на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 1200 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Коноплі до стелі

16.07.2007

Справжні конопляні джунглі виявили нещодавно працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Київській області біля одного з сіл Вишгородського району.
Вони “причаїлися” неподалік від автотраси у занедбаному тепличному комплексі. На перший погляд може видатися, що поруйновані теплиці заросли просто бур’яном. Однак при більш пильному огляді виявляється, що під прикриттям кропиви та крислатих будяків буяють плантації конопель.
- Про наявність тут посівів конопель ми отримали оперативну інформацію, проте їх справжні масштаби перевершили наші сподівання, - говорить старший оперуповноважений УБНОН ГУМВС України в київській області майор міліції Геннадій Ібрагімов. – Добірні коноплі займають близько п’яти гектарів. Зараз з’ясовуємо, кому належить ця земля, хто відповідатиме за це буяння наркомісткої рослини, вирощування якої заборонено законом.
Справді, коноплі вдалися, як у тій пісні співається, до стелі. Та й не дивно, адже грунт під ними –тепличний, удобрений. З такої ниви можна, стверджують спеціалісти, зібрати сировину для приготування, будь-якої “страви” з маріхуанного асортименту. Ще трішки, і тут був би справжній клондайк для наркоманів і наркозаготівельників. Адже саме у серпні коноплі містять найбільше наркотичних речовин.
- За нашими оперативними даними зацікавлені, так би мовити, особи покладали на цю плантацію неабиякі надії, - продовжує розповідь Геннадій Ібрагімов. – Відстежували, як дозрівають коноплі, і робили, це, судячи з протоптаних серед низ стежок, досить інтенсивно. Тож, незабаром тут могли б розпочатися великі наркотичні жнива. Тому ми поспішили задокоментувати факт незаконного вирощування конопель і вжити заходів для їх знищення.
Важко уявити скільки “косяків” маріхуани потрапили б на наркотичний ринок, якби ці плани здійснилися. Наркоторговці, напевне, розраховували на неабиякі бариші, адже ціна на маріхуану, чим далі від жнив, тим – вища.
Цікаво, що місцеві жителі, які поруч з теплицями збирають смородину, ставляться до посіву конопель байдуже, сприймаючи їх як звичайний бур’ян. Вони не знають, яким чином вони тут з’явилися.
Не змогли сказати чогось конкретного з цього приводу й працівники сільради. З’ясувати, хто господар тепличного комплексу, виявилося нелегкою справою. Земля розпайована між працівниками колишнього колективного господарства, а споруди належить його теперішньому правонаступнику. До того ж, земля перебуває в оренді одного ТОВ, з яким пайовики за неї судяться. Напевне, саме така ситуація й сприяла появі тут плантації рослини, культивування якої заборонено.
Щоб знищити таку кількість конопель доведеться добряче попрацювати. Проте втішає те, що ці коноплі вже не дурманитимуть нікого.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області

фото автора




У ВАС ПРОБЛЕМИ? ТОДІ МИ ЙДЕМО ДО ВАС!

06.07.2007

Якщо у вас виникла проблема із захистом ваших законних прав або інтересів (чи просто непорозуміння із місцевою міліцією), і ви хочете звернутися до керівництва обласної міліції – необов’язково їхати на прийом: начальник Управління внутрішніх справ може прийняти вас безпосередньо на одній з вулиць або площ вашого міста.

Таке нововведення було взяте на озброєння в міліцейському главкові Київщини. Днями на площі перед Білоцерківським міськвиконкомом розташувалися кілька наметів, у яких була розгорнута міні-експозиція можливостей і досягнень правоохоронців Київщини. Свої тематичні підбірки демонстрували всім бажаючим співробітники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУВС, а також бійці обласного Управління Державної служби охорони. У першому наметі – зразки вилученої зброї та вибухових пристроїв, підроблених документів та акцизних марок, пляшок із фальсифікованими спиртними напоями. А крізь відчинені двері розташованого неподалік мікроавтобуса бажаючі могли ознайомитись з обладнанням пересувної криміналістичної лабораторії, що виїжджає на місце скоєння злочинів. В арсеналі цього «кабінету на колесах» є можливості проведення у польових мовах найбільш необхідних експертиз.

У свою чергу, співробітники ДСО продемонстрували технічне оснащення сучасного охоронця. У їхньому наметі відвідувачі могли ознайомитися із новітніми зразками охоронної сигналізації, розробленої на основі використання стільникового зв’язку, довідатися про повний перелік послуг, які надає служба. А малюки захоплено розглядали розкладену на капоті патрульного автомобіля екіпіровку наряду та зброю охоронців.

Однак основну увагу білоцерківців привернув намет, у якому проводив особистий прийом громадян начальник ГУМВС України в Київській області полковник міліції Костянтин Васильович Сапко. Проведення подібного заходу було обумовлене бажанням поспілкуватися безпосередньо із пересічними громадянами, виявити приховані від обліку звернення, та довідатися про істинне ставлення населення до місцевої міліції.

Звернутися до головного міліціонера Київщини виявили бажання 21 мешканець регіону, дехто з них заради цього приїхав із сусідніх районів області. Серед питань, з якими зверталися громадяни, переважали прохання особистого характеру. Одна з відвідувачок звернулася із заявою про перевірку законності передачі виконавчою службою майна заявниці без її відома її родичам. Однак звучали прохання й про суспільні інтереси – про нанесення розмітки і встановлення дорожніх знаків на вулицях міста, повернення на дороги співробітників ДАІ тощо. А начальник Білоцерківської міської служби охорони навколишнього середовища звернулася до Костянтина Васильовича із проханням про відновлення діяльності місцевого відділу екологічної міліції, а також передислокацію кінних патрулів на період літнього сезону до місць масового відпочинку громадян.
На завершення заходу Костянтин Сапко запевнив присутніх журналістів, що подібні зустрічі керівництвом обласної міліції будуть проводитися регулярно – принаймні, раз на місяць, а результати їх проведення будуть висвітлені у засобах масової інформації.

На фото 1: вилучена зброя

На фото 2: технічне оснащення та озброєння екіпажу ДСО

На фото 3: начальник ГУМВС України полковник міліції Костянтин Сапко веде прийом громадян на центральній площі м. Біла Церква

МИкола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області
фото автора





Місцева влада – місцевій міліції

04.07.2007

Навряд чи хтось більше зацікавлений у ефективній роботі міліції, ніж місцева влада. Принаймні, мала б бути зацікавленою, адже спокій та безпека громадян – запорука її, влади, стабільності. Однак, ця зацікавленість повинна бути дієвою, лише тоді з неї, як кажуть, буде толк.
Приклад саме такої зацікавленості продемонструвала днями держадміністрація Києво-Святошинського району, придбавши для боярських правоохоронців два новеньких авто. Надати таку допомогу голова райдержадміністрації Микола Пашинський пообіцяв кілька тижнів тому, коли вітав дільничних інспекторів міліції з їхнім професійним святом. З виконанням обіцянки він, як бачимо, не забарився.
- Ми добре розуміємо всю важливість і складність вашої роботи, - зазначив Микола Васильович, виступаючи перед особовим складом райвідділу міліції на церемонії передачі автомобілів. – Коли ж бракує транспорту, її виконувати, ще трудніше, тим більше у такому великому та складному районі, як наш. Тому дуже сподіваюся, що ці автомобілі сприятимуть виконанню ваших нелегких обов’язків. Від цього, переконаний, виграють наші громадяни, отримуючи від вас своєчасну допомогу.
Голова райдержадміністрації вручив ключі від новенької “сімки” дільничному інспектору міліції Андрію Кумечку, який обслуговує населені пункти Дмитрівської сільради. На його дільниці розташовано три села, у котрих проживає понад три тисячі мешканців. Є тут й чимало дачних масивів, що влітку теж перетворюються фактично на селища. Тож у молодшого лейтенанта міліції клопотів вистачає і автомобіль йому таки, справді, потрібен.
Друге авто забезпечуватиме службові потреби слідчого відділення Києво-Святошинського райвідділу міліції. Ключі від нього отримав начальник відділення підполковник міліції Анатолій Савченко.

Начальник Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ полковник міліції Олександр Хілюк подякував голові райдержадміністрації за допомогу у матеріально-технічному забезпеченні міліції району і запевнив, що її працівники докладуть всіх зусиль для приборкання злочинності, щоб громадяни району мали спокій і почувалися у безпеці. Він також відзначив, що правоохоронці постійно знаходять взаєморозуміння і підтримку районної влади у вирішені проблем і завдань, що стоять перед ними. Це позитивно позначається на ефективності їх роботи.

На фото угорі: Начальник слідчого віділення Анатолій Савченко (зліва) та дільничний інспектор міліції Андрій Кумечко тепер "на колесах"

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області
фото автора





Звернення Міністра внутрішніх справ до особового складу органів і підрозділів МВС України

05.06.2007

Шановні колеги! Моє звернення до кожного з вас викликано тим, що в останні дні я особисто і вся система МВС піддаються жорстоким нападкам з боку певних політичних сил.
Дуже скоро, після курсу лікування, я повернуся до своїх обов'язків міністра. Але і сьогодні ми з вами, як і раніше, знаходимося в одних лавах, я постійно в курсі всіх задач міністерства, колегія МВС працює в постійному зв'язку з мною.
Мені важливо, щоб кожен співробітник міліції знав: незважаючи на вкрай складну політичну ситуацію, незважаючи на цькування МВС із боку окремих політиканів і політичних сил, як і раніше, несу відповідальність за все, що відбувається в міністерстві, і не дозволю, щоб хоча б один співробітник міністерства постраждав через необґрунтовані політичні нападки.
В усіх складних ситуаціях останніх тижнів відповідальність за всі прийняті рішення я брав на себе, і там де потрібно, особисто був на місці подій і віддавав накази. Ні за чию спину не ховався, і ховатися не збираюся, оскільки всі мої рішення ґрунтуються на букві закону і Конституції України.
Хочу висловити всім співробітникам подяку за виявлену витримку і професіоналізм у ході драматичних подій, пов'язаних з незаконним захопленням кабінету Генерального прокурора групою збройних осіб у цивільному, а також у зв'язку з незаконним спрямуванням у столицю підрозділів внутрішніх військ.
Тільки правомірні і відповідальні дії сотень міліціонерів врятували українське суспільство від важких потрясінь, що загрожували початком громадянського конфлікту в Україні. Усі професіонали органів внутрішніх справ, здорові сили суспільства, позитивно оцінюють наші дії. Присяга на вірність народу України залишається головним мірилом честі і достоїнства особового складу органів внутрішніх справ.
Підтвердження цьому - звільнення з інших силових структур, утягнених у політичні грища, співробітників, які не хочуть, щоб їх "підставляли". Пишаюся тим, що в МВС навіть у період кризи ніхто не подав рапортів про звільнення за політичними мотивами. Для цього немає причин. У керівництві міністерства жоден з моїх заступників, начальників департаментів, управлінь та підрозділів МВС, не залишив корабля під час шторму. А тому він і далі йде курсом, визначеним Конституцією і законами України.
У Міністерстві внутрішніх справ налаштована злагоджена командна робота, почалися реальні позитивні зрушення - як в оцінці роботи міліціонерів, так і проведенні реформ у міністерстві.
Колегія МВС за підтримкою Уряду і Верховної Ради України домоглася реального підвищення зарплати співробітникам органів внутрішніх справ, і це - тільки початок. Ми робимо все можливе для створення нормальних умов роботи в міліції, підвищення професійного рівня і відповідальності співробітників.
Дякую усім, хто підтримав мене в цей складний період. Робив, і буду робити все, щоб міліція, рядові співробітники залишалися поза політикою. Кращою відповіддю МВС на політичний хаос буде професійна робота строго в рамках закону.
І гарантую - поки ми з вами працюємо разом, честь співробітника міліції і борг перед Батьківщиною ніколи не стануть розмінною монетою.

З повагою,
Василь Цушко






Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera