на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 1200 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




СВЯТКУВАЛИ І НА ПЛОЩАХ, І В ЛІСАХ

26.08.2007

16-у річницю від Дня незалежності України мешканці Київщини святкували по різному, але – без серйозних порушень громадського порядку.
Загалом у 462 урочистих заходах, що пройшли в період з 22 по 24 серпня на території 212 населених пунктів області, взяли участь понад 81 тисячу громадян. Громадський порядок забезпечували 869 правоохоронців, їм у цьому надавали допомогу 170 військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України. Урочистості, які проходили в громадських місцях за участю значної кількості мешканців регіону, завершилися без серйозних порушень громадського порядку. А от на побутовому рівні не обійшлося без криміналу.
Впродовж святкової доби було скоєно 13 крадіжок, 2 грабежі, 5 злочинів, пов‘язаних з наркотиками, і 1 вбивство. 24 серпня близько 13 годин 20-річний парубок, мешканець с. Петрівське Рокитнянського району, під час сварки, яка виникла між ним та 32-річним мешканцем сусіднього села, так відлупцював останнього руками й ногами, що чоловік помер на місці пригоди від отриманих тілесних ушкоджень. Місцеві правоохоронці затримали хлопця «по гарячих слідах», і за підозрою у скоєнні особливо тяжкого злочину помістили до ізолятора тимчасового тримання. Після розслідування порушеної відносно молодика кримінальної справи її вивчатиме суд, який і винесе свій вердикт. До речі, затриманий являється студентом Київського мистецького інституту, от тільки здається, що продовжити своє навчання він зможе ой як не скоро.
Проте були і є серед наших земляків любителі замість вулиць і майданів провести дозвілля на природі: із вудкою чи рушницею та мисливським собакою. Аби не залишати без уваги цю категорію громадян, правоохоронцями Київщини був запланований та здійснений рейд по мисливських угіддях регіону. Основними місцями для перевірки стали населені пункти Іванківського району та 30-кілометрова зона відчуження ЧАЕС. Рейдовим бригадам трапилася «здобич» у вигляді 1 незареєстрованої рушниці та кількох кілограмів незаконно впольованої дичини. Зброя у мисливця-порушника була вилучена, і відносно нього було складено адміністративні протоколи за незареєстровану зброю та відсутність мисливської контрольної картки відстрілу дичини.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





Замість дільничного – потрапили на прийом до начальника обласної міліції

23.08.2007

Напередодні Дня незалежності начальник ГУМВС України в Київській області Костянтин Сапко провів черговий прийом громадян у Білій Церкві. Тим самим він дотримав обіцянку, що його зустрічі з білоцерківцями будуть регулярними, котру дав у липні, коли проймав їх прямо на головній площі міста. Щоправда, цього разу прийом відбувався у приміщенні Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ, адже на майданах та вулицях міста у цей день було надто гамірно - проходили заходи до Дня незалежності, зокрема телеміст між містами Київщини. Проте всі бажаючі мали можливість поділитися своїми проблемами з керівником обласної міліції.

Дехто з громадян, які того дня прийшли зі своїми проблемами у міськвідділ, сподівалися, що спілкуватимуться щонайбільше з черговим або дільничним, а потрапили на прийом до начальника Головного управління.
Костянтин Васильович зустрівся також з журналістами місцевих засобів масової інформації. Численні запитання, що звучали на прес-конференції, стосувалися різноманітних аспектів діяльності міліції, а також життя міста і району загалом. Журналістів цікавили проблеми охорони громадського порядку, боротьби з різними проявами злочинності, впорядкування утримання і вигулу домашніх тварин, санітарного стану міста та можливості міліції впливати на нього.

Представники білоцерківських ЗМІ отримали на свої запитання вичерпні відповіді. Зокрема, дізналися, що з метою поліпшення охорони громадського порядку, розглядається питання про реорганізацію кінної міліції, котра зараз охороняє заповідну зону, щоб надати їй більш широкого використання.
Костянтин Сапко знову підтвердив, що прийом громадян з особистих питань керівництвом ГУМВС України в Київській області у районах і містах Київщини та зустрічі з місцевими журналістами будуть регулярними.

Ігор Момотюк
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





«ЯКБИ НЕ МІЛІЦІЯ, БУВ БИ САМОСУД!»,-
стверджують жителі одного із сіл на Київщині

21.08.2007

Коли вранці кілька днів тому Людмила Миколаївна, жителька с. Вільшанська Новоселиця Васильківського району столичної області, вийшла на власне подвір’я, її насторожила відсутність курей і гусей на сусідському подвір'ї.
Своїми підозрами жінка поділилася із чоловіком. Той поділяв побоювання дружини, адже через дорогу від них разом із 69-річною матір'ю жив, за їхніми словами, справжній «монстр». 36-річний Олександр (імена затриманого й потерпілої змінені в інтересах слідства – авт.) ніде не працював, досить часто випивав і сварився з матір'ю, Вірою Олександрівною. Саме тому чоловік Людмили Миколаївни пообіцяв по дорозі на роботу заїхати до місцевого відділення міліції й попросити його співробітників перевірити підозрілий будинок.
Тим часом Олександр з'явився біля свого будинку й заявив сусідам, що зібралися неподалік: «Однієї вже немає, незабаром і вас не буде!», після чого зник у невідомому напрямку. Це ще більше зміцнило впевненість людей у тім, що з господинею будинку сталося щось погане. До того ж Людмила Миколаївна звернула увагу на те, що їх недавно викопаний колодязь чомусь відкритий, хоча вони із чоловіком намагалися не залишати його відкритим без необхідності. У цей час під'їхала слідчо-оперативна група Васильківського міського відділу внутрішніх справ на чолі з начальником підполковником міліції Сергієм Семикопом. Оперативники заглянули до колодязя, після чого викликали бригаду місцевого загону МНС. Рятувальники дістали з колодязя труп сусідки зі слідами побоїв на обличчі...
Першим підозрюваним став Олександр, якого оперативники затримали, що називається, по «гарячих слідах». Чолов’яга став плутано пояснювати, що розправитися із матір'ю його спонукали... нечисті сили. Мовляв, він кидав матір у колодязь, а відьми виносили її назад, і так –декілька разів. Через проблеми підозрюваного із психічним здоров'ям на ґрунті зловживання спиртним (і як наслідок – алкогольної інтоксикації) він був поміщений до Київського обласного наркодиспансера.
Судово-медичні експерти дали висновок про те, що жінку спочатку побили, після чого ще живою вкинули у колодязь, де вона й захлинулася. Сусіди Олександра стверджують, що якби не міліція – вони б учинили над ним самосуд...
За даним фактом слідчим відділенням Васильківського МВВС була порушена кримінальна справа за ст. 115 КК України («Навмисне вбивство»), Олександрові після курсу лікування було пред'явлене обвинувачення у скоєнні злочину, він був затриманий і поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Ведеться слідство, подальшу долю матеревбивці визначить суд.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





ДЖИП ЗБИВ СТОВП І ВРІЗАВСЯ У СТІНУ ПОСТУ ДАІ

18.08.2007

17 серпня близько 5 години 50 хвилин автомобіль марки «Субару Форестер» збив освітлювальну опору, шлагбаум і врізався в будівлю поста ДПС, розташованого на автодорозі « Київ-Одеса» біля в'їзду в м. Біла Церква.
Співробітник 3-го взводу ДПС УДАІ в Київській області старший сержант міліції Володимир Цимбалюк, що перебував у цей момент біля будівлі поста, почув різкий звук гальмування й помітив іномарку темного кольору, яку несло убік КПП. Владимир ледь встиг сховатися за рогом будівлі, як від удару в освітлювальну опору шматки останньої полетіли в його бік. Напарник Володимира, молодший сержант міліції Тарас Стрілецький, який у цей час перебував на верхньому майданчикові поста, також почув скрегіт шин і звук сильного удару. Обидва міліціонера кинулися до автомобіля, при цьому Тарас схопив вогнегасник, а Володимир почав діставати з понівеченої іномарки її водія, потім разом з напарником – пасажира автомобіля. Обох потерпілих міліціонери віднесли подалі від ушкодженого автомобіля й викликали бригади МНС та «швидкої допомоги». З-під капота «Субару» повалив густий дим і з'явилося полум'я. Тарас Стрілецький почав його гасити, але полум'я розгоралося усе сильніше, перекинувшись на обшивку будівлі поста. У цей час під'їхав пжежний автомобіль, і співробітники МНС загасили пожежу. Карета «швидкої допомоги» доставила обох потерпілих до лікарні м. Біла Церква.

На цей момент правоохоронцями перевіряються всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, встановлюються розміри заподіяних збитків, а також вживаються заходи щодо відновлення КПП.

Микола Гулевич
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





Звернення Міністра внутрішніх справ до особового складу органів і підрозділів МВС України

05.06.2007

Шановні колеги! Моє звернення до кожного з вас викликано тим, що в останні дні я особисто і вся система МВС піддаються жорстоким нападкам з боку певних політичних сил.
Дуже скоро, після курсу лікування, я повернуся до своїх обов'язків міністра. Але і сьогодні ми з вами, як і раніше, знаходимося в одних лавах, я постійно в курсі всіх задач міністерства, колегія МВС працює в постійному зв'язку з мною.
Мені важливо, щоб кожен співробітник міліції знав: незважаючи на вкрай складну політичну ситуацію, незважаючи на цькування МВС із боку окремих політиканів і політичних сил, як і раніше, несу відповідальність за все, що відбувається в міністерстві, і не дозволю, щоб хоча б один співробітник міністерства постраждав через необґрунтовані політичні нападки.
В усіх складних ситуаціях останніх тижнів відповідальність за всі прийняті рішення я брав на себе, і там де потрібно, особисто був на місці подій і віддавав накази. Ні за чию спину не ховався, і ховатися не збираюся, оскільки всі мої рішення ґрунтуються на букві закону і Конституції України.
Хочу висловити всім співробітникам подяку за виявлену витримку і професіоналізм у ході драматичних подій, пов'язаних з незаконним захопленням кабінету Генерального прокурора групою збройних осіб у цивільному, а також у зв'язку з незаконним спрямуванням у столицю підрозділів внутрішніх військ.
Тільки правомірні і відповідальні дії сотень міліціонерів врятували українське суспільство від важких потрясінь, що загрожували початком громадянського конфлікту в Україні. Усі професіонали органів внутрішніх справ, здорові сили суспільства, позитивно оцінюють наші дії. Присяга на вірність народу України залишається головним мірилом честі і достоїнства особового складу органів внутрішніх справ.
Підтвердження цьому - звільнення з інших силових структур, утягнених у політичні грища, співробітників, які не хочуть, щоб їх "підставляли". Пишаюся тим, що в МВС навіть у період кризи ніхто не подав рапортів про звільнення за політичними мотивами. Для цього немає причин. У керівництві міністерства жоден з моїх заступників, начальників департаментів, управлінь та підрозділів МВС, не залишив корабля під час шторму. А тому він і далі йде курсом, визначеним Конституцією і законами України.
У Міністерстві внутрішніх справ налаштована злагоджена командна робота, почалися реальні позитивні зрушення - як в оцінці роботи міліціонерів, так і проведенні реформ у міністерстві.
Колегія МВС за підтримкою Уряду і Верховної Ради України домоглася реального підвищення зарплати співробітникам органів внутрішніх справ, і це - тільки початок. Ми робимо все можливе для створення нормальних умов роботи в міліції, підвищення професійного рівня і відповідальності співробітників.
Дякую усім, хто підтримав мене в цей складний період. Робив, і буду робити все, щоб міліція, рядові співробітники залишалися поза політикою. Кращою відповіддю МВС на політичний хаос буде професійна робота строго в рамках закону.
І гарантую - поки ми з вами працюємо разом, честь співробітника міліції і борг перед Батьківщиною ніколи не стануть розмінною монетою.

З повагою,
Василь Цушко






Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera