на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 1100 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

29.05.2007

Днями до Богуславського районного відділу міліції надійшло повідомлення про те, що в селі Іванівка у власній квартирі із забиттям голови та тіла виявлено труп 54-річного господаря, смерть якого за висновком судово-медичного експерта настала внаслідок закритої травми грудної клітини та живота з ушкодження внутрішніх органів, що призвело до гострої крововтрати. Правоохоронці встановили, що вказані ушкодження потерпілому під час сімейної сварки, руками та ногами, нанесли син, 18-річний студент Київського професійного ліцею транспорту та його приятель, 31-річний Андрій.
Проти затриманих молодиків порушена кримінальна справа.
Біля п’ятої години ранку на узбіччі дороги поблизу села Мощун Вишгородського району ранішні автомобілісти помітили тіло невідомого чоловіка віком близько 45 років, про що й повідомили до відділу міліції.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці того ж дня встановили особу загиблого, ним виявився раніше судимий 37-річний уродженець столиці Олег.
Слідчо-оперативною службою встановлено, що вказані тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, яка виникла на грунті неприязні, у 113 квадраті Старопетрівської лісової науково-дослідницької станції заподіяв металевим предметом 28-річний киянин Максим.
Затриманий зловмисник у скоєному злочині зізнався і дав правдиві покази.
У місті Бориспіль на вулиці Лютневій у своїй квартирі із забиттям голови було виявлено труп 30-річного непрацюючого Романа, смерть якого, за висновком проведеної судмедекспертизи настала в результаті черепно-мозкової травми та набряку мозку.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що тілесне ушкодження потерпілому на вулиці Київський шлях, під час сварки, заподіяв 21-річний Олексій, непрацюючий житель села Велика Олександрівка, якого затримано.
До Миронівського відділу міліції надійшло повідомлення з села Зеленьки, що у своєму будинку із забиттям голови виявлено тіло 40-річного Анатолія.
Під час розслідування встановлено, що дані ушкодження під час сварки, яка виникла після спільного розпиття спиртних напоїв заподіяв місцевий житель 23-річний Іван.
З тієї ж причини трагедія сталася і у селищі Володарка.
35-річному Анатолію тілесні ушкодження наніс 32-річний Віктор, з яким господар пиячив. За висновками судмедекспертизи смерть чоловіка настала в результаті черепно-мозкової травми з крововиливом у мозок.
Що ж, про ці трагічні випадки можна сказати лише одне – якби не оковита та не повсякденні посиденьки за чаркою, трагедій могло б і не статись.
Наразі зловмисників затримано, ведеться слідство. Подальшу їх долю вирішить суд.
Правоохоронцям Київщини вистачає роботи і у інших напрямках порушення закону. Не є виключенням і боротьба із незаконними заволодіннями транспортними засобами, адже кількість бажаючих прокататися “з вітерцем” на чужому автомобілі не зменшується.
Так до чергової частини Броварського міського відділу міліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що його стареньке «Жигулі» першої моделі викрали невідомі. По гарячих слідах правоохоронцями були затримані двоє 16-річних хлопчаків із села Калинівка, які стали на кримінальну стезю. Основною причиною, що підштовхнула підлітків на злочин – це бажання «похизуватися» перед друзями хоч і старенькою, та нібито своєю «тачкою».
Мати свої «колеса» забажав і 25-річний Юрій, житель селища Клавдієво Бородянського району. Щоправда автомобіль УАЗ-452 він «добували» за допомогою фізичної сили, яку застосував до власника машини, 40-річного киянина. От тільки їзда з вітерцем не вдалася, так як він був затриманий правоохоронцями.
По даному випадку порушена кримінальна справа.
Досить неприємні хвилини довелося пережити і власнику авто з селища Баришівка. Вранці Андрій Михайлович помітив, що двері гаража пошкоджені, а від новенької «Ниви» залишився лише слід та гіркота на душі у власника.
За допомогою чоловік звернувся до міліції, яка згодом і повернула авто власнику.
Не обійшлося і без грабежів.
В селищі. Клавдієве Бородянського району жертвою 25-річного Михайла, місцевого жителя, став киянин, у якого абориген відібрав одяг та особисті речі, після того, як добряче нам’яв йому боки.
По цій хибкій стежині вирішив піти і 27-річний киянин Анатолій, який на «промисел» поїхав до селища Гостомель, що на Приірпінні. Об’єктом свого злочину столичний житель вибрав магазин, до якого зайшов і серед білого дня відкрито викрав з вітрини закладу чотири пневматичні пістолети.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





«МАЛЮКИ–РОЗБІЙНИКИ» ТЕРОРИЗУВАЛИ ШКОЛУ... У СУСІДНЬОМУ РАЙОНІ

25.05.2007

Виявляється, методом «з вуст у вуста» передаються не тільки народні казки й багатовікова мудрість, але й... способи незаконного заволодіння чужим майном. У цьому на власному досвіді переконалися правоохоронці Києво-Святошинського району столичної області.

ЗАМІСТЬ УРОКІВ – НА «ВЕЛИКУ ДОРОГУ»

… У 15-річного Дмитра, його ровесника Романа та 13-річного Сергія дуже схожі долі. Всі вони – жителі одного із селищ Васильківського району Київської області, учаться в одній школі, живуть у сусідніх будинках, на вигляд - однаково худі й непоказні. У всіх батьки – військовослужбовці, уже на пенсії.
Але якось у розмові хлопці торкнулися теми, чим можна заробити на «кіно й комп'ютери». Тоді Дмитро (який свого часу жив з батьками в м. Суми) повідав, що в їхньому місті був дуже популярний такий метод добування кишенькових грошей, як... розбій. Жертвою зазвичай обирали дівчаток віком 12-15 років. Мовляв, підходиш до потенційної жертви з ножем у рукаві, показуєш його лезо й просиш віддати мобільний телефон (гроші, прикраси й т.п.), а потім збуваєш награбоване й одержуєш гроші.
Рома з Сергієм схвалили такий спосіб «експропріації» і вирішили його випробувати. В якості зброї вони роздобули кілька складних ножів на кнопках, так званих «викидух», що продаються майже в кожному кіоску. Утрьох вони поїхали в м. Боярку, що неподалік від Києва, де біля місцевої школи № 5 стали чекати першу жертву. Побачивши худеньку дівчинку з «трубкою» у руці, малолітні розбійники обступили її, один з них продемонстрував лезо ножа, що виглядало з рукава, й відібрав телефон. Ретирувавшись із місця скоєння злочину, пацани вскочили до електрички в напрямку Києва. Там на радіобазарі біля залізничної станції «Караваєві дачі» вкрадений телефон продали за безцінь одному з перекупників, на виручені гроші погуляли у «Мак-Дональдсі» та «Гранд-кафе», а після того з чистою совістю поїхали додому – начебто після уроків.

Я - НЕ Я, А ОТ « СІМ-КАРТКА» – МОЯ...

За словами слідчого Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ Олени Поліщук, хлопчаки «сиділи в засідці» майже завжди в одному й тому ж місці. Вони настільки повірили у свою безкарність, що малолітніх «робін гудів» не лякала й та обставина, що дівчата поверталися зі школи вдвох або навіть утрьох. Налетівши й оточивши одну з дівчаток, вони відбирали в неї мобільний телефон. Решта дівчаток відбігали убік і лише спостерігали за тим, як грабують їхню подружку, а потім всі разом йшли додому до заплаканої жертви розбою й розповідали батькам, як їхня дочка втратилася «мобілку»...
Проте налагоджена схема злочину все-таки дала збій, коли малолітні злочинці спробували відібрати майно у своєї чергової жертви. Дівчинка виявилася не боязкою, стала пручатися й голосно кликати на допомогу. Її почули старшокласники 5-й ЗОШ, а також співробітники Києво-Святошинського РВВС, що перебували неподалік. Неповнолітні грабіжники поспішно залишили місце злочину й подалися в напрямку залізничної станції «Тарасівка», правоохоронці кинулися за ними й наздогнали хлопців уже у вагоні від'їжджаючої електрички. На наступній станції міліціонери висадили малолітніх зловмисників і доправили їх у райвідділ. Хлопці спочатку заперечували свою причетність до розбійних нападів, однак після того, в одного з них при поверхневому огляді вилучили «сім»-картку з раніше викраденого мобільного телефону, почали давати покази. Пізніше їх впізнали 5 дівчаток, що стали жертвами малолітніх розбійників. Були вилучені 2 ножі, з якими шибайголови ходили «на справу», ще один ніж був завбачливо викинутий в озеро...

КОМЕНТАР ФАХІВЦЯ

– На сьогоднішній день у столичній області зареєстровано 166 злочинів, скоєних підлітками, серед них – 37 грабежів, 7 розбійних нападів, 3 випадки нанесення тілесних ушкоджень різних ступенів тяжкості й навіть є одне вбивство, – розповідає начальник ВКМСН ГУМВС України в Київській області підполковник міліції Олексій Лазаренко. – Іноді просто лякає та легкість, з якою кожний бажаючий підліток може купити загрозливого вигляду ніж і з його допомогою пограбувати першого зустрічного. До речі, я із власного досвіду спілкування з американськими поліцейськими знаю, що в них навіть кишенькові ножі роблять зі спеціальною скобою. Вона призначена для того, щоб навіть коли ніж перебуває в кишені власника, оточуючі знали про його наявність і знали, чого можна чекати від людини!
Що ж стосується цього випадку, то хлопців на скоєння злочину штовхали різні мотиви. Дмитро іноді розробляв плани здійснення нападів і є неформальним лідером малолітніх розбійників, Рома намагався самоствердитися й підняти власний авторитет в очах товаришів, а Сергій ходив «на справу» з інтересу й «за компанію»... І ще необхідно буде перевірити - куди, як кажуть, дивилися родина й школа, зробивши можливими 5 розбійних нападів?!
Тим часом на підставі зібраних у справі доказів Романа затримали в якості підозрюваного й помістили до ізолятора тимчасового тримання Києво-Святошинського РВ. До речі, під час своєї першої бесіди зі слідчим хлопчик зізнався, що хотів на власному досвіді спробувати, як то воно – сидіти у в'язниці, однак після трьох діб вимушеного перебування в ІТТ свої бажання змінив. На жаль, найближчим часом його доля й бажання (як втім і його товаришів) будуть прямо залежати лише від рішення суду по цій справі.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





Пологовою залою для жительки міста Українка Обухівського району Олени Хижняк стали … сходи місцевого райвідділу міліції.
Саме тут жінка народила свою другу дочку. Акушерами ж довелося стати міліціонерам.

24.05.2007

Близько 10-ї години Олена з чоловіком Павлом прийшла у паспортне відділення. Біля входу і райвідділ міліції у неї раптом почалися пологи. Чоловік кинувся до міліціонерів, щоб викликати швидку. Однак події розвивалися так швидко, що було очевидно – лікарі не встигнуть до народження дитини. Виконуючий обов’язки начальника чергової частини капітан міліції Григорій Корх повідомив про пригоду жінок зі слідчого відділення і став збирати по кабінетах речі, необхідні у такому випадку.
Першою на допомогу породіллі та її ошелешеному чоловікові прийшла слідчий райвідділу старший лейтенант міліції Тетяна Хижняк. Незабаром підбігли її колеги старший лейтенант Леся Біланова, майор міліції Ірина Проценко та начальник відділення дізнання майор міліції Любов Поліщук.
- Пологи були такими стрімкими, що дитина, здається, прямо випала мені на руки, - згадувала кілька годин по тому слідчий Тетяна Хижняк. - Чесно кажучи, я ще й досі не оговталася після цієї події. Проте, діяли ми, схоже, правильно. Пригодилися знання, здобуті на заняттях з професійної підготовки. Пуповину перев’язали шовковою ниткою, якою зшиваємо кримінальні справи. Тут саме й “швидка” нагодилася і забрала матір і дитину. Дитинка була жива, кричала. Сподіваюся з нею все буде гаразд.
Сподівання Тетяни Хижняк підтвердили у пологовому відділені Української районної лікарні, куди доставили матір з дитиною.
- Їх стан цілком задовільний, - говорить лікар-ординатор Сергій Гвардіян. – Дитина хоч і народилася дещо передчасно, але доношеною, з нормальною вагою і зростом. Треба віддати належне жінкам-міліціонерам, які приймали пологи: вони не розгубилися і діяли правильно. Дякувати Богу, пологи пройшли без ускладнень. Народження дитини поза спеціалізованим закладом зараз – рідкість. Якщо такі випадки трапляються, то переважно народжують у дома або у кареті швидкої допомоги. Тому цей випадок можна вважати до певної міри унікальним.
- Ніколи не думала, що мені доведеться так народжувати, - говорить Олена Хижняк, - адже живу за десять хвилин ходи від пологового будинку. Дуже вдячна всім, хто допоміг мені і моєму чоловікові у такій незвичній і складній ситуації. Особливо хочеться подякувати жінкам з райвідділу міліції.
- Справді, якби не вони, то не знаю, що було б, - доповнює свою дружину Павло, - Насамперед хочеться подякувати молодій жінці у формі старшого лейтенанта міліції., у нас з нею, виявляється, однакові прізвища – вона теж Хижняк. Я так розгубився … Дитина народжується, я тримаю її голівку, а що робити далі, не знаю… У цей момент і підбігла Тетяна. Велике їй спасибі.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області




ВПІЗНАТИ ВБИВЦЮ ЧЕРЕЗ ТРИ ТИЖНІ
змогла мешканка Білої Церкви, лише один раз випадково його побачивши

17.05.2007

Першотравневе свято охопило велелюдну центральну частину міста Біла Церква, що на Київщині, тому трагедію, яка сталася посеред вечірньої святкової метушні, навіть не одразу помітили.

Компанія, яка складалася з 33-річного місцевого молодика та трьох його знайомих дівчат, після добрячої дози алкогольних напоїв вирішила продовжити святкування Першого Травня в одному з міських кафе, де був майданчик під відкритим небом. Коли молоді люди зайняли стільці навколо столу, два місця залишилися вільними. Саме на них і претендували двоє парубків, які зайшли до закладу у пошуках вільного столика. Один з новоприбулих поцікавився, чи можна присісти за стіл, однак отримав категоричну відмову і роз’яснення, що місця зайняті. Не ставши сперечатися, молоді люди пішли до приміщення кафе, однак через деякий час знову вийшли на терасу закладу і побачили, що два місця так і залишаються порожніми. Тоді один із «гостей» вирішив більш наполегливо поцікавитися тим, чи місця, бува, не звільнилися. Відповіла йому одна з дівчат, при чому у доволі грубій формі. Молодий чоловік у боргу не залишився, і тоді за честь дами вирішив заступитися господар столика. Схопивши пляшку з пивом, він почав наступати на знахабнілого гостя. Той позадкував від столика, вихопивши з кишені револьвера і погрожуючи його застосувати до не в міру агресивного супротивника. Вочевидь, не сприйнявши всю серйозність погроз, чоловік продовжив свій наступ до тих пір, поки не пролунав звук, схожий на вибух петарди. Потерпілий зігнувся і впав на коліна, а стрілець зник у натовпі. Прибула за викликом бригада «швидкої» доправила постраждалого до місцевої лікарні і повідомила про інцидент білоцерківських правоохоронців. Тим часом чоловік помер у лікарні від крововтрати.
Слідчо-оперативній групі Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ, що прибула на місце пригоди, під час пошуків ймовірного зловмисника довелося опитати кілька десятків чоловік, однак ні персонал кафе, ні його відвідувачі не змогли більш-менш точно описати нападника. Проте на допомогу оперативникам прийшла одна з дівчат – учасниць трагедії, яка заявила що кілька тижнів тому поблизу входу до місцевої охоронної фірми вона бачила хлопця, дуже схожого на розшукуваного «стрільця», мовляв, він близько години когось чекав, а потім з якимось молодим чоловіком подався геть. Причому дівчина дедалі впевненіше стверджувала, що не помиляється.
Міліціонери вирішили відпрацювати і цю версію, тому не дивлячись на пізній час (близько 23-ї години), відправилися до офісу охоронної структури. Там їх зустрів керівник відділу кадрів компанії (до речі, колишній працівник міліції), якому разом з оперативниками довелося підняти понад 120 особових справ працівників фірми та кандидатів на вступ. Так із загальної кількості досьє залишилося близько 10, фото з яких і показали дівчині. Та на одному з них впізнала молодика, якого очікував ймовірний підозрюваний. Подальше затримання білоцерківського «стрільця» стало для місцевих правоохоронців лише справою техніки. В його помешканні було вилучене знаряддя скоєння злочину –пістолет, перероблений для стрільби дрібнокаліберними патронами. Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа, 19-річному жителю Білої Церкви інкримінується скоєння вбивства, ведеться слідство.
Тим часом за активну участь у розкритті резонансного злочину та постійне сприяння у справі охорони громадського порядку в місті двох співробітників охоронної фірми нагороджено відзнаками Головного управління внутрішніх справ Київської області.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області







Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera