на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Призначені нові керівники міліції Київщини

Першим заступником начальника Головного управління призначений полковник міліції Кислий Анатолій Михайлович.
На посаду першого заступника начальника Головного управління - начальника кримінальної міліції призначений полковник міліції Тарасенко Володимир Іванович.
На посаду заступника начальника Головного управління - начальника Управління по роботі з персоналом призначений підполковник міліції Ямборко В"ячеслав Михайлович.
На посаду заступника начальника Головного управління - начальника міліції громадської безпеки призначений полковник міліції Спаський Юрій Георгійович.

ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Захищати людей на громадських засадах

19.04.2007

Нещодавно при Головному управлінні МВС України в Київській області затвердили новий склад громадської ради. До нього входять 26 осіб, серед яких представники Верховної Ради України, ГУ МВС України в Київській області, обласної адміністрації, комітету захисту прав і свобод громадян, Міжнародного товариства прав людини, науковці, адвокати і журналісти, які покликані працювати на громадських засадах. Забезпечення прав людини в діяльності органів внутрішніх справ на сьогодні має загальнодержавний характер: громадські ради діють майже за однаковими програмами практично у всіх регіонах України.
В Київській області Громадська рада сприятиме вдосконаленню механізмів співпраці міліції з органами місцевого самоврядування, політичними партіями, громадськими організаціями, засобами масової інформації, науковими установами щодо поліпшення ситуації із захисту прав громадян, дотримання законності та правопорядку, формування правової культури населення. Члени ради надаватимуть практичну та методичну допомогу, розглядатимуть всі заяви про можливі порушення органами внутрішніх справ прав і свобод людини, закріплених у конституції, міжнародному праві і національному законодавстві.
Із заявами щодо неправомірних дій, невиконання безпосередніх службових обов’язків працівниками органів внутрішніх справ ви можете звернутися по телефону довіри ГУ МВС України в Київській області 272-19-59

Юлія Синчак
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





У БАГАЖНИКУ - РАРИТЕТ З «ОПТИКОЮ».
А в будинку - цілий арсенал.

19.04.2007

Під час перевірки співробітниками патрульної служби міліції одного з автомобілів на дорозі неподалік від м. Переяслав-Хмельницького Київської області в багажнику транспортного засобу була виявлена гвинтівка Мосіна зразка 1908 року зі снайперським прицілом. 37-літній власник автомобіля не зміг пояснити правоохоронцям, з якою метою возить такий «сувенір» у багажнику «Ниви»...
А 24-літній житель одного із сіл Броварського району столичної області пішов ще далі: хлопець ховав у себе будинку цілий арсенал, що складався з обріза мисливської рушниці, двох незареєстрованних (а отже – таких, що незаконно зберігалися) мисливських рушниць, і майже 50 дрібнокаліберних патронів. Природно, співробітники міліції відразу ж вилучили всі «стволи», а «колекціонера» доставили до місцевого райвідділу внутрішніх справ. Тепер йому потрібно бути пояснювати слідчому, звідкіля в нього зброя, навіщо він її зберігав, чого встиг накоїти?...
В Україні проходить місячник добровільної здачі зброї, однак не всі громадяни поспішають добровільно розлучитися із забороненими речами. За результатами операції під назвою «Зброя й вибухівка», що проходила днями, правоохоронцями Київщини були виявлені й вилучені 3 обрізи, стільки ж гвинтівок, 1 саморобний пристрій для відстрілу дрібнокаліберних патронів, 5 пістолетів і більше 440 патронів до різних видів стрілецької зброї. Крім того, знайшлися в жителів столичного регіону 2 гранати й навіть 1 вибуховий пристрій, а до нього – 7 детонаторів. До речі, вибуховий пристрій, що називається «з підручних матеріалів» зібрав 27-річний «народний умілець» з Бориспільського району. Схема «пекельної машинки» проста – дві пластикові пляшки, наповнені вибухонебезпечною сумішшю, детонатор і електрична батарейка. Можливо, парубок збирався глушити рибу (неподалік від його будинку розташоване озеро)? В усякому разі, слідство має дати відповіді на всі виниклі запитання.
Після проведення відповідних експертиз фахівцями Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Київській області 22 одиниці були визнані вогнепальною зброєю, що придатна для стрільби. За виявленими фактами було порушено 5 кримінальних справ, які після розслідування будуть направлені до суду.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





«ЯЙЦЯ» ПРОВЧИЛИ «КУРКУ»... ДО СМЕРТІ

16.04.2007

Жительку с. Іванівка Богуславського району Київської області, яка квітневого ранку проходила повз сусідський будинок, зацікавили нещільно прикриті вхідні двері оселі. Жінка заглянула усередину й покликала господаря. Не одержавши відповіді, гостя в пошуках власника будинку заглянула у ванну кімнату, де й виявила його труп.
Прибулій на місце події слідчо-оперативній групі довелося встановлювати коло родичів і знайомих 53-літнього хазяїна будинку, а також перевіряти відразу кілька версій того, що сталося. Тим часом судово-медичний експерт установив, що смерть чоловіка наступила від закритої травми грудної клітини і живота з ушкодженням внутрішніх органів, що призвело до гострої крововтрати.
Поки одні оперативники опитували сусідів про можливих гостей загиблого, інші співробітники карного розшуку відпрацьовували версії, пов'язані з його родичами. Так співробітникам міліції стало відомо, що в покійного є дружина, яка проживає окремо від нього, а також двоє дітей – 18-літній рідний син і 30-літній пасинок (від першого шлюбу дружини). Перший – студент одного з київських ліцеїв, другий – працівник ТОВ «Київміськбуд». При зустрічі з одним із хлопців у міліціонерів викликали підозри бурі плями на його штанях і збиті кісточки пальців. Парубок не став довго критися й по дорозі до батьківського будинку розповів, як було діло.
Через регулярні батьківські узливання родина кілька років назад розпалася. Проте мати досить часто скаржилася дітям на бажання батька після чергових випитих 100 грамів «повчити її жити». Під час таких «лекцій» чоловік приходив до колишньої дружини додому, голосно сварився й погрожував їй. Саме тому кілька місяців назад молоді люди провели з батьком свою «виховну бесіду», під час якої добряче його відлупцювали. Чоловік до міліції звертатися не став – вочевидь, усвідомивши правоту своїх чад, однак до колишньої дружини навідуватися не перестав.
Коли мати вкотре поскаржилася синам на батька, ті вирішили випити «для хоробрості» і піти, так би мовити, «розібратися». Під час цих сімейних «розбирань» зав'язалася бійка, у ході якої молоді люди збили батька з ніг і продовжили бити його ногами. Через якийсь час нелюди затягли хриплячого чоловіка до ванної кімнати й пішли додому спати...
Обидва «месника» раніше не судимі, не мали жодних проблем із Законом. Запевняють, що вбивати батька не хотіли, просто… «перестаралися». Проте, слідчим Богуславської районної прокуратури була винесена постанова про їхнє затримання в якості підозрюваних у скоєнні злочину. А у фіналі цієї історії свою крапку поставить суд.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області





Нарколабораторія на кухні

12.04.2007

У наркоманів зараз переднівок. Так колись називали період, коли закінчувалися припаси торішнього урожаю і до нового потрібно було прохарчуватися абичим. Наших предків тоді виручали луки, ліси, ріки та озера, що давали їм харчування, доки з’явиться городина, а потім на току з-під ціпа бризне золотим зерном щойно зжатий житній чи пшеничний сніп. Теперішні наркомани, які навесні явно відчувають брак маковиння та конопель, порятунок від «переднівочної ломки» шукають у продукції фармакологічної промисловості. Адже з деяких лікарських препаратів досить легко добути наркотичні речовини, котрі замінюють виготовлені з традиційної сировини. Тому зараз, наче гриби після дощу, з’являються підпільні кустарні нарколабораторії з виготовлення психотропних засобів, зокрема, первентину.
Одну з таких працівники УБНОН ГУМВС України в Київській області нещодавно викрили в Ірпіні.
- Облаштував її на кухні у своєму помешканні 23-річний місцевий житель П., - розповідає старший оперуповноважений УБНОН майор міліції Геннадій Ібрагімов. – Компоненти, необхідні для виготовлення первентину, цей, з дозволу сказати, «алхімік» купував в аптеках. Проблем з цим у нього не було, оскільки «сировиною» тут може виступати будь-який лікарський препарат, що містить псевдоефедрин. Для виготовлення обладнання використовував побутовий інвентар та флакони з-під медпрепаратів. Оскільки, доморощений нарковиробник мешкав лише з батьком-алкоголіком, то мав повну свободу для своїх «дослідів». Є підстави вважати, що психотропний дурман П. виготовляв не лише для власних потреб, а й збував «братам по нещастю». Цим він завдавав неабиякої шкоди їхньому й без того підточеному здоров’ю, адже первентин більш згубно впливає на організм, ніж традиційно використовуваний тутешніми наркоманами ацетильований опій.
П. вже притягувався до відповідальності за незаконне зберігання та вживання наркотиків, але залишився на волі, погодившись на добровільне лікування від наркозалежності. Проте це йому на користь явно не пішло. Тепер, якщо експерти визнають, що з допомогою вилученого у нього обладнання справді виготовлялися психотропні речовини, то хімічні досліди на кухні можуть коштувати йому від 5 до 9 років позбавлення волі.
Це потрібно мати на увазі й іншим хімікам-аматорам, бажаючим «допомогти» у такий спосіб наркоманам перебути «маковий переднівок», нажившись на чужій біді. А що таких не бракує, свідчить той факт, що. Ірпінська лабораторія вже п’ята, викрита правоохоронцями на території Київської області в цьому році.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України
в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera