на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




ПІДВЕДЕНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА МИНУЛИЙ РІК.

20 березня поточного року Білоцерківський міськвідділ міліції відвідав Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. Метою його візиту було підведення підсумків роботи Головного управління МВС України в Київській області за 2005 рік та два місяці поточного року. Для проведення наради були запрошені працівники Білоцерківського міського та районного відділів внутрішніх справ, а також представники галузевих служб Главку.
Перш за все Міністром була перевірена робота чергової частини міськвідділу та ізолятора тимчасового тримання. Кількома хвилинами раніше до міліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем "БМВ" на одній з вулиць міста. Поки черговий міськвідділу по радіостанції повідомляв про пригоду наряди патрульної служби, його помічник зв'язався з однією з FM-радіостанцій, що працюють у Білій Церкві. Буквально через хвилину по закінченні пісні в ефірі пролунало повідомлення про злочин, яке потім кілька разів повторювалося. Загалом же в місті працюють три місцеві телерадіокомпанії та три FM-радіостанції, які тісно співпрацюють із місцевими правоохоронцями. Почутим і побаченим білоцерківським "ноу-хау" Юрій Луценко залишився задоволений.
Розпочинаючи роботу зібрання, виступив начальник обласної міліції генерал-майор Віталій Яловенко. Він повідомив присутнім, що протягом 2005 року пріоритетними напрямками діяльності Головного управління були завоювання довіри населення до міліції та якісно новий підхід до розкриття резонансних злочинів. Особовий склад структурних підрозділів області домігся суттєвого зниження таких видів злочинів, як вбивства, розбійні напади та незаконні заволодіння автомототранспортом. В той же час проблемними криміногенними явищами залишаються грабежі та крадіжки майна громадян. Проте зростання їх кількості є об'єктивним наслідком більш повної реєстрації всіх заяв та повідомлень від громадян про злочини та правопорушення.
У свою чергу Міністр внутрішніх справ відзначив, що основними напрямками діяльності міліції були і залишаються боротьба із корупцією та посадовими злочинами, порушеннями у сфері розподілу землі та користування надрами. У зв'язку з цим Юрій Віталійович вказав на необхідність проведення ретельних перевірок у відповідних суб'єктів ліцензій на право користування надрами, а в разі виявлення порушень - реагування на них відповідно до чинного законодавства. Також Міністр звернув увагу обласних правоохоронців на необхідність налагодження ефективної діяльності патрульної служби, яка створюється на базі дорожньо-патрульної та патрульно-постової служб міліції. Співробітники цієї служби повинні прибувати на місце пригоди протягом п'яти хвилин після повідомлення про подію та вживати заходів до затримання правопорушників.
Не забув Міністр внутрішніх справ України про вирішення соціальних проблем самих правоохоронців. Одна з проблем - забезпечення житлом працівників міліції, які потребують поліпшення житлово-побутових умов. Для вирішення цієї проблеми Юрій Луценко порадив тісніше співпрацювати з органами місцевої влади, виносячи пропозиції про виділення землі під будівництво відомчого житла, а бажаючим - земельних ділянок під власне будівництво.
Загалом же роботою Київського обласного управління міліції Юрій Луценко залишився задоволений. Завершуючи зустріч на приємній ноті, Міністр оголосив про присвоєння двом співробітникам Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ у порядку заохочення спеціальних звань "капітан міліції".

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Паспорт за одну хвилину

Тепер у місті Бориспіль та районі столичної області, де налічується майже 110 тисяч населення, люди без черги і затримки, своєчасно зможуть отримувати паспорти громадянина України.
У Київській області практика друку паспортів за допомогою спеціальної комп'ютерної техніки використовується вже у п'яти районах а загалом по Україні - у Києві, Тернопільській та Ровенській областях.
Апаратура, що зменшує робочі затрати паспортиста, коштує недешево - близько 25 тисяч гривень, і придбана на спонсорські кошти, значно покращує обслуговування населення. Якщо раніше робітник паспортного відділення міг оформити до 20 паспортів протягом робочого дня, то тепер за допомогою техніки за один день отримати документ, що посвідчує особу, зможуть від 300 до 400 чоловік. Друк одного паспорту займає трохи більше однієї хвилини.
Сьогодні у святковій обстановці дев'ять шістнадцятирічних юнаків та дівчат з Борисполя отримали перші надруковані паспорти. Разом із пам'яткою справжнього громадина України їх вручив начальник Головного управління МВС України в Київській області Віталій Яловенко. Зважаючи на минулорічний облік загублених паспортів, близько 7 тисяч, Віталій Олексійович порадив прочитати і запам'ятати останню сторінку в документі і з повагою ставитися до покладеної відповідальності бути гідним громадянином своєї держави, користуватися своїми правами і сумлінно виконувати обов'язки.
Працівниками відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Головного управління МВС України в Київській області за допомогою засобів зв'язку планується об'єднати в єдину систему "Паспорт" всі бази даних районів Київщини. Молодь, що вже отримала перші друковані паспорти, автоматично включається в цю систему. Проте, це лише обласна база даних, що фіксує відомості про особу, яка на цей момент досягла шістнадцятирічного віку. Питання із загальнонаціональним реєстром громадян від моменту народження, а не лише повнолітніх, наразі ще не вирішено.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Вбивцю з Грузії засудять на батьківщині

Молода дівчина-інспектор Наталя Пененко, яка працює в оперативно-довідковій картотеці УІТ ГУ МВС України в Київській області, кілька годин утримувала в коридорі злочинця. До цього 33-річний громадянин Грузії 10 років знаходився в міждержавному розшуку за вбивство. "Я хотіла навіть робити йому каву, тільки б затягнути час і дочекатися співробітників карного розшуку, які були вже на підході," - говорить Наталя. Що тільки не придумувала дівчина, щоб не віддавати тимчасову посвідку клієнта, який прийшов за довідкою про несудимість: довідка не готова, начальник на нараді і не може підписати і таке інше.
Виявили злочинця по міждержавній базі даних, проте рік народження, "забитий" в базі, не співпадав з роком народження в його тимчасовій посвідці. І коли зателефонували в паспортне відділення за місцем проживання грузина в Київській області все стало зрозумілим. В базі - помилка, і всі десять років розшукували чоловіка з ідентичними даними, тільки молодшого на п'ять років. Мабуть, через це йому і вдавалося ховатися від правосуддя та ще й отримувати на Україні пенсію по хворобі.
При собі у затриманого підозрілого були пігулки, як він сказав, від нападів епілепсії. Хоча дуже сумнівно, що не від нападів, а не навпаки - щоб викликати правдоподібну, як для хворих на епілепсію, реакцію організму. Також у кавказця був особистий блокнот з його записами. Два тижні тому, коли він звернувся до працівниці оперативно-довідкової картотеки, грузин просив її заповнити необхідні бланки, мовляв, сам дуже погано володіє мовою і письмом. Розкривши блокнот, правоохоронці побачили ідеальний, каліграфічний і дуже схожий на жіночий почерк. Вбивця нотував у записничку власні вірші.
Коли міліціонери Київщини зв'язалися із правоохоронцями Грузії, щоб підтвердити необхідну інформацію про затриману особу, по телефону з'ясувалося: розшукується кавказець за злочин, що карається статтею Грузинського Кримінального кодексу відповідно до ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство). "Помстився за маму," - спокійно пояснив затриманий. Наразі кавказець перебуває в слідчому ізоляторі, вирішується питання україно-грузинської екстрадиції.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області






Не є таємницею, що під дією алкоголю людина втрачає контроль над своїми вчинками. Кілька неприємних історій із кривавою розв'язкою сталися на території Білої Церкви. Місто має чи не найскладнішу криміногенну обстановку в Київської області, адже кількість його населення найбільша серед міст столичного регіону.

Троє молодиків, у компанії яких була дівчина, відпочивали в кафе. По закінченні "застілля" хлопці вирішили вчинити скандандал, мовляв, за низьку якість обслуговування вони платити не будуть, підкріплюючи свої аргументи нецензурною лайкою. У перебіг подій втрутився інший відвідувач кафе, який наполегливо попросив дебоширів заплатити за надані їм послуги. На це молоді люди відреагували дуже агресивно - кількома ударами зваливши опонента на підлогу, витягли на вулицю і почали бити ногами. Під шквалом ударів чоловік зумів дістати револьвер і зробив два постріли, після яких ворогуючі сторони розбіглися в різні боки. Пізніше з'ясувалося, що одна з куль влучила в голову одному з нападників. Отримавши тяжке поранення, постраждалий був негайно госпіталізований, а медики повідомили про подію місцевих правоохоронців.
Прибула на місце слідчо-оперативна група почала з'ясовувати всі обставини події. Для пошуку зниклого "стрілка" довелося залучити кінолога із службовим собакою. В результаті вже через годину його було затримано, а при огляді у нього було вилучено револьвер "Корнет" для стрільби гумовими кулями. Як згодом встановили експерти-балісти, саме з нього і було зроблено фатальний постріл. Наразі потерпілий у тяжкому стані знаходится на лікуванні, а суд в подальшому дасть правову оцінку нічній події у білоцерківському кафе.
Через кілька днів сталася аналогічна історія. Ті ж обставини - ніч, кафе, кілька компаній напідпитку. Цього разу причиною сварки між відвідувачами закладу стала... дівчина, яка сподобалася одразу двом поціновувачам жіночої краси. Один з "кавалерів" вирішив познайомитися з красунею, тож підсів за її столик та вирішив її пригостити. В цей же час до столику підійшов й інший претендент на знайомство. Між залицяльниками одразу виник конфлікт, в результаті якого чоловік, що підійшов першим, вийняв з кишені револьвер та вистрілив опонетові в живіт. Після цього він мовчки подався геть.
Викликані на місце пригоди співроібтники міліції по "гарячих слідах" затримали "ворошилівського стрілка". Трохи згодом встановили і знаряддя злочину. Ним виявився саморобний пристрій для стрільби малокаліберними патронами. Наразі зброя знаходиться на дослідженні у спеціалістів, а оперативники з'ясовують її походження. Фінал цієї історії схожий на попередній: потерпілий - у лікарні, відносно затриманого ж порушено кримінальну справу та ведеться слідство.

Дмитро Денисов
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Вбили і викинули в колодязь

В одному із сіл Володарського району столичної області, після ретельних пошуків зниклого 66-річного пенсіонера, в колодязі на подвір'ї його тіло знайшов голова сільради. Як з'ясувалося пізніше, позбавили дідуся життя троє його односельчан, при чому один з них неповнолітній. Напередодні з батьком шістнадцятирічного хлопця двійка розпивала спиртне - вийшли на перекур і вирішили пограбувати діда.
Підійшли до хати і у вікні побачили сплячого хазяїна. Після чого не роздумуючи проникли в будинок і розпочали пошуки грошей. Дід, прокинувшись, намагався чинити опір. Проте, встояти перед трьома молодиками господарю не вдалося. Його сильно побили, вимагали розповісти, де заховані гроші. Не отримавши потрібної відповіді, хлопці, щоб надалі не бути впізнаними, добили старого і викинули в колодязь та продовжили нишпорити по хаті. Грошей так і не знайшли, поживилися ключами та різними господарськими інструментами. Ховатися від правоохоронців трійка не поспішала. Кожен був затриманий за місцем проживання і на сьогодні заарештований.

Юлія Зинуткіна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області








Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera