на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Головне управління внутрішніх справ в Київській області оголошує тендер на виконання робіт по будівництву 4 та 5 будинків житлового комплексу за адресою: м. Київ, вул. Лук'янівська, 63.

УМОВИ ТЕНДЕРУ:

Виконання всіх необхідних робіт по переробці проекту згідно із діючими будівельними нормами, виконання робіт за свій рахунок, надання частини побудованих приміщень у розпорядження Головного управління МВС України в Київській області.

Пропозиції направляти на ім'я начальника ГУ МВС України в Київській області за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15




У зв'язку із проведенням на території України загальнодержавного оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою "Фірма" просимо Вас, якщо Вам відомі факти про: торгівлю людьми, незаконне працевлаштування громадян України закордоном, незаконну діяльність пов'язану із наданням туристичних послуг, незаконну діяльність шлюбних та модельних агенцій, розповсюдження продукції порнографічного характеру, утримування будинків розпусти, надання секс послуг за грошову винагороду, зокрема неповнолітніми, дії пов'язані із незаконною міграцією, незаконну діяльність пов'язану із трансплантацією органів та інших анатомічних тканин людини, звертатися до Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Київській області за тел. 8 -(044) 206-74-81 або 8- (044) - 272-19-59


ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Горілка до добра не доведе

До чергової частини Бородянського райвідділу внутрішніх справ по телефону надійшло повідомлення від жителя селища Клавдієве, про те що повернувшись з роботи він побачив на підлозі в кухні тіло матері з явними ознаками насильницької смерті.
Черговий негайно передав дану інформацію дільничному інспектору міліції ст. лейтенанту Оніщенко Григорію Вікторовичу. Прибувши на місце пригоди дільничний викликав слідчо-оперативну групу, а сам почав з`ясовувати обставини смерті 52-річної жінки. Під час огляду будинку в одній з кімнат знаходився чоловік покійної, а в іншій один з трьох її синів. Щось пояснити дільничному "родичі" не змогли, бо обоє були на доброму підпитку. Та все ж таки Григорій Вікторович не сумнівався, що вбивцею являється хтось із сім`ї. На це вказував і знайдений дільничним молоток із слідами крові. В ході розмови з чоловіком потерпілої вдалось з`ясувати, що напередодні трагедії між ними виникла сварка, а сил опонентам додавала випита ними горілка. Син, котрий теж полюбляв заглядати на дно чарки, ще до початку конфлікту, пішов спати, а на кухні залишились лише батьки. Коли словесна перепалка переросла в бійку, чолов'яга схопив молоток і кілька разів вдарив дружину по голові. Втративши свідомість жінка впала на підлогу, а "переможець" мовчки пішов спати. Тільки вранці тіло знайшов син небіжчиці, який і повідомив правоохоронців. Як пояснив затриманий він не думав, що бив свою покійну дружину так сильно щоб остання померла. Та за висновком судово-медичної експертизи, чоловік добряче приложив руку і смерть настала внаслідок відкритого перелому кісток черепа та черепно-мозкової травми.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Ти хто дівчино?

До Богуславського райвідділу внутрішніх справ із заявою про розбійний напад на його дочку звернувся місцевий житель. Правоохоронці негайно почали з'ясовувати всі обставини цієї справи. Першим ділом правоохоронці вислухали пояснення потерпілої, яка із сльозами на очах розповіла їм про жахливі обставини того дня. Зі слів постраждалої стало відомо, що близько 10 години до будинку батьків, які на той час були на роботі, а вдома залишилась тільки вона, прийшли дві жінки і чоловік. Постукавши у двері вони представились працівниками "Київоблгазу". Документів які б засвідчували особу дівчина в них не запитала, а тільки-но "працівники" переступили поріг у руках чоловіка заблищав ніж, яким він кілька разів вдарив молоду господарку, а коли остання впала на підлогу почали нишпорити по квартирі. Не знайшовши грошей вони почали її бити, дівчині нічого більше не залишалося, як віддати їм всі родинні збереження- 400 доларів США 200 євро та золоту обручку. Тож головна задача правоохоронців була знайти цих негідників. Кропітка робота по пошуку злодіїв велася і вдень і вночі, та вийти на слід ніяк не вдавалось. А в цей час "постраждала" кожен день безтурботно відпочивала у веселих компаніях, щедро розраховуючись за хліб-сіль. Це не могло не насторожити оперів, адже у сімї таке горе і грошей після нальоту практично не залишилось. Та як потім зясувалось "постраждала" придбала недешевий мобільний телефон та дещо з одягу. Сумніви щодо правдивості показів дівчини зростали з кожним днем. По перше тілесні ушкодження потерпілої і огляд у лікаря, який дав заключення, що травми на тілі більш схожі на подряпини нігтями, а не на ножові поранення, які їй нібито наніс невідомий, та й слідів побиття знайдено не було. Та останньою крапкою у доказах про неіснуючий злочин став фоторобот. Коли правоохоронці більш детально почали відпрацьовувати коло знайомих дівчини, то на зображеннях фоторобота, який був складений за словами дівчини було дві жінки одна з яких була доволі схожа на подругу потерпілою а інша ... на саму потерпілу. Така сама доля була і третього зображення, в ролі намальованого грабіжника був чоловік як дві каплі води схожий на батька потерпілої. Напевно у дівчини не хватило фантазії щоб описати сторонніх людей.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

Ні для кого не секрет, що останнім часом все більше стає бажаючих незаконно розжитися автомобілем, чи будь-який інший засіб пересування. Причини цих крадіжок різна. Інколи молодь заради розваги та куражу перед друзями може поцупити оставлену без нагляду техніку, та здебільшого "автолюбителі" ідуть на злочин заради наживи. Ось тільки декілька прикладів із тих які сталися в цьому місяці.
В селі Лишня Макарівського району з підприємства "Рибаков" у ночі безслідно зник особистий трактор директора МТЗ-80. Працівники міліції установили, що крадіжку вчинив 19-річний Іван, житель сусіднього села Мостище. Пропажу повернуто власнику.
З якою ціллю молодик викрав техніку, встановить слідство, а пока "тракторист-любитель" чекає на винесення вердикту районного суду.
Проїхатись з вітерцем побажали й двоє молодих людей з міста Біла Церква. А так, як свого транспорту 22-річні непрацюючі не мали, то викрали автомобіль "Жигулі" робітника Аграрного університету. Однак задовольнити своє бажання бешкетникам перешкодили правоохоронці, які швидко їх затримали, а машину повернули щасливому власнику.
Мали місце і грабежі.
Біля 18 години до магазину "Фортуна", що в селищі Бабинці Бородянського району зайшло троє молодих людей. Про те, що у хлопців не добрі наміри, продавець, 43-річна Наталка, зрозуміла відразу, та вчини не могла нічого, адже в той час в будові знаходилася одна. Чим і скористалися відвідувачі: вони побили жінку й відібрали денну виручку у сумі 1400 гривен та мобільний телефон постраждалої.
Встановлено, що злочин вчинили 22-річні жителі райцентру, яких затримано. По даному випадку порушено кримінальну справу згідно статті 187 ч.3 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у приміщення, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна).
До Макарівського відділу міліції звернулася киянка-пенсіонерка й повідомила що з її дачного будинку, що в селі Мостще, викрали шість тисяч американських доларів.
Районні правоохоронці встановили й затримали крадія, ним виявися 45-річний робітник по найму з Закарпатської області.
"Скільки вовка не годуй, а він все одно у ліс дивиться", лише так можна сказати про 24-річного Дмитра з міста Боярка. Хлопець уже мав одну судимість за крадіжку, однак належних висновків так і не зробив, а продовжує "заробляти" на хліб старим методом. На днях Дмитра знову затримали за крадіжку у місті Васильків. Проникши в будинок непрацюючої Ольги він поцупив телевізор, магнітофон та радіоприймач. Що ж, за обраний злочинний шлях доведеться знову сісти на лаву підсудних.
23-річний Богдан з міста Бровари також вирішив заробляти на прожиття не чесною працею, а грабежами. Задумане не став відкладати у довгу шухляду, а відразу ж примінив на практиці. На вулиці Незалежності Богдан напав на робітника ЗАТ "Бровари-сервіс", який пізнього вечора повертався з роботи й побив його й відібрав сумку, в якій знаходилися особисті документи потерпілого та 400 гривен.
Не поталанило й 40-річному Юрію з Білої Церкви. На відміну від Богдана, його пограбували приятелі, які завітали в гості. Випивши по чарці-другій, непрохані візитери зібралися додому, та не з пустими руками, а прихопили телевізор. Коли ж Юрій став на перешкоді нахаб, то вони ще й побили господаря.
Поблизу села Біліївка Володарського району, троє невідомих у масках, які пересувались на двох автомобілях "Жигулі", заблокували дорогу й зупинили вантажний автомобіль "Вольво". Погрожуючи водію бази будівельних матеріалів "Акерман", 42-річному жителю Одеської області, фізичною розправою, нахаби відібрали у шокованого чоловіка мобільний телефон, паспорт, 350 літрів дизпалива та 1530 гривен і зникли в темряві. Наразі ведеться пошук нічних грабіжників.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





У даішників Київської області нові "колеса". І не тільки.

Двадцять п'ять новеньких "дев'яток", десять мотоциклів іноземного виробництва, двадцять відеокамер для документування ДТП, тридцять радіостанцій та інше спеціальне обладнання надійшло на озброєння працівників ДАІ Київської області. Це суттєво збільшить їх можливості в охороні безпеки руху й зміцненні транспортної дисципліни на дорогах столичної області, довжина яких становить майже 8,5 тисячі кілометрів. З них 1735 кілометрів входить у зону обслуговування дорожньо-патрульної служби обласного ДАІ.
З початку року на дорогах області зареєстровано понад 1200 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 303 чоловік.



- Хоча ці сумні показники трохи знизилися в порівнянні з минулим роком і рівень аварійності вдалося стабілізувати, все ж таки він залишається високим, - відзначив, виступаючи на церемонії передачі технічних засобів в експлуатацію, начальник ГУМВС України в Київській області Віталій Яловенко. - Адже, якщо перевести на військову термінологію, загинув цілий батальйон. Особливе занепокоєння викликають наслідки автоаварій, адже часто в ДТП гине відразу кілька людей.

Нові транспортні засоби дозволять охоронцям порядку більш ефективно впливати на дорожню обстановку, ставити на місце безвідповідальних, недисциплінованих водіїв, надавати допомогу учасникам руху, які потрапили в ДТП. Адже, за словами Віталія Яловенка, до останнього часу в деяких підрозділах ДАІ області користувалися автомобілями... "Москвич-412". І хоча "дев'ятки" - не іномарки, але, як зазначив начальник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць, вони - оптимальні на сьогодні автомобілі для наших доріг. А потужні швидкісні мотоцикли "Сузуки" дозволять інспекторам ДАІ почувати себе, принаймні, нарівні із власниками "крутих" іномарок, не говорячи вже про інших автолюбителів. До того ж на них дуже зручно пробиратися до епіцентрів автопробок, місць ДТП та інших завулків, куди на автомобілі добратися фізично не можливо.
- Зміцнення технічної оснащеності ДАІ Київської області є частиною великої програми матеріально-технічного забезпечення української міліції, - відзначила, вручаючи ключі інспекторам автоінспекції, заступник міністра внутрішніх справ України Лідія Поречкина. - Програма спрямована на те, щоб кожний міліціонер мав все необхідне для ефективного виконання поставлених перед ним завдань на високому професійному рівні.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Контрнаступ правоохоронців

Криміногенна обстановка, що склалася останнім часом у Києво-Святошинському районі, викликала занепокоєння у правоохоронців та громадськості. Збільшення кількості злочинів, в тому числі й тяжких, зниження рівня громадської безпеки зумовлені об'єктивними особливостями регіону. Місцевим міліціонерам нелегко контролювати велику територією району в умовах безпосередньої близькості до столиці, високої інтенсивності міграційних потоків, стрімкого зростанням кількості населення та інших чинників, що ускладнюють обстановку. Тому з метою її оздоровлення Головне управління МВС у Київській області розробило і провело комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Києво-Святошинського району.
Основна увага правоохоронців була зосереджена на з'ясуванні та усуненні умов і причин протиправної діяльності, а також розкритті вже скоєних злочинів, насамперед тяжких і резонансних.
З метою виявлення підозрюваних у скоєнні злочинів осіб перевірялися вокзали, ринки, торговельні та розважальні заклади, гуртожитки, притони, нежилі і покинуті будинки та інші об'єкти ймовірного перебування правопорушників. В поле зору оперативних груп потрапили автостоянки, гаражі, приватні авторемонтні майстерні, інші місця можливого переховування та розкомплектування викрадених транспортних засобів. Працівники міліції не обминули своєю увагою й осіб, схильних до незаконного вирощування наркомістких рослин, виробництва, розповсюдження, придбання та інших оборудок з наркотичними засобами. Був також посилений контроль за особами, які перебувають під адміністративним наглядом. Вжито заходів й щодо запобігання незаконного обігу вогнепальної зброї та посилення охорони громадського порядку.
Зусилля правоохоронців виявилися немарними. Під час відпрацювання району в максимально короткі строки розкрито 47 злочинів, у тому числі - один факт заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, сім пограбувань, дванадцять крадіжок, один випадок незаконного заволодіння транспортним засобом. Зокрема, затримано двох мешканців міста Вишневого, які пограбували місцевого жителя. До рук міліціонерів потрапив також житель Чернігівської області, який, перебуваючи на заробітках в смт Чабани, силоміць заволодів майном мешканки села Гатне.

Оперативники припинили діяльність злочинної групи, що налагодила надання сексуальних послуг за телефонними замовленнями. Затримані повії, які за гроші безпосередньо виконували ці замовлення, і особи, котрі організовували і координували цей незаконний бізнес.
Результативною виявилася і активізація боротьби з економічною злочинністю. Серед викритих у цій сфері правопорушень - факти незаконного будівництва, заволодіння посадовими особами грошовими коштами, порушення Закону України "Про металобрухт", виробництво контрафактної продукції тощо. Зокрема, в одному з сіл району міліціонери виявили фасувальний склад для зберігання та розповсюдження на території області і в столиці неліцензійних дисків для лазерних систем зчитування із аудівізуальними записами мистецьких творів та комп'ютерних програм. Вилучено понад шість з половиною тисяч дисків.
За результатами перевірки закладів громадського харчування призупинено роботу одного кафе.

Результатом протидії наркобізнесу стало виявлення 19 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, в тому числі сім випадків їх збуту. За це затримано 15 осіб, порушено 10 кримінальних справ. У Боярці затримано групу з трьох осіб, які займалися збутом героїну. Серед вилучених з незаконного обігу наркотичних речовин та сировини - макова соломка, героїн, маріхуана, ацетильований опій, ангідрид.
Розкрито також ряд раніше скоєних злочинів. До міліцейських сітей потрапили п'ять злочинців, які переховувалися від суду і слідства.
Однак основним результатом проведених заходів слід, очевидно, вважати їх профілактичний ефект. У районі відчутно знизився рівень злочинності, поліпшилась громадська безпека. Зокрема, на 50 відсотків зменшилася кількість вуличних злочинів, на 30 - крадіжок майна.
Звичайно, про подолання злочинності у Києво-Святошинському районі, говорити ще не доводиться. Проте, зроблено вагомий крок до її приборкання. Для закріплення досягнутих результатів, продовжується відпрацювання найбільш криміногенних населених пунктів району.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





УБИВШИ ЛЮДИНУ, ПІШЛИ СПОКІЙНО СПАТИ

Непояснений за свою жорстокістю злочин трапився буквально кілька днів назад у селищі Макарів Київської області.

Липневого ранку біля селищної автостанції випадкові перехожі виявили труп чоловіка. Прибула на місце події слідчо-оперативна група Макарівського райвідділу внутрішніх справ досить швидко встановила особу потерпілого. Ним виявився 54-літній місцевий житель Юрій Я. (у минулому - вчитель математики, а нині - збирач склотари, який спився). Чолов'ягу земляки характеризували як "нешкідливого". Перед правоохоронцями постала необхідність встановити вбивць та мотиви цього вбивства.
Очевидців злочину міліціонерам виявити не вдалося, однак у ході кропіткого збору інформації оперативникам стало відомо, що до подій біля автостанції може бути причетний Микола Д., 19-літній житель Макарова. Оперативники вирішили "відвідати" хлопця, а під час бесіди в його кімнаті виявили одяг зі слідами крові. Розуміючи, що заперечувати причетність до смерті вчителя-п'янички даремно, Микола розповів, як разом зі своїм товаришем позбавив життя людини.
Біля 4-ї години ранку Микола зі своїм 18-літнім товаришем Олександром П. поверталися додому після "відпочинку". Незважаючи на те, що пива ними напередодні було випито достатньо багато, душа вимагала "ще". На очі хлопцям потрапило кафе, де вони й вирішили купити "додаткову порцію". Заклад уже був закритий, тому пива їм не продали. У цей момент на очі розсердженим невдачею молодикам потрапив нещасний збирач пляшок. Стрибнувши на лаву біля чоловіка та не говорячи жодного слова, вони почали бити Юрія ногами по голові. Зажадавши, щоб нещасний якнайшвидше забрався геть, хлопці продовжили пошуки пива. Побитий Юрій поспішив утекти від гріха подалі й сховатися за місцеву автостанцію. Вирішивши через якийсь час, що загроза минула, він вийшов зі свого сховку... прямо на "спраглих" Миколу з Олександром. Ті вирішили, що Юрій "науки" не зрозумів, повалили його на землю й забили ногами до смерті. Потім перетягнули тіло на тротуар ближче до проїзної частини й... пішли по домівках відпочивати! Однак довго поспати в них не вийшло...
Жоден із затриманих не може зрозуміло пояснити, за що вони вбили людину. У цей момент Микола Д. та Олександр П. затримані, порушена справа за ознаками злочину, передбаченого п.7 ч.2 ст.115 КК України ("Убивство з хуліганських спонукань"), ведеться слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Проблема розповсюдження наркотиків у світі набула глобального характеру. Масштаби розповсюдження наркозлочинності потребують консолідації правоохоронців та представників засобів масової інформації для захисту нашого майбутнього.
Правоохоронні органи обрали для себе головним напрямком боротьби з наркозлочинністю викриття осіб, які займаються виготовленням, перевезенням, збутом наркотичних засобів, а також знешкодженням злочинних угруповань, які займаються наркобізнесом.
Наркоділки постійно намагаються поширювати ринок збуту наркотиків, у першу чергу, серед молоді, в розважальних та навчальних закладах.
Все більше розповсюджуються концентровані (важкі) наркотики, такі як героїн, кокаїн, амфетамін, а також лікарські засоби "кетамін", "трамадол" та інші.
Для ефективної боротьби з цим явищем керівництво Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків вважає за доцільне налагодити взаємодію з представниками всіх засобів масової інформації.
Департамент звертається до громадян України через засоби масової інформації з проханням надавати відомості про осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками, про працівників міліції, які прикривають злочинну діяльність наркозбувальників та займаються "кришуванням".
Вказану інформацію можна направити за адресою: 01024 м. Київ 24, вул. Богомольця, 10, ДБНОН МВС України або повідомити про зазначені факти (цілодобово) по телефонам (044)256-11-00 та (044)289-13-24.
Телефон УБНОН ГУ МВС України в Київській області - 425-50-90






Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera