на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




КУДИ ПІТИ НАВЧАТИСЬ
Обираємо одну з найпрестижніших професій у нашій державі за спеціальностями:"Правознавство","Правоохоронна діяльність", "Психологія"

Захистити слабкого, відновити справедливість - це завжди вважалося достойним і почесним заняттям. Саме ці завдання є одними з основних напрямків діяльності правоохоронців. Захист здоров'я, життя та законних інтересів громадян, їхнього спокою, охорона правопорядку - ось далеко не повний їх перелік.
Підготовку юристів - фахівців правоохоронних органів здійснюють навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України :
- Київський національний університет внутрішніх справ (підготовка кадрів кримінальної міліції, боротьби з економічною злочинністю, слідчих, експертів - криміналістів, громадської безпеки, психологів, підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків);
-Харківський національний університет внутрішніх справ (підготовка кадрів слідства та дізнання, кримінальної міліці, громадської безпеки, психологів, менеджменту, соціальних та інформаційних технологій);
-Кіровоградський юридичний інститут ( підготовка кадрів слідства та дізнання, громадської безпеки);
-Кримський юридичний інститут (підготовка кадрів слідства та дізнання, громадської безпеки);
-Одеський юридичний інститут (підготовка кадрів кримінальної міліції, транспортної міліції, слідства та дізнання);
-Херсонський юридичний інститут (підготовка кадрів слідства та дізнання);
-Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ ( підготовка кадрів кримінальної міліції, транспортної міліції, слідства та дізнання);
-Запорізький юридичний інститут (підготовка кадрів кримінальної міліції, слідчих );
-Луганський державний університет внутрішніх справ (підготовка кадрів кримінальної міліції, економічної безпеки, слідства);
-Донецький юридичний інститут ( підготовка кадрів кримінальної міліції, громадської безпеки, безпеки дорожнього руху ,слідчих-криміналістів);
-Львівський державний університет внутрішніх справ ( підготовка кадрів слідства, економічної безпеки, кримінальної міліції);
-Прикарпатський юридичний інститут (підготовка кадрів громадської безпеки та кримінальної міліції).
Після закінчення навчального закладу випускники гарантовано забезпечуються роботою.
Оформлення документів для вступу проводиться кадровими апаратами районних ( міських ) органів внутрішніх справ за місцем проживання.
Термін прийому документів для оформлення з 01 лютого по 31 березня 2007 року (включаючи майбутніх випускників 2007року)




Злодій став вбивцею

04.04.2007

Міліціонери Києво-Святошинського райвідділу ГУМВС України в Київській області розкрили всі вбивства, скоєні цього року в районі. Днями для боярських оперативників перестало бути таємницею вбивство 60-літньої місцевої жительки, скоєне в середині березня.

Тіло вбитої знайшов у будинку за місцем проживання її колишній чоловік. Нещасній було заподіяно кілька колотих та різаних ран шиї.
- Смерть спричинили проникаючі поранення шиї, внаслідок яких були пошкодженні внутрішні органи та сонна артерія, - коментує результати обстеження тіла експерт Києво-Святошинського відділення Київського обласного бюро судово-медичної експертизи Семен Миколайчук.
До огляду місця злочину був залучений кінолог. Собака взяв слід і оперативники уже сподівалися, що він приведе їх, якщо не безпосередньо до вбивці, то, принаймні, до місця, де його потрібно шукати. Однак, біля під?їзду розташованої за кількасот метрів дев’ятиповерхівки, слід повернув убік і обірвався. Оперативно розкрити вбивство не вдалося.
- Оскільки жінка загинула саме тоді, коли ділила після розлучення майно зі своїм колишнім чоловіком і відносини між ними були досить напруженими, то ми стали відпрацьовувати ймовірність його причетності до її смерті, - розповідає перший заступник начальника райвідділу Андрій Пономаренко. – Тим більше, що за своїм характером вбивство дуже скидалося на результат з’ясування неприязних родинних стосунків. Однак, ця версія виявилася помилковою. Через деякий час ми отримали інформацію, що до цього злочину може бути причетний 27–річний місцевий житель Ю.. Раніше він уже був засуджений, ніде не працював, пиячив. При детальній перевірці ця інформація підтвердилася.
З’ясувалося, що у той трагічний для жінки день пізно увечері Ю. йшов добряче напідпитку повз її будинок. Світло не світилося і він вирішив зайти туди, щоб чимось поживитися, сподіваючись, що немає нікого дома. Але у будинку він зіткнувся з господинею. Подробиці того, що тоді сталося, слідство ще з’ясовує, але факт, що нічний візитер, у якийсь момент схопив кухонного ножа і завдав жінці кілька поранень. Мабуть, з переляку від усвідомлення того, що накоїв, він мерщій залишив будинок, нічого не взявши. Спершу він попрямував додому – того самого будинку, до котрого міліціонерів привів пошуковий собака. Та в останній момент передумав, повернув геть і на деякий час зачаївся в знайомих у Боярці.
- Зараз підозрюваного затримано, - розповідає помічник прокурора Києво-Святошинського району Назар Холодницький, - У нього вилучено і направлено на експертизу речі, що підтверджують його причетність до скоєння цього злочину.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Людину спалили в протипожежному рові

02.04.2007

В Баришівському районі столичної області такий резонанс відбувається не часто. Тому подія, що сталася, сколихнула своєю нелюдяністю всіх місцевих жителів. Очевидці ще й досі не можуть оговтатися від побаченого.
Тіло чоловіка, який з січня цього року знаходився в розшуку як безвісно зниклий, випадково виявили під час земельних протипожежних робіт. Ним виявився 30-річний Андрій, житель одного з прилеглих сел. Не зважаючи на те, що чоловіка не було вдома два з половиною місяці, його родина в паніку не впадала. Андрій перед зникненням збирався їхати кудись на заробітки та й взагалі був людиною такого характеру, що не раз за своє молоде життя зникав на кілька тижнів, а то і місяців і знову повертався. Проте цього разу повернутися до рідної оселі йому не дали.
Працівники місцевої агрофірми того дня оглядали територію, щоб тогорічні протипожежні рови біля лісосмуги були по-новому розгорнуті трактором. Раптом вони побачили ногу, яка стирчала з-під землі. Аж потім шоковані чоловіки зрозуміли, що це трактор, розгортаючи землю, зачепив закидане людське тіло. “Якщо людина помирає, родичі всіма силами намагаються поховати її за обрядом, і аж ніяк не прикопати в лісі. Це без сумнівів вбивство,” – сказав один з тих, хто натрапив на цю жахливу знахідку, і одразу повідомив в міліцію.
Після встановлення особи і проведеної медичної експертизи, правоохоронці почали відпрацьовувати всі можливі контакти і зв’язки потерпілого. В поле зору міліціонерів потрапив 31- річний Сергій, місцевий житель, переселенець з Полісся. З ним Андрія бачили востаннє, коли ті розпивали в місцевому барі мирову, загладжуючи конфлікт дворічної давності. Вже ближче до ранку на гарному підпитку обидва сіли в “Форд” Сергія і поїхали до нього додому. Проте в салоні автомобіля між ними знову виникла сутичка. Цього разу через 125 гривень. Андрій почав звинувачувати Сергія в тому, що він витяг в нього з кишені ці гроші.
Машина зупинилася. Хлопці вийшли, почалася бійка. Сергій, який явно бачив, що фізично програє у бувшого десантника Андрія, витяг з багажника балонний ключ і наніс по супернику 5-6 ударів в область голови. Від цього Андрій помер на місці. За словами підозрюваного, під час бійки ті самі гроші, через які все і почалось, випали з кишені померлого. Можливо, в барі Сергій їх і не крав, проте підняти з землі і покласти в гаманець на місці злочину не погребував. Розуміючи, що хлопець не дихає, він разом із знаряддям вбивства поклав тіло у багажник і поїхав додому. Там Сергій взяв каністру з бензином і лопату, щоб за п’ятнадцять кілометрів від свого будинку облити покійного бензином, підпалити і прикопати в рові, глибиною приблизно 30 сантиметрів, Куртку Андрія, яка залишалась в машині, скоріше за все, разом із паспортом, нелюдь згодом спалив у себе в городі.

Юлія Синчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Ветерани залишаються в строю

30.03.2007

Днями Організації ветеранів України виповнилося 20 років. З цієї нагоди в ГУМВС України в Київській області зібрався актив організації ветеранів органів внутрішніх справ Київщини. Вона об’єднує в своїх лавах майже сім тисяч колишніх правоохоронців – приблизно стільки ж, скільки в області нараховується діючих працівників ОВС.

Це, як зазначалося на зустрічі, своєрідне обласне управління міліції у відставці являє собою неабиякий потенціал, котрий може бути ефективно використаний. Адже ветеранська організація – не просто клуб літніх людей, які періодично збираються, щоб поринути у ностальгічні спогади про молодість. Вона успішно вирішує багато проблем, що стоять перед пенсіонерами.
Колишні правоохоронці жваво цікавляться й справами, тих, хто змінив їх на посту, підтримують зв’язки зі своїми рідними міськрайорганами, підрозділами та службами. Більше того, вони завжди готові в силу своїх можливостей, підставити їм своє плече. І не лише поділитися багатим життєвим і професійним досвідом, хоча це теж дуже важливо і необхідно, а й надати практичну допомогу у вирішенні теперішніх міліцейських проблем.
Одним з напрямів ветеранської допомоги міліції, на їх думку, може бути добір молодих кадрів для комплектування особового складу і створення резерву. Це - актуальна проблема, оскільки у міліції значний некомплект співробітників і відчутна плинність кадрів. Ветерани ОВС, з їх великим життєвим досвідом, могли б відшукувати серед молоді справді гідних і надійних людей, придатних служити в міліції.
Ветерани переконані, що вже саме їх спілкування з молодими міліціонерами позитивно впливає на морально-психологічний стан сучасних правоохоронців. Вони переймають у своїх попередників не мише професійний досвід, а й такі якості, як відданість справі, вірність обов’язку, вчаться дотримуватися активної життєвої позиції, бути небайдужими та цілеспрямованими.
Ветеранів, справді, турбують сучасні міліцейські проблеми і вони близько беруть їх до серця, переймаються ними. На урочистостях вони багато про них говорили. Прозвучала навіть пропозиція скинутися всім членам ветеранської організації, скажімо, по гривень сто, і допомогти обласному управлінню внутрішніх справ… погасити борг за послуги телефонного зв’язку. Таки, мабуть, не дарма кажуть, що міліціонерів колишніх не буває.
Привітати ветеранів з ювілеєм прийшли працівники управління роботи з персоналом. Вітання від керівництва ГУМВС їм передав радник начальника обласного управління Михайло Терпеливець. Він вручив найбільш активним членам ветеранської організації грамоти, подяки та інші заохочення.
Ветерани поклали квіти до Обеліску Слави.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Заволодівши автомобілем київського таксиста, двоє молодиків сіли в калюжу - спочатку у прямому, а потім і в переносному значенні, тобто - за грати.

28.03.2007

У прямому значенні в калюжу зловмисники заїхали самі у селі Дмитрівка Києво-Святишинського району, а за гратами опинилися завдяки оперативним діям працівників місцевого райвідділу міліції.

Коли таксист Юрій Х. пізньої пори біля станції метро “Академмістечко” брав у своє новеньке авто “Шеароле Лачетті” двох молодих людей, ніщо, здавалося б, не віщувало неприємностей. Хлопці просили підвезти недалечко, бо дуже поспішають. Незабаром попросили зупинитися, мовляв, терміново треба поговорити по телефону. Про недобрі наміри своїх пасажирів водій здогадався занадто пізно, коли ті вже накинулися на нього з кулаками. Проте, й після цього не занепав духом, бо ж силою Бог не обділив, можна й з двома впоратися, та й колеги примчать миттю, варто лише сигнал подати. Тому став чинити опір, сподіваючись виплутатися з халепи. Однак, нападник, який сидів позаду, накинув на шию ремінь і так притиснув таксиста до спинки сидіння, що той вже не зміг чинити спротив. Нападники перетягли, його на заднє сидіння і зв?язали. Один з них тримав водія, інший сів за кермо і авто помчало у напрямку житомирської траси. Довго їхати по дорозі, на котрій нерідко й вночі чергують працівники ДАІ, зловмисники, мабуть, не відважилися і звернули на манівці. У селі Дмитрівці вони висадили хазяїна авто, відібравши у нього документи, гаманець та мобілку, а самі поїхали далі. Як тільки водій опинився на свободі, одразу кинувся до найближчого будинку і постукався – треба ж такому статися – у двері колишнього міліціонера. Той швидко зорієнтувався у ситуації, впустив потерпілого до помешкання, дав телефон і підказав, як краще дзвонити у місцеву міліцію… Заступника начальника Капінанівського селищного відділення міліції Володимира Смолюка дзвінок оперативного чергового райвідділу розбудив серед ночі. Невдовзі він вже бува з колегами на місці пригоди. Вислухавши розповідь потерпілого, міліціонери вирішили оглянути вулиці у напрямку, кути поїхали зловмисники. Метрів за двісті вони виявили викрадений автомобіль. - Він добряче загруз у калюжі, - розповідає майор міліції Володимир Смолюк, - пізніше його довелося витягувати трактором. Нападникам не поталанило – вулиця, якою вони поїхали, вела в тупик, про що вони, очевидно, не знали. Шукаючи проїзду, вони з?їхали з асфальту і застряли у багнюці. Оглядаючи прилеглу територію, я натрапив на свіжий слід, що тягнувся через ріллю. Незабаром знайшов кросовка, що застряг у в?язкому грунті. Подумав: тепер, хлопче, ти далеко не зайдеш. Й справді, слід привів до найближчої новобудови і обірвався біля вікна у підвал. Він був залитий водою, а втікач причаївся на перегородці, сподіваючись, мабуть, тут пересидіти. Діватися йому було нікуди, довелося вилазити на світ Божий, - на той час якраз почало світати. Плями крові на одязі затриманого свідчили, що це саме той кого ми шукаємо. Затриманий виявився 21–річним жителем Вінницької області. Другий нападник того ж ранку теж потрапив у міліцію. Його підібрали на одній з вулиць Дмитрівки і привезли у Капітанівське селищне відділення колеги потерпілого таксиста, які везли запасного ключа до його автомобіля. Молодий чоловік викликав підозру - чого це нетутешній вештається з ледь не вдосвіта селом? Проте свою причетність до нападу молодик заперечував, пояснював, що йде від дівчини, вигляд у нього був досить пристойний, а, головне, потерпілий не впізнав у ньому свого нічного пасажира. Тому його відпустили. Тим часом затриманий ніяк не хотів виказувати свого спільника. - Довелося попрацювати самим, - розповідає Володимир Смолюк, - З’ясувалося, що увечері перед нападом, зловмисники гуляли у компанії. Стали перевіряти усіх, хто там був. Коли за однією з адрес двері відчинив вже знайомий мені молодий чоловік, стало очевидно, що він і є другим учасником нападу, а потерпілий просто не впізнав його, бо тоді ще, напевне, не зовсім оговтався від шоку. Підозрюваний теж зрозумів, що відператися марно, і визнав свою участь у нападі. Другими нападником виявився 20-річний житель Полтавської області, який приїхав до столиці на заробітки. Проти обох порушено кримінальну справу. Одного заарештовано, інший перебуває на підписці про невиїзд. За словами 1-го заступника начальника Києво-Святошинського РВ Андрія Пономаренка, злочин вдалося швидко розкрити завдяки тому, що потерпілий негайно звернувся до міліції. Нападники облишили спроби виїхати з калюжі і кинулися навтьоки, лише коли побачили, що їде міліція. Зараз горе-розбійники стверджують, що вчинили напад без далекосяжних намірів, так би мовити, «здуру». Так це, чи ні з’ясує слідство. Хоча, чесно кажучи, не дуже їм віриться – надто вже спокусливо виглядає авто, яким вони заволоділи. Щоб там не було у них на думці, але в’їхали вони на ньому у добрячу халепу.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





За гроші, здобуті ціною вбивства,купив… дружині квіти.

27.03.2007

Оперативники Києво-Святошинського райвідділу міліції розкрили вбивство 35-річної жительки села Тарасівка, скоєне в середині лютого. Тоді закривавлене ще тепле тіло своєї дружини – матері трьох дітей знайшов у будинку чоловік, повернувшись у вечері додому.

- Що сталося щось лихе, я відчув, коли побачив розчинені ворота, - згадує той трагічний вечір Василь. – З двору зникла машина. Я мерщій кинувся до будинку, двері були відчинені, світло не горіло. На підлозі в калюжі крові знайшов дружину. Тіло ще не встигло прохолонути, але вона була вже нежива. Зрозумівши це, зазирнув у спальню до дітей. Старша і молодша дочки спали, а середньої не було. Знайшов її у туалеті. Судячи з того, що ніжки у неї геть захололи, вона просиділа тут досить довго. На моє запитання, чи приходив хтось чужий до хати, дитя відповіло, що приходив дядя вовк. З вовком у неї асоціюється все недобре, зле…
На тілі вбитої виявили понад півтора десята ножових поранень. Крім машини з будинку пропали деякі речі і невелика сума грошей. Було очевидно, що вбивство скоїли грабіжники. Проте, машину незабаром знайшли на одній з вулиць села.
- Розкрити злочин за гарячими слідами не вдалося, - розповідає перший заступник начальника Києво-Святошинського райвідділу міліції Андрій Пономаренко, - хоча ми перевірили приїжджих робітників з навколишніх будов та відпрацювали ряд інших версій.
Однак, розшуковці таки знайшли того “вовка”, точніше одразу двох, які зайшли у недавно збудовану хату і завдали родинні такого горя. Прийшли вони не з лісу, і не приїхали хтозна звідки, а мешкали у тій же таки Тарасівці.
- В результаті оперативно-розшукових заходів було встановлено, що злочин скоїли двоє місцевих жителів, - продовжує розповідь Андрій Пономаренко, - Підозрювані затримані і зізналися у скоєні злочину. Старшому з них 23 роки, молодшому лише 19. Ніде не працювали. Обоє одружені, в обох є діти. Непорозумінь з законом раніше не мали. Їхні родичі ніяк не могли повірити, що це вони скоїли, і навіть намагалися перешкоджати затриманню і проведенню слідчих дій. Однак, знайдено докази , зокрема речові, причетності саме цих людей до цього злочину.
Зараз затримані спілкуються зі слідчими прокуратури, на відтвореннях обставин злочину розповідають і показують, як його скоювали. Вони, за словами Андрія Пономаренка, готувалися до нього заздалегідь, мали намір скоїти розбійний напад саме на цей будинок, сподіваючись знайти там гроші. На думку, що вони у хазяїв є, зловмисників наштовхнуло швидке спорудження будинку. Серед навколишніх новобудов це - єдиний дім, у якому вже жили. Зараз затримані стверджують, що не мали наміру вбивати, проте ножі з собою взяли.
Того вечора вони деякий час спостерігали за будинком, а коли погасло світло, зайшли у нього, сподіваючись, що мешканці вже поснули, але зіткнулися з господинею. Тоді й схопилися за ножі…
Розбійники забрали перше ліпше, що потрапило під руку – магнітофон, DVD-плеєр, два мобільних телефони та невелику суму грошей. Зникнути з місця злочину вирішили на автомобілі, ключі від якого знайшли в будинку. Легковика покинули на одній з сільських вулиць. Позбулися й магнітофона і DVD-плеєра, вирішивши, мабуть, що тримати у себе чи продавати ці речі ризиковано. Тому кинули їх у криницю. Під час слідства їх звідти дістали і долучили до матеріалів кримінальної справи. Знайшли міліціонери й дві мобілки, котрі підозрювані продали за безцінь.
Загалом, реальною здобиччю “дядів вовків” стали якихось півтори-дві сотні гривень, заради яких вони відібрали життя у молодої жінки, осиротивши трьох маленьких діток.
Коли в одного із затриманих запитали, як він потратив свою частку, той відповів, що… купив дружині квіти.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Призначений головний міліціонер Київщини

26.03.2007

Наказом міністра внутрішніх справ України від 20.03.2007р. №270 призначений начальником ГУМВС України в Київській області полковник міліції - Сапко Костянтин Васильович
Коротка біографічна довідка:
Народився 9 липня 1956 року в селі Ялта Першотравневого району Донецької області. З 1974 по 1976 р., проходив військову службу. В огранах внутрішніх справ з 1983 року на посаді інспектора карного розшуку. Має вищу юридичну освіту. У 2006 році – перший заступник начальнику ГУМВС України в Донецькій області.
Одружений.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Хабар під Києвом

26.03.2007

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання столичної області працівники Управління по боротьбі з економічною злочинністю Головного управління МВС України в Київській області задокументували факт отримання хабара. В Іванківському районі 71-річному дідусеві – державному службовцю шостого рангу - виявилося достатнім не багато ні мало $ 44 тис від підприємця з Боярки. Дід, який працює головою місцевого споживчого товариства, в своєму службовому кабінеті отримав вказану суму, щоб без черги передати два металевих ангари, які належать цьому ж товариству, в користування підприємцю.

Юлія Синчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





“Твоя мама в лікарні. Малече, пішли зі мною, я тебе до неї відвезу”.

26.03.2007

З такими словами звертався незнайомець до дітей, які прямували зранку до своєї рідної загальноосвітньої школи №3, що в місті Миронівка Київської області. Пам’ятаючи наказ батьків не ходити з незнайомими людьми, куди б і чим би не заманювали, школярі відмовлялися від жалобливої пропозиції навідатися до матусі в лікарню. Проте маленька Катруся, яка через хворобу її батька на кор, тимчасово жила у бабусі, на хвилину замислилася, покліпала оченятами, взяла дядька за руку і вони пішли в невідомому напрямку. Того дня ученицю другого класу в школі ніхто не бачив.
Неодноразово засуджений, ймовірно, за крадіжки (його особа і спосіб життя наразі встановлюється правоохоронцями) чоловік, на вигляд віком близько 50 років, говорив Каті, що до матусі треба їхати електричкою - в Умань Черкаської області. Дівчинка, звичайно, не заперечувала проти цікавої подорожі потягом, до того ж дитина ані трохи не сумнівалася, що зовсім скоро побачить свою маму.
Зійшли на станції Шпола. Чоловік купив Каті цукерок і велику м’яку іграшку – лева, собі – пляшку горілки, яку одразу і випив. На семирічну дівчинку з п’яним чоловіком звернули увагу жителі передмістя. І не відомо, що сталося б з маленькою Катею, якби люди не почали розпитувати, хто вони і куди йдуть. Чоловік казав, що це його дочка і їм потрібно в Умань, в лікарню. Щось в його розповіді не сходилося і місцеві вирішили зателефонувати в міліцію.
Ніяких документів, що засвідчували б його особу чоловік не мав. Проте шполівських правоохоронців зацікавила розповідь дитини. Після перевірок, проведених вже за місцем проживання дівчинки, з’ясувалося, що її мама цілком здорова, а бабуся не може знайти собі місця, бо Катя ніколи так довго не затримувалася у школі. Дитину викрали.
Навіщо чоловік це зробив зрозуміти важко. Він каже, що віз дівчинку до якоїсь своєї подруги, хто вона і де мешкає – невідомо. Всі можливі версії зараз відпрацьовуються правоохоронцями. Затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Миронівського райвідділу. Катрусю, яка і досі не зрозуміла, що з нею трапилося і, на щастя, не отримала психологічної травми, міліціонери повернули батькам.

Юлія Синчак
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





ЖАХЛИВА ЗНАХІДКА НА ШКІЛЬНОМУ ПОДВІР’Ї

19.03.2007

Наприкінці лютого цього року на подвір’ї Боярської загальноосвітньої школи № 4 поблизу одного з її приміщень персоналом навчального закладу був виявлений труп невідомої жінки. Навколо тіла були численні сліди крові, а за попереднім висновком судово-медичного експерта її смерть настала від тілесних ушкоджень в області шиї, до того ж потерпілу зґвалтували.

Через те, що слідчо-оперативна група прибула до місця події о пізній порі (близько 23-ї години вечора), свідків та очевидців події оперативникам віднайти не вдалося. При подвірному обході прилеглих будинків ніякої корисної інформації міліціонери теж не отримали, однак їм вдалося оперативно встановити особу загиблої – нею виявилася 46-річна місцева жителька на ім’я Людмила.
Правоохоронці відразу ж направилися додому до потерпілої, де їх зустрів її співмешканець. Чоловік одразу ж заперечив свою причетність до загибелі своєї цивільної дружини, пославшись на стан здоров’я: «Погляньте на мене – я ж ледве ходжу!» Під час бесіди з благовірним та сусідами ті охарактеризували Людмилу як жінку легковажну та таку, що полюбляла випити. Саме від цієї згубної звички і відштовхнулися оперативники у пошуках можливого злочинця. Так до поля їх зору потрапив 20-річний місцевий мешканець, котрий розповів свою версію того, що сталося.
Парубок познайомився із жінкою під час спільного розпиття спиртних напоїв. За його словами потерпіла першою запропонувала молодикові вступити з нею у статевий зв’язок, однак пізніше дуже скептично поставилася до його чоловічих можливостей. Це настільки розлютило хлопця, що під час виниклої сварки він наніс співпляшниці кілька ударів по голові, потім кілька секунд постояв на її шиї. Наостанок зловмисник зґвалтував жертву пляшкою та палицею, після чого подався геть…
Наразі молодого чоловіка затримано, а Києво-Святошинською районною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає відповідальність за скоєння вбивства. Слідством по справі призначені численні експертизи, а після попереднього розслідування справу боярського «різника» буде направлено до суду.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





«КРИМІНАЛЬНИЙ ДУЕТ» КАТАВСЯ ПО СЕЛАХ...НА СПОРТИВНОМУ «ПОРШІ»

13.03.2007


17-літній Сашко й 18-літній Руслан - жителі м. Василькова Київської області - знали один одного давно, за обома водилися дрібні грішки, через які хлопці постійно потрапляли до поля зору правоохоронних органів. Але останній їх «вояж» може надовго затримати хлопців у «місцях, не дуже віддалених»...

Деякий час назад Олександр познайомився з дівчиною, до якої пізніше частенько заходив на чай. А паралельно – «познайомився» із собакою, що охороняв двір, придивився до того, що й де в будинку лежить. В один із днів, коли родичі дівчини роз'їхалися по роботах, а вона – на навчання, Сашко з Русланом вирішили відвідати їхню оселю. До будинку хлопці потрапили через вікно, де після недовгих пошуків знайшли портативний сейф, у якому господар зберігав родинні заощадження. Недовго думаючи, зловмисники винесли сейф через вікно й зникли. Відкривши дверцята домашнього «ощадбанку», зловмисники довідалися, що їхньою здобиччю стала сума близько 40 тисяч гривень. Того ж вечора вони на таксі виїхали до Одеси, де впродовж тижня витратили майже всі гроші на покупки й розваги, а коли готівка ось-ось мала закінчитися – повернулися до рідного міста...
Наступною мішенню «кримінального дуету» стала оселя місцевого приватного підприємця. За тією ж схемою (через вікно) молоді люди потрапили до будинку, де серед іншого дріб'язку їм на очі потрапили ключі від спортивного автомобіля «Порш-Карера», що стояв у дворі. Осідлавши залізного «коня», хлопці в його салоні знайшли ще один «сюрприз» у вигляді трьох дорогих мобільних телефонів, один із яких – марки «Верту» вартістю близько 50 тисяч гривень. Виїхавши з двору, малолітні автовикрадачі почали колесити на «Порші» по довколишніх селах. «Ралі» тривало близько доби, поки в одному з перелісків не пробили колесо, після чого автомобіль застряг. Кинувши «Порш» посеред лісу, зловмисники вирішили «відвідати» ще одного знайомого Олександра, що жив у розташованому неподалік селі.
Господар будинку, мабуть, повністю довіряв своєму чотирилапому «сторожеві» у дворі, оскільки навіть не замкнув на замок вхідні двері своєї оселі. Цим і скористалися незвані гості: увійшовши до будинку і провівши там щось на кшталт обшуку, вони винесли близько чотирьох тисяч гривень і кілька золотих прикрас, після чого подалися геть...
Співробітникам відділення карного розшуку Васильківського міськвідділу внутрішніх справ вдалося вийти на слід дуету «домушників» через кілька днів після останнього описаного епізоду – хлопці ховалися в старенькому будиночку на окраїні Василькова. На даний час обидва парубка перебувають під арештом. Загальна сума збитків, завдана молодиками потерпілим громадянам, становить близько 600 тисяч гривень, більша частина з яких відшкодована поверненим майном. Кримінальна справа за фактами скоєних ними злочинів направлена для розгляду до суду, який і вирішить їхню подальшу долю.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





«СТАРІ МЕТОДИ» ЗНОВУ В МОДІ

12.03.2007


Після отримання інформації про скоєння розбійного нападу на одного з мешканців міста Білої Церкви Київської області місцеві правоохоронці були шоковані – злочинні методи такого типу в їхній практиці не зустрічалися вже близько 10 років.

ГРАБІЖНИКИ У МАСКАХ НАЗВАЛИСЯ МІЛІЦІЄЮ

Наприкінці грудня минулого року до Білоцерківської міської лікарні у важкому стані був доставлений один з місцевих бізнесменів. За висновком медиків чоловік отримав чисельні опіки, їх загальна площа становила близько 30% шкіри. На руках у нього були виявлені сліди від здушування кайданками. Потерпілого терміново помістили до реанімаційного відділення, де він упродовж майже двох тижнів боровся за життя. Знаряддями нанесення опіків були… електричні праска та паяльник.
Зі слів родичів потерпілого оперативникам вдалося відновити картину пригоди. Близько 23-ї години вечора у двері будинку хтось постукав. На запитання господаря пролунала відповідь: «Міліція!». Нічого не підозрюючи, підприємець відчинив двері й одразу ж отримав удар в обличчя. До оселі увірвалися кілька чоловіків у масках, двоє з них залишилися у будинку біля родини бізнесмена, а ще двоє схопили господаря, одягли йому на руки кайданки та повели до іншої частини будинку, де знаходиться робочий кабінет, спеціально обладнаний для зустрічей з клієнтами. Один з нападників підняв чоловіка за ноги і деякий час так утримував, поки його «колега» розпеченою праскою наносив опіки жертві в районі живота та статевих органів. Це жахіття тривало близько 3-х годин. Бандити вимагали грошей, однак від господаря їх так і не отримали. Кинувши чоловіка, зловмисники оглянули приміщення і знайшли невелику суму готівки, після чого зникли геть. Задля того, аби заплутати сліди, бандити відігнали автомобіль потерпілого до міста Жашкова Черкаської області, де й залишили поблизу місцевого ринку…

ДІТИ ПОТЕНЦІЙНОЇ ЖЕРТВИ РОЗМИНУЛИСЯ З БАНДИТАМИ НА КІЛЬКА ХВИЛИН

Наступною своєю жертвою бандити обрали власника одного з великих кафе Білої Церкви. Вивчивши графік та шляхи пересування бізнесмена, датою нападу на його помешкання зловмисники обрали Новорічну ніч. Саме тоді підприємець зі своєю родиною відпочивав в одному з місцевих розважальних закладів. Нападники проникли до квартири, розташованої на 3-му поверсі 9-поверхового будинку, за допомогою розсувної драбини. Серед іншої дрібної здобичі їм на очі потрапили запасні комплекти ключів від кількох автомобілів, два з яких належать господареві помешкання, один – його дружині, а ще один автомобіль марки «Шевроле» був виставлений у якості призу біля належного бізнесменові кафе. Залишивши квартиру та розташувавшись неподалік від будинку, бандити почали очікувати повернення потенційної жертви. В цей час особистий охоронець привіз додому дітей приватного підприємця: 12-річного сина та 8-річну доньку. Піднявшись до помешкання та виявивши там безлад, хлопчик запитав у сестри, чому та не прибрала у квартирі. Проте пройшовши далі углиб квартири та побачивши сліди вторгнення непроханих гостей, охоронець повідомив наймача про проникнення до його житла. Через 15-20 хвилин підприємець із дружиною під’їхав до будинку та піднявся до оселі. В цей час зловмисники, використавши відповідний комплект запасних ключів, угнали його джип…

ЗБРОЮ БАНДИТИ ЗДОБУВАЛИ, ВИКРАДАЮЧИ ЇЇ

За словами начальника Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ полковника міліції Юрія Квятківського, до свого виявлення автомобіль встиг добряче поколесити по кількох регіонах нашої держави: Житомирській, Вінницькій, Полтавській областях, аж доки під час проведення спеціальної операції кілька членів банди не були затримані у Черкаській області при передачі викраденого автомобіля новому господареві. Як розповів Юрій Борисович, деталі «угоди» передбачали, що джип залишать в обумовленому місці, а ключі від дверцят і замка запалювання покладуть на заднє праве колесо. Неподалік від місця передачі розташувався пост спостереження у складі кількох членів групи, аби автомобіль напевно потрапив до нового господаря, який повинен був заплатити за новенький джип лише 6 тисяч доларів США…
При затриманні члени угрупування не встигли навіть вчинити опору. В першу чергу були затримані кілька найбільш активних членів ОЗГ – мешканців Білої Церкви. Від них потягнулися «ниточки» до ще кількох жителів Білоцерківщини, а також – до Черкаської, Полтавської та Кіровоградської областей, де мешкали інші члени групи, що допомагали збувати награбоване майно. На озброєнні банди знаходилися дві помпові рушниці та три револьвера з набоями травматичної дії, кілька мисливських ножів, дві радіостанції, два потужних бінокля, кайданки та маски. Причому нову зброю члени групи здобували собі попутно, вчиняючи чергову крадіжку чи розбійний напад. Все це було вилучено правоохоронцями в якості речових доказів, а самі члени групи перевіряються на можливу причетність до інших злочинів, скоєних у регіоні.
До речі, поки оперативники займалися розкриттям наведеної вище низки злочинів, до поля їх зору потрапила група з двох громадян Грузії. Мешканці цієї сонячної країни займалися у Білій Церкві квартирними крадіжками. Затримані підозрюються у причетності до десятка подібних злочинів. Їхнє затримання припало на період проведення в Україні загальнодержавної операції «Трал», під час якої особлива увага приділяється громадянам інших країн, що займаються злочинною діяльністю. За словами начальника відділення карного розшуку Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ Юрія Одрини, за час проведення операції на території Білої Церкви було розкрито сім таких злочинів.
Наразі п’ятеро безпосередніх учасників нападів заарештовані, кілька зловмисників перебувають у розшуку, решті обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Над розкриттям скоєних групою злочинів працює спеціально створена слідчо-оперативна бригада. За результатами слідства свою оцінку діяльності банди дасть суд.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera