на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Азартний гравець спробував підпалити кафе у відповідь на відмову виплатити виграні в автоматі гроші

Сталося це близько 22 години 12 січня в селищі Коцюбинському Ірпінського району на Київщині.
А свій початок ця історія бере з грудня минулого року. Саме тоді заробітчанину з Житомирщини в одному з 12 встановлених в кафе ігрових автоматів випала щаслива комбінація, за якою він мав би отримати 10 тисяч гривень. Однак, автомат не зміг одразу видати гроші. Не поспішали це зробити й власники кафе. Вони виплачували виграну суму частинами. А оскільки чоловік був, хоч і азартним, але не надто щасливим, гравцем (принаймні, він сам стверджує, що більше програвав, ніж виграв), то гроші у нього на довго не затримувалися. Щоб мати можливість задовольнити свою пристрасть до гри, він вимагав, треба сказати цілком справедливо, виграні гроші. Ті ж всіляко зволікали з виплатою ігрового боргу. А коли його залишилося близько чотирьох тисяч гривень, у досить некоректній формі відмовилися його виплачувати.
Ображений гравець прийшов у кафе з каністрою розчинника, розлив у залі і підпалив. Працівники кафе пожежу швидко погасили з допомогою вогнегасника. Потім спіймали палія, добряче нам'яли йому боки, а тоді вже викликали міліцію.
Міліціонери палія затримали, але окрім факту підпалу, та самовільної розправи над палієм, зацікавилися ще й ігровим бізнесом власників цього кафе та їхньою підприємницькою діяльністю загалом. Виявилося, що кафе функціонувало, як мовиться, на пташиних правах. Його власники не мали всіх документів, необхідних для заняття ігровим бізнесом зокрема, і підприємницькою діяльністю загалом. Не було належним чином зареєстроване й саме приміщення кафе. Не дарма на ньому не було ні вивіски з назвою закладу, ні графіка роти.
Все це дало підстави працівникам міліції вилучити ігрові автомати та касовий апарат, а також опечатати саме кафе для його грунтовної перевірки разом з податківцями.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"КОМБІНАТОР" ВХОДИВ У ДОВІРУ ДО ГРОМАДЯН ПІД ВИГЛЯДОМ СПІВРОБІТНИКА МИТНИЦІ

Останнім часом співробітники Обухівського райвідділу внутрішніх справ Київської області почали одержувати інформацію про те, що в місті з'явився "кидала", який промишляє тим, що шляхом зловживання довірою громадян виманював у них великі суми грошей.

Більшість потерпілих від дій обухівського "бендера" становили водії таксі. Очевидно, будучи тонким психологом, зловмисник обирав жертв із числа людей, у яких постійно є гроші. Розмову з таксистами хлопець (зі слів свідків його вік становив 18-19 років) починав з того, що начебто ненароком згадував про своє місце роботи - митницю. Далі з'являлося ненав'язливе запитання про те, чи не потрібна кому-небудь "дуже дешево" конфіскована побутова техніка, комп'ютери, відео- чи аудіоапаратура. При цьому Юрій (так звуть "комбінатора") називав ціни у півтора-два рази нижчі за роздрібні. Природно, що бажаючих було багато. Далі дії розвивалися за відпрацьованою схемою: Юрій разом з потенційною жертвою їхав у Київ, де нібито розташовувався офіс і знаходився начальник складу конфіскованих товарів. Під приводом необхідності "вирішити питання" з начальником, а також взяти ключі від складу Юрій брав гроші у чергового шукача "дармівщини" (суми коливалися від двох до п'яти тисяч гривень). Іноді він навіть брав у "клієнта" його мобільний телефон, (мовляв, мій розряджений), а потім безвісти зникав. Обдурений таксист чекав кілька годин, потім розумів, що його обдурили, і повертався додому. Про свій потяг до "легкої наживи" обмануті громадяни воліли нікому не казати...
Коли правоохоронцям стало відомо про діяльність "митника", виникла необхідність його затримання. Співробітники Обухівського РВВС досить оперативно довідалися про місце проживання родичів підозрюваного, однак самого "комбінатора" там не виявилося. Тим часом у міліції з'явилася інформація про те, що новоявлений "бендер" їде до своєї сестри в Обухів, де пробуде близько години (саме стільки він попросив водія таксі почекати біля будинку), після чого збирається повертатися до столиці. Виїхавши у зазначене місце, оперативники помітили парубка, котрий, ледь побачивши працівників міліції, кинувся втікати, однак через кілька секунд був затриманий. При огляді у "митника" був вилучений значних розмірів пістолет (хоч і пневматичний), а також доволі велика сума грошей.
Виявилося, що цей конфлікт із Законом у юнака не перший - кілька років тому його за аналогічні злочини затримували столичні міліціонери. Тоді неповнолітньому шахраєві було... 16 років. За вироком суду хлопець відбув покарання у місцях позбавлення волі, однак висновків не зробив, а вирішив продовжити кар'єру комбінатора вже на території Київської області. У даний момент молодого чоловіка затримано, він підозрюється правоохоронцями у причетності до скоєння близько десятка шахрайських дій. Якщо Вам що-небудь відомо про пригоди новоявленого "остапа бендера", звертайтеся за телефонами: (04472) 5-13-41, (044) 272-2123 або 02.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"ВІДМОРОЗОК" БУКВАЛЬНО РОЗТОПТАВ СВОЮ ЖЕРТВУ

Коли кілька днів тому працівники взводу патрульної служби Васильківського міськвідділу внутрішніх справ Київської області за викликом прибули на місце пригоди, то виявили труп літнього чоловіка, що лежав прямо посеред проїжджої частини однієї з вулиць міста.

За всіма ознаками ситуація спочатку здалася міліціонерам дорожньо-транспортною пригодою зі смертельно травмованою жертвою. Однак командирові взводу молодшому лейтенантові міліції Олександрові Грищенку (у своєму минулому - інспекторові дорожньо-патрульної служби) не давала спокою одна деталь: не дивлячись на несумісні із життям травми голови, тіло та одяг постраждалого не мали слідів наїзду автомобіля. Під час опитування жителів прилеглих будинків членам патруля далося встановити свідків нічної пригоди.
Близько 21-ї години вечора сторож розташованого неподалік підприємства бачив, як по вулиці йшов співаючи чоловік, а його з криками: "Ти чого співаєш?!" наздоганяв молодик у білому светрі. Продовження "розмови" та її результату чоловік не бачив, але своєю розповіддю дав правоохоронцям суттєву "зачіпку" для пошуків ймовірного підозрюваного у скоєнні злочину.
Пригода сталася майже у центрі міста, тому члени патруля під керівництвом заступника начальника міськвідділу майора міліції Олександра Сироткіна перш за все вирішили об'їхати всі розташовані неподалік кафе. В одному з них під час бесіди з барменом вдалося з'ясувати, що кілька годин тому до закладу заходив юнак, одягнений у білий светр, до того ж добряче напідпитку. Хто він - жінка не знала, однак спромоглася згадати ім'я одного з хлопців, з якими вітався "гість". Довелося міліціонерам шукати цього знайомого, однак він згадав лише прізвисько та орієнтовне місце проживання свого співрозмовника. За вказаною адресою патрульних чекав… спалений будинок, а також розповідь сусідів про місце проживання батька підозрюваного. Той у свою чергу пояснив, що розлучився з дружиною, і син проживає з нею в іншому місці. Правоохоронці завітали до матері ймовірного злочинця, й та повідомила їм, що син зараз живе у її сестри. Коли близько 7-ї години ранку міліціонери постукали у двері вказаного жінкою будинку, їм відчинив молодий хлопець 18-19 років. Парубкові, мабуть, було зле після "вчорашнього", тому він не зразу зміг згадати всі свої "подвиги" минулого дня, однак за нього це зробили його одяг (одна штанина була до коліна заляпана кров'ю), та взуття (кросівки теж були вкриті кривавими плямами). Молодий чоловік не заперечував, що "міг із кимось конфліктувати", однак про те, що позбавив життя людину, згадати не зміг через велику кількість випитих спиртних напоїв. Можливо, юнак розраховує на полегшення покарання через алкогольну "амнезію", однак для суду скоєння злочину в стані алкогольного сп'яніння є виключно обтяжуючою обставиною. Наразі підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що потягли за собою смерть потерпілого, затримано. За даним фактом порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"Без нашої міліції ми пропадемо",

запевняють мешканці 30-кілометрової зони відчуження Чорнобильської АЄС.
Тут їх зараз проживає 312 - людей, які не захотіли назавжди покинути рідні місця після чорнобильського лиха. Вони повернулися з евакуаційного вирою до рідних гнізд. Щоправда, багато хто з них уже не застав рідних стін - уражені "мирним атомом", вони були захороненні. Але проблем з дахом над головою не виникало, адже довкола було багато садиб, котрим пощастило більше. Так в Україні з'явилася унікальна група людей - жителів зони відчуження. Їх називають самоселами. Переважно це -люди похилого віку, які вирішили дожити свої літа у рідних місцях. Ще зовсім недавно їх було 313, але напередодні Нового року навіки спочила у рідній землі 93-річна самоселка.
У самоселів особливі стосунки з працівниками відділу міліції зони відчуження ЧАЕС. Таких стосунків, напевне, не зустрінеш у жодній іншій місцині, там, як кажуть чорнобильці, на великій землі. Вони не лише партнерські, вони по-справжньому родинні. Ніби наперекір офіційній назві - "зона відчуження" - її жителі та охоронці виявляють одні до однтх щиру повагу і приязнь. У цьому не залишається сумніву, коли спостерігаєш, з якою радістю і теплотою тут зустрічають дільничного інспектора у кожній самосельській садибі.
- Вони ж нам як діти, - говорить про міліціонерів жителька Чорнобиля Валентина Борисівна Кухаренко, - Рідних синів і дочок розкидала доля по всій Україні, а ми з чоловіком залишилися тут. Хлопці-міліціонери допомагають нам в усьому, постійно нас провідують. Ось, Саша, - жінка з материнською теплотою посміхається до старшого дільничного інспектора капітана міліції Олександра Свінобоя, - завжди зайде, розпитає про життя, поцікавиться чи не треба чимось допомогти. А якщо вже, справді, у нас якісь проблеми, то - летять, як на крилах, варто лише зателефонувати.
- Ой, скільки разів нас з хазяйкою виручали наші міліціонери! - з непідробною вдячністю у голосі вигукує 73-річний житель чорнобильського Подолу Андрій Антонович Рудченко, - Бува як заблукає котрась з наших корівок, півдня бігаємо шукаємо - все марно, - хащі ж, бачите, які повиростали навколо. Тоді, дзвоню у міліцію, а мені кажуть: не хвилюйтеся, Антоновичу, за межі зони ваша корівка не вийде. Й, справді, через якихось півгодини хтось з міліціонерів жене на подвір'я нашу втікачку.
А навесні, як розіллється, буває, Прип'ять, вода довкола хати аж до фундаменту підступає, тоді міліціонери на човні до нас навідуються, подивитися, як ми тут, продукти привозять, - гортає вдячні спогади чоловік. -Та, що там казати, пропали б ми без наших міліціонерів, тай все!
Справді, чорнобильські правоохоронці всіляко намагаються підтримувати самоселів. І не лише добрим словом та увагою, а й конкретними справами. Допомогти дістатися на велику землю, чи щось привезти з відтіля - це для них речі буденні, котрі, як мовиться, не підлягають жодному обговоренню. Нарубати дров, чи допомогти впоратися з городом їх теж вмовляти не доводиться. А вже про те, щоб дільничний при першій ліпшій нагоді не завітав на подвір'я самосела, й мови бути не може.
- Принаймні раз у місяць хтось з дільничних навідується до кожного з самоселів, - розповідає старший дільничний інспектор міліції Олександр Свінобой, - У кожного з них є наші візитки з номерами телефонів відділу і наших мобільних телефонів. Періодично ми проводимо цілеспрямовані об'їзди їх садиб, як, скажімо, тепер у зв'язку операцією "Профілактика-2006". А оскільки зараз новорічні й різдвяні свята, то ми приготували невеличкі гостинці - набори продуктів, щоб привітати наших мешканців як годиться.
Мешканці зони теж намагаються не залишатися у боргу, віддячують правоохоронцям за турботу не лише повагою, а й конкретною допомогою. Скажімо, вони завжди повідомляють про щось незвичайне, помічене у зоні, зокрема, нових невідомих людей, особливо ж, якщо вони викликають підозру.
Нещодавно міліціонери у такий спосіб затримали досить підозрілого молодого чоловіка, який роз'їжджав по зоні відчуження на велосипеді. При огляді у нього виявили аж десять різноманітних ножів, кілька з яких експерти визнали холодною зброєю. Мету свого проникнення у зону Олександр пояснює тим, що хотів тут оселитися. Він чув від свого знайомого, що тут, мовляв, без проблем можна знайти житло. Що ж до колекції ножів, то каже, що тримав їх для захисту від звірів. Походження ножів та деяких інших, знайдених у затриманого речей - забрав з дачного будинку, куди проник для ночівлі, у Житомирській області - дало підстави більш докладно познайомитися з його особою. З'ясувалося, що родом він з Хмельниччини, в Україні перебуває у розшуку, як безвісти зниклий, до того ж ним цікавляться й російські правоохоронці. Очевидно, що у зону відчуження чоловіка привела не ностальгія, а, скоріше, бажання, справді, знайти відчуження від недавнього свого життя. Зрозуміло, що такий "самосел" не бажаний ні правоохоронцям, ні мешканцям зони.
- Самосели не створюють нам, практично, жодних проблем, - говорить засткпник начальника відділу майор міліції Василь Рябушенко. - Воно й не дивно, адже вони вже у такому віці, що потребують спокійного життя. Основний наш клопіт - заїжджі, котрі самовільно проникають у зону. Здебільшого, це - браконєри - мисливці і рибалки. Днями затримали групу чоловіків, що вирішили постріляти у зоні диких кабанів чи іншу дичину, тут її зараз чимало розвелося. Зброю у них вилучили, склавши відповідні протоколи. Тепер її долю вирішуватиме суд. А минулої ночі затримали дві машини з рибалками. Шість чоловіків з суіднього району прямуавли до Прип яті. Он вони, стоять тепер у дворі, можете поспілкуватися.
Горе-рибалки до розмов виявилися неохочими. Мовляв, не розуміємо, чого нас затримали, ми ж просто заблукали у темряві.
- Стандартна відмовка, - прокоментував їх слова Василь Рябушенко, - Це ж треба так заблукати, щоб опинится якраз біля місця, що вважається тут найкращим для риболовлі. Насправді таких, як вони, туди ніби магнітом тягне.
Чимало клопотів міліціонерам зони відчуження завдають мародери, які намагаються вивезти звідти щось ціне та збути його. Їм байдуже, що у такий спосіб вони можуть підсунути комусь джерело радіаційного опромінення. Наприкінці минулого року двоє таких спритників намагалися налагодити постачання батарей опалення, демонтованих з будинків у місті Прип яті.
Зона відчуження Чорнобильської АЕС живе своїм специфічним життям. Міліціонери тут несуть теж специфічну службу, сенс якої полягає у тому, щоб не допустити розповзання радіаційного лиха. Вони охороняють епіцентр найбільшої тешногенної катастрофи від людей, у душах яких сталося відчуження совісті, добра , відповідальності чи інших складових людяності.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





СУМИ, ЩО ПРОХОДИЛИ "КОНВЕРТ", ДОСЯГАЛИ 300 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

У середині серпня цього року оперативники Київського обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю почали отримувати інформацію про те, що на території регіону діє доволі потужний "конвертаційний" центр, а його "клієнтами" є обласні підприємства.
Перевіряючи цю інформацію, працівники міліції вийшли на слід учасників злочинного бізнесу - директора, бухгалтера та кількох співробітників неіснуючих фірм. Усі фіктивні підприємства відкривалися або на основі втрачених паспортів наших земляків, або ж за їх згодою за невелику грошову винагороду. Проіснувавши кілька місяців, фірма ліквідовувалася, а її місце займало нове фіктивне підприємство. Нерідко новоспечені "директори" навіть не здогадувалися про те, що є власниками якогось ВАТ чи ЗАТ, і дуже дивувалися, коли про це довідувалися…
Оперативні заходи, що проводилися впродовж кількох місяців, завершилися затриманням організаторів "конверту", а також проведенням обшуків офісів "фірм-одноденок". Під час процесуальних дій було вилучено кілька десятків печаток і штампів неіснуючих підприємств, бланки документів та досить велика сума готівки. За словами начальника обласного УБОЗу полковника міліції Олександра Анциферова, сам "підпільний банк" знаходився у столиці, однак його послугами широко користувалися й підприємства Київщини. Лише впродовж поточного року через нечистих на руку ділків пройшли суми, що сягають близько 300 мільйонів гривень. Наразі по даному факту порушена кримінальна справа, триває слідство.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"Новорічні трагедії

Так вже повелося: не можемо, ми, українці, святкувати на тверезу голову. Чи то державне свято, чи релігійне, чи професійне, чи особисте, чи ще якесь, а без Бахуса тут не обійтися. Про святкування новорічних і різдвяних свят й говорити не доводиться - вина, як мовиться, течуть рікою. Не дарма січень ще називають п'яним місяцем. Проте, така традиція нерідко призводить до сумних і навіть трагічних наслідків. І справа тут навіть не стільки у споживані спиртного, скільки у кількості спожитого. Межу тут ми визначаємо здебільшого за традиційним українським принципом: душа міру знає. Тільки от, поклавшись на відчуття, дехто не лише до решки пропиває розум, а й , зовсім, як кажуть, стає без гальм. Затуманена алкогольними парами свідомість дає волю найницішим інстинктам. Тому червоні числа нашого календаря часто-густо позначені найбезглуздішими за мотивацією, дикунськими за своєю жорстокістю злочинами.
Не стали винятком й цьогорічні новорічно-різдвяні свята. За першу декаду січня на Київщині зареєстровано 6 вбивств та 3 випадки заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.
Новорічна ніч виявилася трагічною для 47-річного жителя Обухова Б. Вранці його знайшли мертвим на вулиці одного з сіл району. Зловмисника, який заподіяв чоловікові тілесні ушкодження, що спричинили смерть, міліціонери розшукали і затримали. Ним виявився 26-річний місцевий житель, який після зустрічі Нового року пішов шукати пригод. Нічого ліпшого, як побити до смерті людину, він придумати не спромігся.
На разі достеменно не відомо, чи був п'яним 28-річний чоловік, який серед дня 1 січня в одному з сіл Фастівського району під час сварки, що виникла на грунті неприязних стосунків, вбив 72-річну пенсіонерку, але зарубати сокирою літню жінку на тверезу голову, погодьтеся, дуже важко.
Наступного дня подібна до обухівської трагедія сталася у місті Василькові. Тут у вечорі на вулиці Соборній знайшли мертвим з черепно-мозковою травмою місцевого 72-річного пенсіонера. Працівники міліції з'ясували, що літнього чоловіка під час сварки забив, практично, до смерті ногами 19-річний житель цього ж міста. Коли вранці міліціонери підняли його з ліжка, молодик не міг пригадати, що робив вчора увечері бо добряче погуляв напередодні. Проте, забризкані кров'ю штани та кросівки красномовно говорили про вчорашні подвиги їх господаря.
Сумний список безглуздих післяноворічних трагедій продовжує вбивство, скоєне у селі Триліси Фастівського району. Вранці 5 січня на вулиці цього села знайшли труп місцевого 52-річного жителя. Судмедекспертиза констатувала наявність у нього черепно-мозкової травми, крововиливу у мозок, переломів шийного хребця, хрящів гортані, кісток носа та трьох ребер - цілком достатню кількість травм, здатних спричинити смерть. Оперативники встановили, що напередодні увечері їх руками та ногами заподіяв загиблому в одному з будинків села 35-річний односельчанин, під час п'яної сварки, що виникла на грунті неприязні. Потім мертве тіло витягнув з помешкання і кинув на узбіччі дороги, а сам накивав п'ятими. Проте, міліціонери розшукали і затримали підозрюваного.
Шостого січня працівники карного розшуку Васильківського району розкрили злочин скоєний напередодні Нового року. Вони затримали 43-річну жительку одного з сіл, яка зізналася, що вранці 31 грудня у сусідньому селі зайшла у дім 83-річної пенсіонерки, побила стареньку і забрала 900 гривень. Щоб приховати сліди злочину, підпалила будинок. Проте, це їй не вдалося - судмедекспертиза встановила, що смерть загиблої настала від черепно-мозкової травми і спричиненого нею крововиливу в мозок.
Старий рік нагадує про себе й появою на світ більш давніх злочинів. Зокрема, у переддень Різдва в лісовому масиві поблизу Фастова, у водовідвідній канаві, виявили труп невідомого чоловіка, віком близько 40 років, з переломом кісток черепа. Він був присипаний 30-сантиметровим шаром піску та землі і пролежав тут, судячи з його стану близько трьох місяців. Щоб розгадати загадку цього, без сумніву, вбивства, розшуковцям, схоже, доведеться ще добряче потрудитися.
А от вбивство чоловіка молодого чоловіка, труп якого з черепно-мозковою травмою знайшли 7 січня поблизу села Борщагівка, оперативники Києво-Святошинського райвідділу міліції розкрили за гарячими слідами. Вони встановили, що його скоїв під час сварки, котра виникла, нову ж таки, після спільного розпивання спиртного житель Луганської області. 10 січня у той же Києво-Святошинський райвідділ надійшло повідомлення, що 6 січня пішов з дому і не повернувся 31-річний житель села Дмитрівка. Під час оперативно-розшукових заходів труп безвісті зниклого був виявлений закопаним на одному з дворів садового товариства в селі Гореничі. Забиття голови, різані та колоті рани тіла свідчили про насильницьку смерть чоловік. З'ясувалося, що ці ушкодження йому заподіяли пляшкою шампанського та ножем удосвіта 7 січня господар будинку та його гість з Києва.
Цього ж дня в селі Богданівка Броварського району 45-річний місцевий житель під час сімейної сварки пострілом у спину з незареєстрованої мисливської рушниці вбив свою 35-річну дружину. Тут теж не обійшлося без підступів зеленого змія - жінка зібралася йти від чоловіка-пияка, а він вистрілив їй навздогін. З усіх наведених випадків ведеться слідство.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Мыши, "Каркаде" и "Арабика"

Становится страшно, когда видишь, в каких условиях изготавливается и расфасовывается сырье, которое мы - покупатели - принимаем за качественный и вполне съедобный продукт. В рамках всеукраинской оперативно-профилактической операции "Профилактика-2006", сотрудники отделения по борьбе с экономической преступностью Ирпенского горотдела милиции совместно с работниками Киево-Святошинского отдела налоговой милиции в Гостомеле, что под Киевом, "опечатали" подпольный цех по изготовлению и расфасовке риса, мака, изюма, арахиса, чая "Каркадэ" и кофе "Арабика". Как сказал специалист по гигиене питания мастной санитарно-эпидемиологической службы, в арендуемом под цех гараже водятся мыши и тараканы, две работницы-пенсионерки жарят зеленый кофе и фасуют сырье, не имея при этом санитарных книжек, не говоря уже о специальной одежде, везде паутина, грязь и пахнет сыростью.
Страны-поставщики продукции в мешках весом от 10 до 60 килограммов - Индонезия, Индия, Китай, возможно, какой-то товар производят и у нас на родине. Хозяин всей этой "кухни" - частный предприниматель, его ЧП зарегистрировано недалеко от Гостомеля в Бородянке, но почему-то на упаковке кофе "Celmar Arabica Czervona", которое там жарилось и фасовалось, изготовителем выступает Польша, а не гараж в Гостомеле. На упаковках всей остальной продукции, которая выходила на рынки, указывалось Бородянское ЧП, или просто, как на рисе "расфасовано в Украине". Вопрос в том, можно ли это есть и не бояться за свое здоровье, ведь сертификаты качества, которые есть в наличии - просрочены, а санитарные нормы абсолютно не соблюдены.
То, что нас обманывают, на чем только можно, подтверждают электронные весы в подпольном цеху. Уже расфасованная и запечатанная 100-граммовая пачка кофе весит от 88 и, в лучшем случае, до 92 граммов. Практически в каждой упаковке недовес продукта составляет от 10 до 20 % указанной массы. То есть из закупленного на 75 тысяч гривен товара в мешках только на расфасовке хозяин легко "накручивал" более 10 тысяч гривен. Но самое интересное то, что по розничным ценам якобы польский кофе в магазине можно приобрести всего за две гривны. Вот так вот работали тетки-фасовщицы на своего хозяина, увеличивая скорость товарооборота, чтобы цена оставалась максимально низкой, и товар быстро раскупался.

Юлия Синчак
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области





Останній Новий рік

У новорічну ніч в Обухівському районі столичної області 20-річний хлопець до смерті побив чоловіка, який за віком йому в батьки годився. Тіло 47-літнього Михайла виявив сторож приватної фірми, метрів у десяти від проїзної частини в селі Дерев'яна. "Спочатку я подумав, що це манекен, ну, знаєте, як у магазині. Може, діти гралися та залишили. Занадто вже він був на "воскового" схожий", - розповідає дід Павло.
Зустрічати Новий рік з братом в селі Михайло приїхав з Обухова. Відзначили 2007-ой у гуртожитку. Потім ближче до двох годин ночі його "смикнуло" піти засівати до сусідів. На вулиці він зустрів таких, як і сам, молодчиків напідпитку, зав'язалася розмова: спочатку поздоровляли один одного зі святом, а потім всі "з Новим роком поздоровляю, щастя, радості бажаю" переросли в п'яні крики. Тоді 20-літній лідер з усіма попрощався, а нового знайомого відвів убік. Випита горілка робила свою справу й незабаром почалася бійка.
За словами судмедексперта, Михайлу було нанесено більше сорока ударів тупим предметом: бив ногами так, що підошва на черевику відлетіла. Потерпілий був повністю роздягнений, речі лежали метрах у п'яти від тіла. Навіщо роздягав, підозрюваний не знає. З куртки потерпілого правоохоронці вилучили документи й гроші - нелюд не взяв ні копійки. Відтягнув закривавленого чоловіка ближче до насаджень, і пішов додому. Там він переодягся, знявши закривавлені речі, після чого продовжив святкувати.
Обухівські міліціонери затримали злочинця по гарячих слідах, через п'ять годин після нанесення смертельних ударів Михайлу. Наприкінці минулого року він уже потрапляв до правоохоронних органів за справи, пов'язані з наркотиками, яку долю очікувати злочинцю в новому 2007-ому і на наступну "енну" кількість років вирішить суд.

Юлія Сінчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





"ВУГІЛЛЯЧКО", ВІКНА Й НОВОРІЧНА АНТИСАНІТАРІЯ У ПОДАРУНОК

Учора впродовж тільки одного дня в ході профілактичного відпрацювання співробітниками Київського обласного Управління по боротьбі з економічними злочинами на території регіону були виявлені аж чотири незаконно працюючі цехи по виробництву різної продукції.

Перший з них розташовувався посеред лісу неподалік від зони відчуження Чорнобильської АЕС. Невеликий підпільний "завод" займався виробництвом деревного вугілля. Місцеві "підприємці" налагодили випал заготовленого дерева у саморобних печах. Готову продукцію пакували там же. Про обсяги виробництва можна судити за методом вивозу продукції - для цього на "фірмі" є трактор із причепом. Ні про який радіологічний контроль продукції не йшлося. На момент перевірки працівникам "заводу" вдалося зникнути, однак правоохоронцями у якості речових доказів злочинного промислу були вилучені форми для випалу дерева, устаткування, пакувальну тару й більше ніж 200 кг готової продукції.
Багатшою виявилася "здобич" у Броварському районі Київської області - там за один день були виявлені відразу два незаконно працюючі цехи. В одному з них, що розташовувався у недіючому кафе, невстановлений поки що "бізнесмен" виготовляв спиртні напої сумнівної якості. Друге "виробництво", налагоджене 29-літнім столичним жителем, займалося виготовленням вафельних коржів для тортів, а також розфасовкою крохмалю й борошна. Присутні при перевірці "фірми" представники місцевої санепідемстанції після побачених антисанітарних умов та грубих порушень правил виробництва харчової продукції прийняли категоричне рішення закрити цех.
Останнім виявленим за цей день став підпільний цех, розташований у Фастівському районі столичної області. 37-літній місцевий житель займався виготовленням метало-пластикових вікон, не маючи для цього всіх необхідних документів. Наразі вирішується питання про притягнення всіх винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Новорічний кримінал

Напередодні Нового року буденне життя затихає. Люди поринають у передсвяткові клопоти, налаштовуються на святковий лад. Як це, можливо, й не дивно, але ця тенденція стосується криміналітету також. Принаймні щорічні спостереження за міліцейською статистикою засвідчують спад криміногенної активності у передноворічні дні. Не став винятком і у цьому плані й рік собаки. Вже у передостанній день минулого року в Київській області було зареєстровано лише 56 злочинів, що майже на третину менше, ніж зазвичай. А у переддень Нового року міліцейська статистика столичної області зафіксувала лише 44 злочини - майже удвічі менше ніж у будні.
Проте, це, звичайно, зовсім не означає, що міліціонери залишилися без роботи, адже злочини, скоєні раніше теж потрібно розкривати. Зокрема, розшуковці Києво-Святошинського райвідділу завершили минулий рік розкриттям розбійного нападу, скоєного кількома днями раніше у селі Нове. Тут троє зловмисників з Києва, зайшли у будинок місцевого жителя і, погрожуючи "предметом схожим на пістолет", відібрали досить таки значну суму в американських доларах. Хлопці вже, напевне, задоволено терли долоні, готуючись зустріти Новий рік, як мовиться, на широку ногу, тай весь наступний прожити безбідно, але здійсненню їх сподівань завадили міліціонери. Рік свині розбійники зустріли, як і належить, за гратами.
Перший день 2007 року на Київщині у криміногенному плані чимось особливим не вирізнявся. Кількість зареєстрованих злочинів була в межах середньостатистичної. Щоправда, серед них є й ряж тяжких. Зокрема, в одному з сіл Фастівського району 28-річний чоловік під час сварки, що виникла на грунті неприязних стосунків, вбив сокирою 72-річну пенсіонерку.
Трагічною виявилася новорічна ніч й для 47-річного жителя Обухова Б. Вранці його знайшли мертвим на одній з вулиць міста. Зловмисника, який заподіяв чоловікові тілесні ушкодження, що спричинили смерть, міліціонери розшукали і затримали.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





УБИЛА ДОЧЬ ИЗ-ЗА ЛЮБВИ

Не так давно в Макаровский райотдел Киевской области пришла девушка внешне лет двадцати и заявила, что ее обокрала родная сестра и скрылась в неизвестном направлении. Среди исчезнувших вещей был мобильный телефон, личные вещи и мелкие деньги. Отвечая на вопросы правоохранителей, в какой-то момент молодая особа не выдержала и рассказала еще одну историю четырехлетней давности, связанную с ее сестрой.
"Тогда я еще училась в школе, - начала она, - и я боялась рассказать, что моя сестра - убийца". Придя со школы, младшая сестра увидела, что Маша родила девочку, сама перерезала пуповину, и уже оправлялась после родов. Самое страшное было то, что несколько часов спустя, новоиспеченная мать уже стала просить сестру каким-то образом избавиться от ребенка. Ошарашенная школьница просто убежала в другую комнату. Задушить свою дочь руками не удавалось, тогда 18-летняя мамаша завернула малышку в тряпки и положила в полиэтиленовый пакет. Девочка утихла, но, через несколько минут, из кулька снова раздались младенческие крики. Вот тогда-то мать взяла малютку в одну руку, в другую лопату и в полукилометре от собственного дома зарыла сверток в землю. Почему она совершила такой жестокий поступок, теперь уже 22-летняя женщина объясняет просто и спокойно, будто говорит не о дочке, а о кукле.
Будучи беременной, она не раз приходила и устраивала скандалы будущему папаше, экспедитору из Тернопольской области, который неподалеку снимал жилье. "Залетела, девка, сама и расхлебывайся. Не мое оно!" - кричал и закрывал перед ней двери временный сожитель.
Сразу после задержания Мария говорила, что это он ее вынудил, кричала, что сама его за руку туда (на могилку) приводила, показывала, что ребенка больше нет, боялась, что он ее окончательно бросит. Теперь, спустя пару дней, несостоявшаяся мать уже никого ни в чем не обвиняет, говорит, что сама хотела, что, мол, послеродовой шок. Не зря ведь говорят, что любовь зла…
Сейчас Машиного сожителя разыскивает милиция. За умышленное убийство ребенка против нее возбуждено уголовное дело по статье 115 Криминального Кодекса Украины. Дальнейшую жизнь горе-матери уже будет устраивать суд.

Юлия Синчак
ЦОС ГУ МВД Украины
в Киевской области





"Чеченець і компанія" - новий виробник кави та чаю в Україні

Всеукраїнська оперативно-профілактична операція "Профілактика - 2006" вже показує свої результати. Співробітники Богуславського райвідділу Київської області в селі Тептіївка нещодавно виявили підпільний цех по розфасовці чаю і кави - товарів найбільш популярних торговельних марок, що користуються значним попитом серед населення. Із цього ж підсобного приміщення виходили на продаж декількох видів - кава в зернах, смажена, і по-американському, мелена, вищого ґатунку.
На ринках та магазинах чай і кава - ходова продукція і розкуповується дуже швидко. По попередніх підрахунках від продажу вилучених піднімаючих тонус напоїв затримані збагатилися б на 260 тис. гривень. У ході перевірки будинку й сараю правоохоронці виявили 25 паперових мішків з не розфасованим листовим зеленим чаєм вагою 1300 кілограмів, картонну й поліетиленову тару й обладнання для розфасовки чаю та кави. Виготовленої ними для продажу продукції було 10 тис. коробочок по 25 пакетиків (вага пакетика 2 грами). На кожному в графі "фасувальник" зазначено російське товариство з обмеженою відповідальністю, що в Ленінградській області. Насправді ж, каву і чай "розсипали" під Києвом.
Обидва розфасовника - громадяни Російської Федерації, уродженці Чеченської республіки. Легітимність перебування їх на території України встановлюється. Тридцятирічний чеченець говорить, що в Богуславському районі вони з жовтня, запропонували заробити (хто саме і їхні контактні телефони фасувальник, звичайно ж, "не знає"), та й продажем він не займався - забирав мішки, привозив готовий товар. "Я не продавав... мене попросили й за це гроші давали",- говорить затриманий. Зустрічі з "постачальником" проходили в районі селища Чапаївка.
Фахівці проводять експертизу нефасованого товару: швидше за все ні чай, ні кава не мають ніякого відношення до тих торговельних марок, під логотипами яких вони продавалися. Місця збуту псевдо-кави і псевдо-чаю встановлюються.

Юлія Сінчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera