на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 800 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

04.05.2007

У селі Личанка К.Святошинського району на березі озера «Чинець» троє 22-річних молодиків, один з яких студент Київського Славістичного університету, на грунті помсти за викрадений автомобіль руками та ногами забили до смерті 31-річного непрацюючого киянина Дмитра.
Тіло потерпілого кримінальна трійця вивезла до лісу Жорнівського лісництва, що поблизу села Неграші, і закопали.
Про зникнення Дмитра рідні повідомили до міліції. Під час розшуку зниклого правоохоронці вийшли на слід зловмисників, які дали правдиві покази і показали місце де заховали сліди свого злочину.
А от тіло 58-річного Юрія, жителя міста Боярка, було виявлено прямо на вулиці. За висновком проведеної судмедекспертизи смерть чоловіка настала від колото-різаної рани живота з пошкодженням внутрішніх органів та перитоніту.
Встановлено, що вказані поранення потерпілому, під час сварки, яка виникла після спільного розпиття спиртних напоїв, заподіяв син, 31-річний Віктор, який до речі, уже мав судимість.
Другого травня о другій годині ночі до міського відділу міліції надійшло повідомлення з центральної міської лікарні про те, що до них з Торгівельної площі з вогнепальним пораненням грудної клітини доставлено 33-річного непрацюючого міського жителя, який під час надання медичної допомоги помер.
У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що смертельне поранення, під час сварки, із пневматичного пістолета «Сафарі», переробленого для стрільби патронами калібру 5,6 мм., заподіяв 19-річний Олег, непрацюючий місцевий житель, За вчинений злочин зловмисника затримано, також у нього вилучено пістолет та 10 набоїв до нього.
За даним фактом Білоцерківською прокуратурою порушено кримінальну справу по частині 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Згідно цієї статті зловмисник карається позбавленням волі від 7 до 15 років.
У селі Тарасівка К.Святошинського району у власному будинку на вулиці Абрикосовій з численними колото-різаними ранами голови та тіла було виявлено тіло 35-річної Ірини.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники карного рошуку встановили, що місцеві жителі, 23-річний Андрій та 19-річний Роман, обидва непрацюючі, з метою заволодінням майна проникли до будинку Ірини, де заподіяли їй вказані тілесні ушкодження, після чого заволоділи двома мобільними телефонами, магнітофоном, DVD-плеєром та автомобілем «Шкода-Фабіа», який згодом був виявлений у цьому ж селі.
Арештовані зловмисники у скоєнні злочину зізналися і дали правдиві покази, також у них вилучені речові докази.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





Шана – живим, пам’ять – померлим

27.04.2007

До 21-ї річниці Чорнобильської трагедії ГУМВС України в Київській області випустило пам’ятну відзнаку, якою нагороджені ветерани-чорнобильці. Нагородження відбулося 27 квітня 2007 року після мітингу скорботи, що проходив в с. Хотянівка Вишгородського району біля храму Миколи Чудотворця, збудованого в пам`ять про загиблих і померлих працівників органів внутрішніх справ Київщини – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Заходи з приводу річниці Чорнобиля пройшли в усіх міськрайвідділах Київської області У мітингах-реквіємах, поминальних панахидах за загиблими та померлими учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС взяли участь їх живі побратими, члени сімей загиблих і померлих та теперішні правоохоронці. Вони поклали квіти до меморіалів і пам'ятників загиблим.
Працівники міліції Київщини намагалися не залишити поза увагою жодної сім’ї ветерана-чорнобильця, відвідали їх за місцем проживання для вивчення їхніх соціальних проблем. У музеях обладнано композиції, присвячені участі працівників міліції у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
За сумлінне виконання службових обов’язків, витримку, виявлену в період ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, високі показників в службовій діяльності та з нагоди 21-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС керівництвом Головного управління відзначено 145 працівників органів внутрішніх справ області, з них 130 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і 15 працівників, які зараз несуть службу в зоні відчуження. Міністерство внутрішніх справ України нагородило чотирьох правоохоронців-ліквідаторів Київщини, одному присвоєно позачергове спеціальне звання.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





А БІЛЬ ВСЕ НЕ СТИХАЄ…

27.04.2007


27 квітня цього року на території Училища професійної підготовки працівників міліції, розташованого в с. Хотянівка Вишгородського району, Київської області, зібралися учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Серед присутніх були колишні міністр внутрішніх справ Української РСР Іван Гладуш та начальник УВС Київської області Володимир Корнійчук, керівники Київської обласної міліції, курсанти Училища та безпосередні учасники тих подій – керівники районних відділів міліції, прилеглих до ЧАЕС.
Мітинг-реквієм відкрив 1-й заступник начальника ГУМВС України в Київській області Анатолій Кислий, який зазначив, що людство розміняло третій десяток років свого життя поруч із однією з найбільш масштабних катастроф останнього часу – аварією на Чорнобильській АЕС. Ця катастрофа в одну мить перетворила прекрасні землі Чорнобильського району в огороджену територію стихійного лиха, а мальовничі краєвиди вздовж річки Прип’ять – у мовчазну мертву “30-тикілометрову зону відчуження”. Десятки тисяч людей були зняті із насиджених родинних гнізд одним порухом радіоактивного вітру, що ніс хмари отруйного пилу від палаючого реактора.
На фон загальної людської біди наклалися особисті трагедії ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, що першими піднялися на боротьбу із невидимою радіаційною небезпекою. Ще молоді й уже досвідчені, батьки родин і нежонаті безвусі парубки – кілька тисяч правоохоронців з усього колишнього Радянського Союзу докладали максимум зусиль, ризикували власним здоров‘ям, а іноді – й життям для того, аби врятувати якомога більше людей, не допустити мародерських пограбувань залишених ними домівок, захистити громадський порядок – словом, зробити все, аби звести до мінімуму рівень завданої техногенним лихом шкоди.
Найбільше правоохоронців у нерівний бій із невидимим ворогом направила Київщина – участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС приймало більше семи тисяч міліціонерів столичного регіону. Нажаль, багато хто з них дорого заплатив за свою доблесть і відвагу: 1000 чоловік залишилися інвалідами, 25 – страждають на гостру променеву хворобу. Тому цілком закономірно, що цього погожого дня ветерани-«чорнобильці» вкотре зібралися біля храму Святого Миколая, збудованого на честь наших колег, загиблих під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих колег, а почесна варта, що стояла біля відкритого у минулому році обеліска, виконала урочистий салют на їх честь. На завершення мітингу 1-й заступник начальника ГУ вручив ліквідаторам пам‘ятні медалі з нагоди 21-ї річниці з дня аварії на ЧАЕС, подякував їм за героїзм та відвагу, а також побажав мирного неба над головою, тепла та затишку їхнім родинам.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





«А МИ ПРОСТО ГРАЛИСЯ!»

27.04.2007
Саме таку фразу почули співробітники Васильківського міськвідділу внутрішніх справ Київської області, коли затримали двох малолітніх вандалів, що зруйнували близько десятка надгробків на цвинтарі біля рідного села.

Жителі цього села днями виявили погром на місцевому цвинтарі й викликали міліцію. Перед очами оперативників постали кілька розбитих пам'ятників, біля десятка розхитаних і зігнутих хрестів та декілька фото на надгробках, вимазаних невідомою речовиною. Поки відпрацьовувалося кілька різних версій (у тому числі й про причетність до того, що сталося, раніше засуджених за хуліганство), знайшлася людина, що бачила двох підлітків, які крутилися поблизу кладовища. А коли через пару годин оперативники їх «вирахували», то їхньому подиву не було меж: двоє худеньких хлопчаків 8 і 9 років на вид ніяк не були схожі на вандалів, що вивернули кілька бетонних надгробків і зігнули кілька металевих хрестів...
Поки васильківські оперативники встановлювали розміри матеріального збитку від «безневинних витівок» двох школярів, надійшло повідомлення про аналогічну подію ще в одному селі району. Тільки масштаби руйнувань були більш вражаючими: на місцевому цвинтарі невідомі розбили близько 30 меморіальних надгробків. А трохи пізніше це зведення доповнилося новими руйнуваннями: ще на двох не діючих цвинтарях цього села виявили біля двох десятків розбитих меморіальних плит.
Цього разу співробітникам міліції довелося неабияк попрацювати, перш ніж удалося одержати інформацію про людей, причетних до цієї події. Завдання ускладнювалося тим, що через село транзитом проходять дорога, яка з'єднує міста Біла Церква й Фастів, тому розглядалася версія про можливий візит хуліганів - «гастролерів». Паралельно перевірялися алібі підлітків, які будь-коли раніше мали конфлікт із Законом. Так до поля зору співробітників міліції потрапив задерикуватий 13-літній місцевий житель. Він зізнався в тім, що разом із двома 9-літніми односільчанами пішов на цвинтар, де діти почали розважатися тим, що валили на землю надгробки. Все це відбувалося серед білого дня, однак на кладовищах не було людей, тому малолітнім вандалам удалося покинути непоміченими розорені ними поховання...
Начальник відділення карного розшуку Васильківського МВВС майор міліції Ігор Новохатній відзначив, що відповідно до діючого законодавства у відношенні дітей, які не досягли 11-літнього віку, кримінальна відповідальність не передбачена. Максимум – їхні батьки заплатять штраф на суму до 340 гривень за ухилення від виховання неповнолітніх дітей, якщо це призвело до скоєння ними злочину. І тільки у відношенні 13-літнього хулігана буде порушена кримінальна справа за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за наругу над могилою. Однак чи буде покарання адекватним скоєному, стане ясно після вироку суду, а поки його родичі зайняті відновленням пам'ятників, зруйнованих їхнім чадом.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





РАНІШЕ БУЛИ «КВІТОЧКИ», А ТЕПЕР - УГОНИ Й КРАДІЖКИ

25.04.2007


Коли приблизно півроку тому я готував матеріал про пригоди в столиці трьох малолітніх паливод з райцентру Іванків Київської області та їх столичного «колеги», то не міг припустити, що ця історія отримає своє продовження.
Хлопці втекли з дому й тиждень жили в Києві, ночуючи де доведеться й підробляючи аби чим. Основними заробітками втікачів були перепродаж квітів у підземному переході на станції метро «Мінська» вдень й охорона квіткового прилавка вночі. Однак під час чергового вояжу по столиці хлопчаків затримав один зі співробітників Відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх ГУМВС Київської області, а потім малолітніх пілігримів передали батькам. Прощаючись, один з них пообіцяв незабаром нагадати про себе. Своєї обіцянки він дотримався, потрапивши з товаришами в кримінальне зведення області.
У черговий раз троє підлітків (два брати і їхній товариш) вчинили злочин відразу ж після того, як вийшли з кабінету співробітника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Іванківського РВВС Київської області. Причому не один, а відразу три: обікрали два магазини й викрали старенький «Москвич 412». З магазинів винесли продукти харчування, а викрадений автомобіль розбили, коли поїхали на ньому кататися.
Як виявилося, цими «подвигами» хлопці не обмежилися. Зараз у процесі перевірки перебувають матеріали про їхню можливу причетність до 10 злочинів на території рідного району, а також по 4 крадіжках у сусідньому Вишгородському районі. До речі, у Вишгороді хлопці обкрали 2 місцеві церкви, винісши звідти деякі предмети церковного вжитку, а також продовольчий магазин і аптеку. Але, на думку іванківських правоохоронців, повний перелік вчинених малолітньою трійцею злочинів може відобразитися в декількох десятках кримінальних справ!
Відносно батьків братів Н. безпосередньо в залі суду було ухвалене рішення про їхнє позбавлення батьківських прав і направленні хлопців до дитячого будинку. Мама ще одного паливоди прямо заявила правоохоронцям, що їй байдуже до синівських провин, тому нехай міліціонери що хочуть, те з ними й роблять...
– З подібною проблемою ми зіштовхуємося не вперше, – розповідає начальник ВКМСН ГУМВС України в Київській області підполковник міліції Олексій Лазаренко. – Неприємно усвідомлювати, що ти з великою часткою вірогідності можеш передбачити долю одного з 856 дітей, що перебувають на превентивному обліку в районних відділеннях кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Статистика говорить сама за себе: число підлітків, які після малозначних скоюють більш тяжкі навмисні злочини, щороку невмолимо росте. На мою думку, необхідно законодавчо закріпити відповідальність як неповнолітніх, так і їхніх батьків за скоєння дітьми навмисного злочинного діяння. Адже дуже часто співробітникові ВКМСН доводиться відмовляти в порушенні кримінальної справи або через те, що малолітній злочинець не досяг 11-літнього віку, або украв майна на суму менше 600 гривень. А відсутність покарання за провину породжує почуття безкарності й веде до скоєння нового злочину.
Досить вдало, на мій погляд, налагоджена профілактика малолітньої злочинності у Великобританії. Там за рішенням суду батьків можуть навіть зобов'язати водити свою дитину до школу й забирати її після уроків, а також контролювати вільний час сина або дочки. Якщо й така міра не допоможе, батька або матір малолітнього правопорушника чекають серйозні штрафи. У нас же розгляд адміністративної справи з приводу скоєння підлітком адміністративного правопорушення або злочину вперше загрожує батькам цієї дитини лише попередженням, а вдруге – сміховинним штрафом на суму 17 гривень...
Я вважаю, що вже на ранньому етапі виявлення у підлітка відхилень від загальноприйнятих моральних норм йому необхідна допомога досвідчених психологів і педагогів, а роль міліції повинна зводитися до того, щоб уберегти підлітка від спокуси вчинити злочин. Для цього ми ведемо широку пропагандистську роботу: організовуємо Дні відкритих дверей у районних відділах внутрішніх справ, проводимо індивідуальну й групову профілактичну роботу з потенційними малолітніми правопорушниками, допомагаємо соціальним службам у питаннях захисту прав дітей. Однак доти, поки зусилля всіх зацікавлених служб не будуть об'єднані, «важкі» підлітки будуть продовжувати скочуватися від перепродажу квітів у метро до бродяжництва, а там недалеко й до суду по кримінальній справі.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera