводу за активну участь у забезпеченні охорони громадського порядку будуть заохочуватися до подяк та видачі грошової винагороди. "Бучанська варта", що виходитиме на чергування, як зазначив директор заводу Віктор Рибальченко, буде щоквартально преміюватися в розмірі 250 - 300 гривень.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області








Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera