на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 1200 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




“Зелений змій” – причина злочину

26.11.2007

Горілка, знову горілка. Скільки сліз, горя вона приносить, від цього клятого гіркого зілля розпадаються сім’ї, страждають діти. Люди досить легко стають на цю хибку стезю п’янства, а от звернути з неї і позбавитися цієї пагубної звички надто важко, і продовжують страждати не лише рідні, а й самі любителі оковитої. Адже досить часто звичайна випивка закінчується надто трагічно – вбивство, і приходить каяття, та не має вороття.
Шкодує про свій безглуздий вчинок і 22-річний Максим, та як не прикро, вернути життя 30-річному Віктору, якого він відправив в інший мир, уже неможливо.
Не дивлячись на свій вік Максим закоренілий алкоголік. Із-за пристрасті до оковитої він залишив батьківський будинок і навіть не знає живі вони, чи ні. Жив парубок де прийдеться, тобто, просто бомжував.
Того дня доля закинула його до міста Васильків, де він і зустрів свого старого знайомого, такого ж любителя-випивоху, як і сам. Віктор із пляшкою як раз прямував до будинку Михайла, місцевого жителя, тож і запропонував молодику піти з ним.
Зрозуміло, що зібралася трійця, не чаї «ганяти», тож і не дивно, що за кілька годин були уже добряче напідпитку, адже успіли пропустити уже не одну чарку горілки. Із-за чого розпочалася сварка, під час якої Максим схопив ніж і наніс смертельне поранення грудної клітини Віктору, не пам’ятає ні господар будинку, ні сам винуватець трагедії. Та мабуть це і не так важливо.
Тепер у Максима буде час подумати над вчиненим, адже проти нього порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, згідно якої йому доведеться провести за гратами досить пристойний термін.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ПРАВООХОРОНЦЯМИ ЗАТРИМАНО ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ПІДОЗРЮЄТЬСЯ У ВБИВСТВАХ ТА ЗГВАЛТУВАННЯХ

21.11.2007

У лісосмузі, неподалік від залізничної станції Кучакове, мешканці села Кірове знайшли труп 28 річної жінки. Про страшну знахідку люди одразу повідомили правоохоронців.

Протягом 4-х діб міліціонери опитали понад 1000 осіб, і недаремно. В результаті кропіткої роботи вдалось вийти на раніше засудженого за крадіжку 27-річного жителя Баришівського району, який працював на одній зі станцій Київського метрополітену.
Коли чоловіка було затримано, він не виказував жодної нервозності і робив вигляд, що не розуміє чому до нього такий інтерес з боку міліції, але результати ДНК експертизи та інші докази вказали, що вбивство скоїв саме він. Чоловік зізнався, що це не перша його жертва. Близько 1,5 року тому, в цій же лісосмузі, з різницею у відстані в 100-150 метрів, він так само вбив і зґвалтував іншу молоду жінку. Тоді вбивство не було розкрито, але в оперативників були серйозні напрацювання.
Душогуб розповів, що в вечір другого вбивства він знайшов дерев‘яний черенок від лопати і чекав на свою жертву неподалік станції. Побачивши одиноку жіночку, яка йшла стежкою вздовж залізничного насипу, підбіг з заду і наніс один сильний удар в потилицю, схопив обм‘якле тіло, відтягнув за 30 метрів у лісосмугу де і зґвалтував. Потім забрав кредитні картки та мобільний телефон убитої. За кілька годин він зняв з цих карток понад 1000 гривень.
Судово-медичний експерт встановив, що смерть бідолашної настала майже одразу і нелюд ґвалтував вже мертве тіло.
Вбивство 1,5-річної давнини було скоєно майже за таким самим сценарієм. З тією різницею, що замість черенка лопати удар наносився металевим прутом, а всі цінні речі потерпілої залишились при ній.
Наразі правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до аналогічних злочинів скоєних на території України.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ФОТОРЕПОРТАЖ - ЧЕМПІОНАТ МВС УКРАЇНИ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ (м. Херсон)

19.11.2007

В змаганнях приймали участь 28 команд з різних куточків України. Команда столичної області продемонструвала високі показники і оримала Диплом першого ступеня зі спеціального курсу дресирування службових собак.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області




ЧАРКА, БІЙКА, ШВИДКА ДОПОМОГА...

14.11.2007

Трагічно закінчилося вживання спиртних напоїв і у селі Недра Баришівського району.
Того дня 25-річний Павло зайшов перевідати свою матір. На вогник до будинку Марії завітав і сусід, 34-річний Іван. Жінка швидко зібрала на стіл нехитру закуску, дістала пляшку горілки. Після випитих кількох чарок горілки, Іван, який до речі мав не лише судимість, а й нестриманий характер, не досить чемно відізвався на адресу господині. Нахабна поведінка гостя і образа матері не на жарт розлютила Павла. Шаленіючи від злості він накинувся на Івана з кулаками, а коли той втратив свідомість, зв’язав йому руки і потягнув на вулицю. Здавалося б, що прохолодний вечір мав вгамував молодика, та де там. Охоплений помстою чолов’яга вихопив з кармана ніж і розрізав ним Івану шию від одного вуха до другого.
На щастя поранення виявилося не смертельним, і викликана карета скорої допомоги вчасно доставила потерпілого до лікарні, де йому й надали кваліфіковану медичну допомогу.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





А СМЕРТЬ РАХУЄ ДУШІ

14.11.2007

Трагедію, яка сталася у селі Сошників Бориспільського району, знову ж таки спровокувала горілка.
А все розпочиналося досить мирно. У центрі села, куди 38-річний Борис відправився за покупками на своєму моторолері, він зустрів свого приятеля із сусіднього села Велика Олександрівка, 37-річного Віктора. А так, як обидва чоловіки любили випити, то і ця зустріч не пройшла на суху. Куплену пляшку розпивали у будинку Бориса. Чи міг чоловік передбачити, що Віктор виявиться людиною не адекватною і жадною. Йому мало було випити за чужий рахунок, адже пригощав Борис, він вирішив ще й привласнити моторолер приятеля. Небажання Бориса втратити свій транспорт коштувало йому надто дорого.
Оскаженілий Віктор накинувся на господаря з кулаками, а потім схопив сокиру і з усієї сили ударив нею Бориса по голові. Рана виявилася смертельна.
Проти затриманого Віктора порушено кримінальну справу відразу за двома статтями Кримінального кодексу України – 115 п.6 ч.2 (убивство вчинене з корисних мотивів) та 187 частина 4 (розбій спрямований на заволодіння майном).
***
До Баришівського відділу міліції з районної лікарні надійшло повідомлення, що у реанімаційному відділенні помер невідомий чоловік віком 25-30 років, якого доставили у непритомному стані. Смерть чоловіка, за висновком судмедекспертизи, настала в результаті черепно-мозкової травми та крововиливу у головний мозок.
В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що тілесні ушкодження потерпілому, під час сварки, яка виникла після спільного розпиття спиртного, заподів 18-річний Сергій, житель села Морозівка, якого за вчинений злочин затримано.
***
У місті Бровари у квартирі по вулиці Поповича було виявлено тіло 45-річного Олексія, який за висновком судмедекспертизи помер у результаті черепно-мозкової травми та крововиливу у мозок.
Встановлено, що тілесні ушкодження потерпілому під час бійки, яка виникла після спільного розпиття спиртних напоїв, руками та ногами заподіяв місцевий житель, 20-річний Євген.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ВЕТЕРАНІВ ОВС

10.11.2007

10 листопада відбувся День Вшанування ветеранів органів внутрішніх справ. З цієї нагоди керівництво Головного управління міліції в Київській області шанували ветеранів ОВС Київщини, заохочували (вручали) подяками та грошовими винагородами.
Свято - це нагода віддати належне й низько вклонитися всім попередникам-правоохоронцям, які напрацювали неоціненний досвід школи оперативної й професійної майстерності, завдячуючи праці котрих є можливість ефективно протидіяти різноманітним проявам злочинності, які, на жаль, ще присутні в українському суспільстві, сказав перший заступник начальника управління полковник міліції Анатолій Кислий.
Анатолій Михайлович підкреслив, що сьогодні продовжують жити, набуваючи нових виявів та вимірів, кращі традиції української міліції, які прославили у віках мужній образ працівника органів внутрішніх справ.
Ветерани міліції можуть бути певними, що їх досвід та багаторічна практика не втрачаються, вони передаються новим поколінням правоохоронців і зміцнюють патріотичні почуття гордості за свою державу, за людей, котрі так багато зробили для її становлення.
Після урочистостей працівники Головного Управління відвідали сім’ї загиблих працівників органів внутрішніх справ та надали їм матеріальну допомогу.
Аналогічні заходи відбулися у всіх міськрайорганах міліції Київської області.

Саенко Д.М.
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

09.11.2007

У селі Лютіж Вишгородського району двоє громадян Республіки Грузія застосували фізичне насильство до подружжя, яке поверталося з роботи, і відібрали дві куртки, сумку, мобільні телефони та особисті речі.
А от 46-річний киянин для свого кримінального промислу вибрав селище Баришівка. Серед білого дня він розбив вікно у будинку 55-річного Анатолія і викрав одну тисячу євро та ювелірні вироби.
Однак скористатися поцупленим злодюжка не встиг, так як був затриманий правоохоронцями.
Заради легкої наживи на шлях злочину стали і двоє 33-річних жителів селища Тетієва. У селі Кашперівка пізнього вечора ця завзята пара нероб перестріли 24-річного Віктора, жителя сусіднього села Скибниці, і примусили його витрусити кишені. Здобич, 350 гривен вирішили поділити порівну. Однак зловмисникам не поталанило, вони були затримані міліцією.
За подібним сценарієм діяли і двоє нероб, 24-річний та 30-річний жителі із міста Сквирка.
На місцевій автобусній станції вони відібрали 1800 гривен та мобільний телефон у 24-річного Сергія, місцевого жителя.
Жертвою грабіжника став і 20-річний киянин. У селі Красилівка Броварського на нього напав місцевий житель, 30-річний Олександр, побив його і відібрав 600 гривен.
А от 16-річний Дмитро з села Пилиповичі Бородянського району вирішив запастися зимовими речами. Воно і зрозуміло адже на вулиці похолодало, от тільки підліток відправився не на базар, а на вулицю, де побив 25-річного Юрія і відібрав у нього куртку.
А прокуратурою Броварського району порушена кримінальна справа за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій) проти 22-річного непрацюючого Олексія, жителя села Пухівка. У вказаному селі біля кафе «Івушка», він заподіяв забиття тіла заробітчанину із Закарпатської області, та заволодів його курткою та мобільним телефоном.
За такою ж статтею порушено кримінальну справу і проти двох 20-річних жителів Вінницької області, які у місті Сквирка побили 25-річного Павла та відібрали у нього велосипед та мобільний телефон.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





Погостював

08.11.2007

Тіло 20-річного Олега, жителя села Михайлівка Сквирського району, з чисельними рубаними ранами голови та рук було виявлено у будинку 52-річного Віктора у селі Чмирівка Білоцерківського району.
У вище згадане село Олег приїхав погостити у свого приятеля Віктора. Приятелі засиділися допізна, та і зустріч «обмили» не однією пляшкою горілки. А як відомо, де п’янка, там і сварка. Не стало виключенням і дане застілля.
Сварка до хрипоти у голосі згодом надоїла Олегу, і він, ігноруючи погрози господаря, відправився спати. Безтактність гостя не на жарт розлютила Віктора, він вирішив будь-якою ціною провчити нахабу. Тож дочекався коли той міцно заснув, пішов до сараю взяв сокиру, і взявся навчати сонного Олега «хороших манер».
Від нанесених тілесних ушкоджень молодий чоловік помер на місці, а проти затриманого зловмисника порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





Помстився за вибачення

06.11.2007

На передодні вихідних у місті Тараща у особистому будинку, що по вулиці Ярки, з рубаними ранами голови було виявлено тіло 65-річної пенсіонерки.
В ході оперативно-розшукових правоохоронці встановили, що злочин скоїв раніше судимий місцевий житель. Затриманий міліцією зловмисник зізнався у скоєному злочині і дав правдиві покази, також у нього вилучено речові докази.
«Горбатого могила виправить», є у народі таке прислів’я. Так от цей вислів доречно підходить до двадцятирічного Юрія. Лише кілька тижнів як він повернувся з місць позбавлення волі, та мабуть так і не зробив належних висновків і знову став на хибку стезю.
Об’єктом свого злочину парубок обрав будинок Катерини Миколаївни де і викрав мобільний телефон. Однак наступного дня повернув крадену річ і вибачився перед жінкою за вчинене.
Та мабуть Юрій вирішив, що вчинив занадто чемно, і за те, що принизив свою гідність вибаченням за крадіжку він вирішив помститися жінці. Діждавшись вечора, він прихопив сокиру і знову подався до господи пенсіонерки. На стук у двері господиня вийшла відразу, та тільки вона відкрила двері, Юрій з усієї сили ударив її по голові сокирою.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





У БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ВОЛОЦЮГА ВБИВ СПІВПЛЯШНИКА

05.11.2007

Сварка поміж бомжами виникла під час застілля, а її результатом стала смерть для одного та кримінальна справа для іншого. Жорстокість з якою було скоєно вбивство, вразила навіть досвідчених правоохоронців.

До чергової частини зателефонував невідомий. Він розповів, що в селі Терезиному, в покинутому бетонному бункері, знаходиться тіло людини. На вказане місце одразу виїхала слідчо-оперативна група.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Труп було дактилоскоповано і встановлено, що це є громадянин 1969 року народження, раніше судимий, без постійного місця проживання".
Фахівці з’ясували, що чоловік загинув від численних ударів важким предметом. Його обличчя роздроблене, а з горла стирчала виделка.
Вадим Сивенко, судово-медичний експерт: "У деяких ранах проступали численні кістяні уламки, що свідчило про переломи кісток лицьового скелета. Також у ротовій порожнині був знайдений металевий предмет, який пізніше виявився вилкою. При розтині трупа безпосередньо знайшли переломи лобних кісток та ребер".
Щоб встановити вбивцю, правоохоронцям довелося поспілкуватись майже з усіма місцевими бомжами та п‘яницями.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Наш потерпілий останній час займався бродяжництвом з чоловіком на прізвисько Молдаван. У нас були чіткі прикмети цього чоловіка"
Парубка знайшли неподалік від місця скоєння вбивства де він у кущах облаштував собі житло. На появу правоохоронців явно не очікував.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Затриманий розповів, що під час розпиття спиртних напоїв у них сталася бійка. В ході якої Молдован наніс потерпілому тілесні ушкодження".
Щоби пересвідчитися, що його товариш дійсно мертвий, волоцюга проколов йому горло виделкою. Тепер молодика тримають під вартою, і проти нього порушили кримінальну справу.

ЦГЗ ГУМВС України в Київській області




КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

30.10.2007

Не одноразово ми розповідали про нещасні випади, які стаються в результаті зловживання спиртних напоїв. І ось знову чергова трагедія сталася у селі Плоске Броварського району.
Пенсіонер Віктор Іванович часто коротав час за пляшкою оковитої зі своїм сусідом 44-річним Валентином. Не дивлячись на різницю у віці чоловіки завжди знаходили спільну мову, адже обидва любили випити. Суботнього вечора чоловіки зібралися у будинку пенсіонера. За пляшкою розмова пішла у напрямку полювання. І тут Віктор Іванович вирішив відкрив гостю таємницю, що у нього також є рушниця, щоправда не зареєстрована, і дістав свою «ТОЗ» 16 калібру. Роковий вистріл пролунав несподівано.
Пенсіонер ніяк не міг зрозуміти, чому його гість мов підкошений звалився на землю. Виявляється під час огляду зброї пенсіонер по необережності нажав на спусковий гачок, і ця необережність обірвала життя Валентину.
Трагічно закінчилося розпиття спиртних напоїв і для 53-річного Володимира із селища Чабани К.Святошинського району.
Володимир ніде не працював, тож весь свій вільний час мандрував по сусідніх селах у пошуках, так би мовити, «пригод». Того дня він потрапив до села Хотів, де й зустрів Максима, давнього приятеля по «нещастю». Звичайно зустріч відразу вирішили «обмити», а місцем для цієї справи вибрали на сміттєзвалищі, подалі від людського ока. Допилися приятелі до того, що між ними виникла сварка, під час якої Максим схопив цеглину і уже нею доводив свою правоту «компаньйону».
Безпритомного Володимира на смітнику помітили випадкові перехожі, які і викликали карету швидкої. Однак врятувати чоловіка не вдалося, не приходячи до свідомості він кілька днів помер у лікарні. За висновком судмедекспертизи смерть настала від перелому основи черепа та переломів ребер.
Основною причиною трагедія, яка сталася у місті Біла Церква, також стала горілка.
У квартирі пенсіонерки Людмили Петрівни рідко було тихо, здебільшого атмосфера була напружена і часто лунали сварки. А все із-за того, що жінка не могла змиритися із пристрастю свого 45-річного сина до «зеленого змія» і не одноразово нарікала на його поведінку.
Того трагічного дня знову повернувшись додому п’яним, Андрій ще з порога вчинив сварку. Мати намагалася заспокоїти нетямущого сина, та це ще більше розпалило у ньому злобу, і він накинувся на неї з кулаками. Зігнавши всю лють на старенькій, він залишив її ледь живу лежати на полу, а сам пішов спати. Від отриманих тілесних ушкоджень 84-річна жінка так і не приходячи до свідомості померла.
Лише вранці, проснувшись з важким похміллям Андрій зрозумів, що натворив. Та змінити уже нічого не можна.
А от 20-річний Максим із села Петрівське К.Святошинського району, який звернувся до центральної районної лікарні із черепно-мозковою травмою, став жертвою грабежу.
Правоохоронці встановили, що тілесне ушкодження потерпілому наніс 40-річний непрацюючий Петро, який і поживився 490 гривнами, що знаходилися у кишені Максима.
Що ж за вчинений злочин зловмиснику доведеться відповідати по всій суворості закону.
На шлях злочину стали і двоє 16-річних жителів села Ольшаниця Рокитнянського району. У місті Біла Церква, де підлітки навчаються у профтехучилищі, вони, заради легкої наживи, напали на 38-річну Ольгу і намагалися відібрати у неї сумку.
На аналогічний шлях грабежу став і підліток з міста Вишневе К.Святошинського району. Пізнього вечора на одній із вулиць міста Максим, погрожуючи фізичною розправою, відібрав мобільний телефон у школяра.
Мали місце і злочини у сфері економічної злочинності.
Працівники Управління боротьби з економічної злочинності у одному із районів області затримали головного державного податкового ревізора-інспектора державної податкової інспекції, та киянина, начальника сектору оперативного контролю, радника 3-го рангу, які за зменшення суми штрафних санкцій по акту перевірки вимагали та отримали хабара у сумі 5 тисяч гривен у підприємця району.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





У КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙОНІ СТАЛОСЯ ДТП

26.10.2007

У четвер о пів на третю годину дня на 3 км. Автодороги Забір‘я - Жорнівка Києво-Святошинського району водій автомобіля КАМАЗ (бетонозмішувач) не витримав безпечної дистанції і допустив зіткнення з автобусом «А091 Богдан», який прямував із міста Боярка у напрямку села Княжичі.
В наслідок зіткнення автобус з’їхав в кювет та здійснив наїзд на дерево. В той же час КАМАЗ також потрапив до кювету і перевернувся.
В наслідок дорожньо-транспортної пригоди водій «Богдана» та його п’ятнадцять пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеню і доставлені в Боярську ЦРЛ. Однак одна 67-річна пасажирка померла в лікарні.
Того ж дня на дорогах Київщини сталося 14 ДТП, у яких загинуло 5 чоловік. З початку місяця сталося 274 таких пригод.




КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

24.10.2007

Непрацюючий 30-річний житель Волинської області для свого грабіжного промислу обрав Київщину, а саме міст Бровари, де вчинив напад на 20-річну Ольгу. Застосувавши фізичне насильство до дівчини нероба відібрав у неї сумку, в якій знаходились 300 гривен.
Досить неприємні хвилини довелося пережити і 56-річній Марії з міста Тараща.
Біля півночі до її будинку, розбивши віконне скло, проник невідомий і погрожуючи їй фізичним насильством наказав віддати гроші. Наляканій Жінці не залишалося іншого виходу, як віддати 200 гривен, всі кошти, що були у неї.
Оперативники встановили і затримали зловмисника, ним виявився 32-річний Віктор, місцевий житель.
А днем пізніше подібне сталося і з пенсіонеркою з села Петровське, цього ж таки Таращанського районну, яка звернулася до міліції і повідомила, що у денний час до її будинку зайшли двоє неповнолітніх, які застосували фізичне насильство і знущання, намагаючись заволодіти грошима до заявниці.
Правоохоронці встановили, що злочин вчинили односельці потерпілої, 16-річний Максим та його 14-річна сестра. За вчинений розбій підліткам доведеться відповідати не лише перед батьками, а й мати справу з працівниками міліції у справах неповнолітніх.
А у місті Вишневе К.Святошинського району не працюючий 22-річний Віктор застосував фізичне насильство до своєї рідної бабусі-пенсіонерки і відібравши у старенької три с половиною тисячі гривень.
Не обійшлося і без тяжких злочинів.
До Бориспільського відділу міліції надійшло повідомлення, що у селі Вишеньки Бориспільського району в садовому товаристві «Острів» на території дачної ділянки, яка належить 50-річному киянину Івану, сталося вбивство.
Прибулі на місце злочину оперативники затримали зловмисника, ним виявився житель міста Мінськ Республіки Білорусь, 33-річний Сергій, який зізнався у злочині і дав правдиві показання.
Того дня Сергій разом із своїм приятелем-земляком, 31-річним Євгеном вирішили завітали до дачного будинку Івана погостювати.
Погостювали… Після випитих декількох пляшок оковитої господар відправився спати, а гості продовжували пиячити, тож і не дивно, що між уже добряче сп’янілими чоловіками виникла сварка. Криваву крапку у цій безглуздій баталії проставив Сергій. Схопивши зі столу кухонний ніж, він заподіяв своєму 30-річному земляку проникаюче поранення грудної клітини, внаслідок чого Євген помер.
До Рокитнянського райвідділу міліції з районної лікарні надійшло повідомлення про смерть від отриманого поранення черевної порожнини 32-річного Дмитра, жителя села Бушеве.
В ході розслідування цієї пригоди правоохоронці встановили, що дане ушкодження потерпілому, під час з’ясовування відносин, наніс його одноліток Олександр. Того трагічного дня зустріч чоловіків сталася у райцентрі Рокито біля ринку «Левада». Слово за словом і між ними виникла сварка, яка переросла у бійку. Здавало надали одне одному тумаків і досить. Та де там. Розгніваний Дмитро вирішив помститися супернику, тож пішов до свого автомобіля «Нива», дістав рушницю ІЖ-58 12 калібру, до речі зареєстровану, і повернувшись на місце події почав погрожувати зброєю. Олександр спочатку намагався його заспокоїти, а коли зрозумів, що все марно, взявся силою відбирати рушницю і з необережності здійснив постріл по власнику зброї.
Що не поділили чоловіки з’ясовує слідство, та мабуть це уже і не скільки важливо, адже головне те, що із-за дрібної сварки загинув молодий чоловік.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області





У БОРИСПІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАТРИМАНО НАРКОДІЛКА

18.10.2007

Громадянин затриманий співробітниками міліції у місті Бориспіль, що на Київщині, на своїх візитках представлявся менеджером по перевезенню та доставці медичних препаратів. На зворотному боці карток попереджав про небезпеку захворювання СНІДОМ. На справді ж він виявився банальним наркоділком.

У поле зору правоохоронців за «темні справи» з наркотиками, 31 річний мешканець Борисполя потрапив ще кілька місяців тому. Проте впіймати чолов’ягу на гарячому не вдавалось. Та в решті решт було зібрано достатньо інформації і зловмисника затримали під час продажу чергової партії зілля.
Під час огляду автомобіля «Мерседес» представницького класу, який належить затриманому, правоохоронці виявили та вилучили чималу партію наркотиків. Від звичайного опію (в народі більш відомого, як ширка) та «Трамадолу», до більш «важких» - пігулок «Екстазі» та психотропного препарату «Сібазон». Вже не кажучи про велику кількість сильнодіючих медичних препаратів «Дімедрол» та «Сонат».
Загалом же вилучено «зілля» на суму близько 30 тисяч гривень.



Можна сказати, що чолов’яга організував цілий наркомагазин на колесах, який вирізнявся справжнім сервісом для наркозалежних осіб.
Окрім основного наркотичного краму він продавав ще й супутні товари: шприци та медичні препарати які додаються як інгредієнт до готового наркотику. Ціну за ці речі заломлював в 10 разів більше від їх реальної вартості. Приміром, якщо упаковка димедролу у звичайній аптеці коштує близько 2-3 гривень (за наявності рецепту) то тут ціна виростала до 10 гривень за одну пігулку, зате без жодних формальностей.
Наразі проти затриманого порушено кримінальну справу за рядом статей пов’язаних з наркотиками. Подальшу долю затриманого вирішить суд.
P.S. До речі, це вже не перший конфлікт затриманого із законом. У 2004 році він був засуджений за зберігання наркотиків, проте отримав умовний термін покарання.

ЦГЗ ГУМВС України в Київській області




У Броварському районі Київської області співробітники міліції затримали 6 осіб, які незаконно здіснювали замірювання вмісту СО-СН у вихлопних газах автомобілей і отримували за це плату. Громадяни представились членами Українського козацтва, однак з"ясувалось, що вони працюють на кишеню приватного підприємця. Більшість водіїїв зупинялись на їх вимогу, оскільки форма козаків на перший погляд нагадує міліцейську, до того ж вони стояли на території колишнього поста ДАІ.

15.10.2007






Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera