на головну

ГУ МВС України в Київській області запрошує на службу в органи внутрішніх справ жителів Києва та області, які пройшли службу в Збройних Силах України або військову підготовку в учбових закладах, не мають судимості, для роботи в міськрайвідділах Київської області. Пропонуються посади рядового та молодшого начальницького складу із заробітною платнею від 1200 грн.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15 тел. 272-23-23, 272-34-22, 272-22-09, 272-10-22, чи до місцевого МРВ.




Гроші, ялинка, кримінал

28.12.2007

Правоохоронці Поліської району Київської області під час проведення операції «Ялинка» виявили у лісі заготовлену партію зелених красунь і затримали «лісорубів», троє чоловіків та одну жінку, які незаконно їх зрубували.
Затримані, жителі селища Іванків, пояснили, що замовлення на ялинки отримали від мешканця Кривого Рогу, який обіцяв їм заплатити по п’ятдесят гривен у день.
Загалом було зрубано 229 ялинок, а збитки нанесені державі становлять майже 10 тисяч гривен.
По даному випадку порушено кримінальну справу за статтею 246 Кримінального кодексу України – незаконна вирубка лісу. За вчинений злочин зловмисникам загрожує штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумі доходів громадян, або арешт терміном на пів року, або обмеження волі на строк до трьох років, чи позбавлення волі на такий же термін.
Всього з початку проведення операції у столичній області вилучено у браконьєрів 600 ялинок, затримано 77 осіб. Рейди по лісам і автодорогам тривають.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ЩОБ СВЯТО ЗАЛИШИЛОСЯ СВЯТОМ

27.12.2007

Сьогодні вся країна перебуває в очікуванні найрадісніших, найсвітліших свят – Нового року та Різдва. Мине не так багато часу, і в серцях всіх українців запанує особливий, піднесений настрій.
Однак шановні громадяни, щоб свято залишилося святом, органи внутрішніх справ попереджають Вас, що бенгальські вогні, хлопавки з вогневим ефектом, і особливо петарди можуть принести неприємності при бездумному їх використанні.
Як стверджують факти, піротехнічні іграшки, що завдають шкоди життю і здоров?ю громадян, і насамперед петарди у даний час проводжують безконтрольно завозитись у необмеженій кількості до України з-за кордону та реалізовуватись населенню, у той час, коли останнє просто заборонено в нашій країні. Ці прояви вже набувають масового характеру, а малеча, відаючи про це чи ні, активно порушує правове поле законодавства, лякаючи перехожих та однолітків тим, що підкидають їм під ноги і в одяг запалені петарди, і вважають подібне дотепним жартом. І найчастіше, вони не вважають за потрібне прийняти до уваги той факт, що подібні “витівки” коштуватимуть і їм, і об?єктам прояву їх почуття гумору не тільки втратою гарного настрою, а й можливо здоров"я. Правоохоронцями ставиться під сумнів не тільки користування технікою безпеки даних виробів, але й те, що деякі громадяни порушують громадський порядок і користуються петардами в місцях масово перебування людей та в вечірній час, а це карається законом.
Тож з метою попереджень порушення громадського порядку, згідно ст. 182 законодавства України про адміністративну відповідальність тягне за собою попередження, або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів.
Так протягом минулих тижнів Управлінням громадської безпеки Київщини організовано та проводяться заходи з протидії нелегальному обігу піротехнічних виробів під час Новорічних та Різдвяних свят. В ході цих заходів проведено перевірку 428 торгівельних закладів та інших місць реалізації. Виявлено та задокументовано 187 фактів правопорушень, за якими складені адміністративні протоколи за ст. 195-6 КУпАП. У правопорушників вилучено за правопорушення правил торгівлі 33187 піротехнічних виробів з них 32723 петард та 484 кілограмів піротехніки.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

26.12.2007

Як не прикро але на передодні Новорічних свят не обійшлося і без тяжких злочинів.
Так у місті Узин Білоцерківського району у квартирі за місцем проживання 34-річний непрацюючий Сергій, під час сварки заподіяв проникаюче ножове поранення грудної клітини в область серця своїй дружині, 37-річній Тамарі, яка померла на місці події.
Трагедія сталася і місті Біла Церква. До 30-річного Сергія завітав його приятель Віктор. Чоловіки випили по чарці-другій, а затим між ними виникла сварка, під час якої господар спочатку руками, а потім і молотком, який потрапив під «гарячу руку» заподіяв черепно-мозкову травму гостю. Після бійки Віктор на кухню, де не втримавши рівновагу випав з вікна квартири, розташованої на п’ятому поверсі. Внаслідок падіння чоловік помер.
А тіло 53-річної Ольги, з забиттям голови та грудної клітини, було виявлено у квартирі Київського кварталу міста Славутич, де вона тимчасово проживала зі своїм співмешканцем.
Встановлено, що тілесні ушкодження жінці, під час сварки, руками та ногами, наніс її коханий, 46-річний Іван. У ночі Ользі стало зовсім зле, а згодом вона померла, після чого чоловік виніс тіло на балкон і там його залишив.
Поблизу села Проців Бориспільського району з дробовим вогнепальним пораненням голови було виявлено тіло 82-річного місцевого жителя.
Встановлено, що вбивство потерпілого, під час полювання, по необережності з власної зареєстрованої мисливської рушниці «ІЖ-39» 12-го калібру скоїв житель села Ревне..
Мали місце і розбійні напади.
У місті Біла Церква на вулиці Таращанській 23-річний Роман та 19-річний Віктор, обоє непрацюючі, застосували фізичне насильство по відношенню до місцевого жителя Сергія і заволоділи його мобільним телефоном та курткою. За вчинений розбій нероб затримано, речові докази вилучено.
А кримінальний квартет киян на дрібниці розмінюватися не став. Чолов’яги, віком від 28 до 30 років вирішили, якщо й ставати на кримінальну стезю, то за досить великий куш. Тож під вечір і відправилися до села Нове К. Святошинського району, де застосувавши фізичне насильство до 44-річноьго Дмитра, а затим проникли до будинку, нанесли тілесні ушкодження і його сину, який був дома, та забрали 200 тисяч американських доларів.
Жертвою розбійного нападу став 52-річний Борис, житель села Мощун, того ж таки К.Святошинського району.
Близько дев’ятої години ранку до його будинку, розбивши віконне скло, проникли двоє невідомих, і стільцем заподіяли господарю черепно-мозкову травму, а затим заволоділи 10 тисячами гривен.
В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили і затримали зловмисників, ним виявилися 50-річний житель Луганської області та 30-річний Запорізької області.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ДІЛЬНИЧНИЙ, ЯКОГО ПОВАЖАЄ КОЖНИЙ

24.12.2007

Нині в Україні працює 14-ть тисяч «шерифів». Один з них - це майор Олександр Пасічний. В правоохоронних органах працює вже 28 років, останніх 16 дільничним інспектором Фастівської міліції. На своїй дільниці, а це сім сіл, майора Пасічного знає і поважає кожен місцевий мешканець.

Свого дільничного селяни лагідно називають „Дмитрович”. В семи селах його добре знають, та й він особисто знайомий з кожним. Люди вже звикли, що їхній шериф щодня інспектує підпорядковану йому чималу територію. Олександр Пасічний каже, часто рішення треба приймати оперативно, а не чекати, доки приїде підмога з району. Згадує, як з села Паляниченців зателефонували пінсіонери, та розповіли, що їх побив син і вони ніч зі страху просиділи в бур’янах. У жінки навіть віднялися нога і рука. На ранок синок проспався і десь дременув. Як виявилося молодик переховувався у знайомих.
Майор каже, що молодь нині – гаряча. От і доводиться дільничному їх терпляче виховувати, розбороняти та мирити. Покарання, каже Пасічний – то останній крок. Він переконаний, що вчасне зауваження зробить більше, ніж протокол чи штраф.
Втім, серед справ сільського дільничого – не тільки бійки, крадіжки та земельні сварки. Розбиратися доводиться і з пияками. Є серед його підопічних й ті, хто знайшов в селі собі останнє пристановище. Микола – колишній військовий. Працював електриком. Доки сидів у в”язниці, у нього згоріла хата. Тепер мешкає в курені. Шериф час від часу залишає бідолашному смачний гостинець і прямує далі у справах.
Сам Пасічний вже дід – ростить онучку. Головне, каже, аби припинилося зубожіння села та з"явилися перспективи для місцевої молоді.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області




ДЕНЬ МІЛІЦІЇ УКРАЇНИ

20.12.2007

20 грудня в нашій державі відзначається День міліції України. Напередодні цього святкового дня у Головному управлінні МВС України в Київській області традиційно відбулися урочистості.
До присутніх з промовою звернувся начальник обласної міліції генерал-майор Костянтин Сапко. Він відзначив, що міліція України є одним із тих органів влади, на кого покладено захист прав і свобод громадян України. Саме до органів внутрішніх справ у першу чергу звертаються люди, що зіткнулися із правопорушеннями чи злочинами, а іноді – із беззаконням та свавіллям деяких чиновників. І обов’язок міліцонера – захистити Закон і відновити справедливість.
Привітати міліціонерів з цим святом завітали колеги з інших силових відомств, представники Київської обласної державної адміністрації та облради. Як і належить гості не прийшли з пустими руками. Заступник міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Сергій Попков вручив трьом офіцерам чергові звання, нагородив співробітників Главку та побажав, легкої служби міліціонерам Київщини.
Завершив урочистості концерт. Різноманітні виступи запрошених артистів додали святкового настрою усім присутнім.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області




КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

18.12.2007

У місті Біла Церква на вулиці Київській у квартирі за місцем проживання було виявлено тіло 42-річного Олексія.
За висновкрм проведеної судмедекспертизи встановлено, що смерть чоловіка настала в результаті внутрішньочерепної травми та субдуральної гематоми.
Слідчо-оперативно група, яка розслідувала справу встановила, що тілесні ушкодження чоловікові наніс його приятель Дмитро.
Того дня Олексій завітав у гості до Дмитра. Після випитої чарки-другої між чоловіками виникла сварка, а затим і бійка, під час якої господар руками та ногами наніс тілесні ушкодження гостю. Пересилюючи біль Олексій якось добрався додому, та пізніше йому стало геть зле, а викликати швидку допомогу не було звідки. Так звичайна п’янка закінчилася смертю.
Аналогічна ситуація сталася і у селі Велика Олександрівка Бориспільського району. Тільки у цьому випадку 50-річний Віктор, господар будинку так побив палицею свого гостя, 19-річного Олега, з яким пиячив, що той від отриманих ушкоджень помер на місці пригоди.
Що ж за вчинене затриманим зловмисникам доведеться відповідати по всій суворості закону.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

14.12.2007

Працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю спільно з відділом карного розшуку і місті Біла Церква затримали троє непрацюючих місцевих жителів, 21-річний Григорія, 26-річного Дмитра та 31-річного Сергія. Ці троє молодиків близько четвертої години ранку по вулиці Новій проникли до квартири 50-річного Володимира і застосувавши фізичне насильство до господаря та його дружини, заволоділи грошима в сумі 150 тисяч гривен.
Днем пізніше, біля першої години ночі до міськвідділу міста Б. Церква звернувся 26-річний Богдан і повідомив, що на вулиці Леваневського на нього напав невідомий і вдарив по голові. Від отриманого ушкодження молодик втратив свідомість, а коли прийшов до свідомості, то з’ясувалося, що він лишився і без мобільного телефону.
Зловмисника правоохоронці затримали по «гарячих слідах», ним виявився 27-річний непрацюючий Роман, місцевий житель, у якого вилучили і викрадений телефон.
А працівники Броварського міськвідділу міліції на території місцевого цвинтаря затримали вандалів, 35-річного жителя Чернігівської області та його 48-річну подругу киянку. Ці двоє нероб викрали фрагменти алюмінієві огорожі з чотирьох могил.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ПРАВООХОРНЦІ ОБЛАСТІ ПРОВОДЯТЬ ВІДПРАЦЮВАННЯ

12.12.2007

У столичній області проходить комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Фастівського та Васильківських районів, в ході якого реалізовано оперативну інформацію щодо незаконних операцій суб’єктами господарювання на території Фастівського району з підакцизним товаром.
Так у торгових закладах міста Фастів виявлено в реалізації незаконно виготовлену горілчану продукцію виробництва ЗАТ «Кременчуцький ДТЗ» горілка «Графська» та товариства з обмеженою відповідальністю «ДА-ЛВ» (місто Донецьк), горілка «Пшенична межа», з використанням незаконного виготовлення акцизних марок.
А у селищі Калинівка Васильківського району припинено реалізацію, без отримання ліцензії, та вилучено майже на п’ять тисяч гривен піротехнічної продукції невідомого походження.
Також у місті Васильків правоохоронцями зупинено діяльність незаконного пункту з прийому металобрухту організованого місцевим жителем у власному помешканні, без оформлення необхідної документації, вилучено 2,5 тон відходів кольорового металу невідомого походження.
За матеріалами зібраними працівниками відділу боротьби з економічної злочинності прокуратурою Фастівського району порушено кримінальну справу стосовно одного з працівників юридичного відділу районної державної адміністрації, який зловживаючи владою, незаконно передав, а у іншому випадку в інтересах третіх осіб, уклав договір купівлі-продажу земельних ділянок площею майже 500 гектарів та 0,50 гектарів відповідно.
Слід відзначити, що під час проведення заходів на території відпрацювання зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Значно знизилася вулична злочинність та інші напрямки корисливо-насильницької спрямованості.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





Майор міліції Каменська родом з Білої Церкви.

10.12.2007

Жінка, яка працює у правоохоронних органах, вже давно перестала бути екзотикою. Кого нині здивуєш тим, що представниця слабкої статі займається чоловічою справою? І справа зовсім не у преславутому фемінізмі. Просто на багатьох ділянках «чоловічих» професій є такі, на яких жінка вправляється краще. Втім, це тема для іншої розмови. Ми ж пропонуємо вам розповідь про жінку, яка таки може вас здивувати. Що б ви подумали, коли підходячи до вас красива молода жінка у міліцейській формі представилась: «Майор міліції Каменська». Напевно, подумали б, що це або жарт, або розіграш. Втім, мешканці Білої Церкви так не вважають. Хоча раніше й у них виникала така ж реакція. А все тому, що у міському відділі міліції працює жінка, прізвище якої Каменська.

- Каменська - це моє дівоче прізвище. Я його повернула після розлучення з першим чоловіком. Згодом знову вийшла заміж та прізвища більше не змінювала, - пояснює Оксана Валер’янівна Каменська.
- Як сталося, що білоцерківська Каменська стала правоохоронцем?
- Я закінчила Київський політехнічний університет за фахом «охорона навколишнього середовища і промислова екологія». По закінченню навчання працювала в ОВС дільничним з питань екології. А вже пізніше я стала дільничним інспектором міліції.
- Чи важко працювати жінці у міліції?
- Стать не відіграє особливої ролі у роботі. Як сказала моя «тезка» - кіношна Каменська «не існує жіночих і чоловічих професій, а є природні нахили, здібності і особливості характеру, які дозволяють займатись одними видами діяльності і заважають досягати успіху в інших професіях. Природа ці здібності роздає людям без урахування їхньої статевої приналежності». Так от, я повністю з нею погоджуюсь. Я відчуваю, що робота у правоохоронних органах - це і є моє покликання. Те, що я - жінка не дає мені жодних привілеїв. За роботу питають, як з усіх. Втім, при спілкуванні з громадянами, буває відчувається певна перевага: психологічно їм (особливо жінкам) легше порозумітись саме з жінкою.
- А міліцейський однострій не привертає надмірної уваги перехожих? Як Ви почуваєтесь у формі?
- Спочатку я трохи ніяковіла. А зараз просто не звертаю уваги. Звикла і до форми, і до поглядів.
- Жінка завжди залишається жінкою: хочеться і макіяж, і зачіску. Чи має це значення для Вас, враховуючи особливості професії?
- Для мене, звісно, велике значення має зовнішній вигляд: одяг, макіяж, зачіска, манікюр тощо. Хоча я й працюю в міліції, враховуючи всі особливості професії, я все одно залишаюсь жінкою, мамою, дружиною. Я хочу виглядати красиво, хочу подобатись.
- На роботі Ви сувора, відповідальна, вольова... А яка Ви вдома?
- Вдома я любляча мама, лагідна дружина.
- Хто чекає на маму ввечері?
- Двоє моїх чудових синів - Назар (14 років) та Ростислав (5 років), коханий чоловік Михайло. А ще - загальний наш улюбленець - пес Буш.
- А хто у домі господар?
- Ну, звичайно, чоловік! І хоча він має звання сержанта міліції ( колись теж працював у правоохоронних органах), але вдома він справжній генерал!
- Домашні розуміють, що у Вас складна, відповідальна робота, яка інколи займає більше часу, ніж хотілося б рідним?
- Дякуючи долі, конфліктів на цьому ґрунті у нас не виникає. А мій чоловік, як колишній співробітник міліції добре розуміє специфіку моєї роботи, тому не лише розуміє, а й підтримує мене.
- А той факт, що у нього дружина - майор міліції Каменська, він як сприймає?
- Він цим пишається.
Ось така вона звичайна українська жінка, з дещо незвичною професією— дільничний інспектор міліції, з таким відомим «кіношним» прізвищем Каменська.

Яна Гунько
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

07.12.2007

У селі Лобачів Володарського району з черепно-мозковою травмою та переломом основи черепа у будинку 68-річної Ганни виявлено 50-річну Марію, яка від отриманих тілесних ушкоджень померла в центральній районній лікарні.
Встановлено, що дані ушкодження потерпілій нанесла Ганна.
Того дня Марія, дружина племінника Ганни, завітала перевідати тітку. Між жінками виникла сварка, і господиня в гніві наказала гості забиратися геть з будинку. Однак своячка мала намір за будь-яку ціну помиритися, і начала заспокоювати господиню. Та тітонька навіть слухати не хотіла про примирення, а ще більше розлютилася. Сокирою, яка потрапила їй під «гарячу руку», Ганна і поставила криваву крапку у цьому безглуздому спорі.
Лише коли закривавлена Марія мов підкошена упала на підлогу, господиня зуміла опанувати свої емоції і викликала швидку допомогу. Однак рана виявилася смертельною, і життя жінки не вдалося врятувати.
А у селі Сніжки Ставищанського району під час гасіння пожежі у будинку 58-річного Олексія було виявлено тіло господаря. На тілі загиблого були тілесні ушкодження тіла, які не пов’язані з пожежею. Після проведеної судмедекспертизи стало відомо, що помер чоловік в результаті черепно-мозкової травми.
В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що вбивство, в стані алкогольного сп’яніння, скоїв рідний син потерпілого, психічно хворий 32-річний Віктор.
Подібна історія сталася і селі Дем’янці П.Хмельницького району.
Під час сварки, яка виникла між 45-річний Анатолій та його батьком, 66-річним Олександром, син руками та ногами так побив рідну людину, що від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місті пригоди.
Неприязні відносини між сусідами стали причиною трагедії і у селі Сулимівка Яготинського району.
Сварка між 40-річним Богданом і 47-річним Денисом розпочалася ще з самого ранку як тільки обидва вийшли на подвір’я господ. Під час словесної перепалки Богдан не зміг стримати своїх емоцій і в пориві гніву ударив свого сусіда молотком по голові, який в результаті отриманої черепно-мозкової травми помер на місці.
Що не поділили між собою чоловіки встановить слідство, та мабуть зараз це уже і не так важливо, адже сталося, те що сталося, і за вчинене доведеться відповідати.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





НА КИЇВЩИНІ ЗАТРИМАЛИ 19 В‘ЄТНАМЦІВ

05.12.2007

Співробітниками Управління боротьби з торгівлею людьми ГУМВС України в Київській області було виявлено 19 громадян В‘єтнаму, які переховувались в лісному схроні неподалік села Білогородка. За інформацією оперативників, іноземці потрапили на територію України нелегально і знаходились в лісі протягом 24 діб. Щоб потрапити до схрону необхідно було подолати невелике поле і спуститись по досить крутому схилу поміж деревами, який до того ж був вкритий снігом.
У землянці висотою близько одного метру, іноземці сиділи притиснувшись один до одного. У кутку стояли нехитрі пожитки та кілька пачок рису. За словами міліціонерів, від неминучої загибелі гостей врятувала тільки більш менш тепла погода, адже великий побутовий газовий балон, від якого працював обігрівач не надто допомагав.
Правоохоронці кажуть, що на тяжкі випробування іноземців штовхає безвихідь у власних країнах та надія на краще життя у країнах Західної Європи. Подорожуючи нелегально ці люди ризикують не тільки грошима та цінностями, які зібрали на поїздку, але нерідко й життям та здоров‘ям.
З усіх нелегалів лише одна 18-річна дівчинка на ім.‘я Лін могла з великим трудом розмовляти англійською.
Наразі встановлюються особи, які сприяли потраплянню в‘єтнамців на територію держави.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





Ціна людського життя шість гривен

03.12.2007

В Іванківському районі було порушено кримінальну справу відразу за двома статтями, 187 частина 4 (розбій) та 115 частина 1 (умисне вбивство Кримінального кодексу України проти 24-річного Сергія, жителя села Калівка.
Цей молодий нероба вирішив поживитися за рахунок своєї землячки пенсіонерки.
Пізнього вечора, розбивши віконне скло, він проник до будинку, і наказав перелякай жінці віддати всі збереження. Старенька намагалася пояснити парубкові, що в неї нічого немає. Та розлючений розбійник нічого не хотів слухати, і палицею, якою розбивав вікно, з усієї сили декілька раз ударив жінку по голові.
Понишпоривши по речах 70-річної бабусі він зрозумів, що жінка була права. Шість гривен, це все, що він знайшов у будинку.
Уже біля дверей, зі скудною здобиччю в кармані, Сергій помітив, що бабуся намагається встати з ліжка. Він зрозумів, все, що про його вчинок може стати відомо односельцям, тож не роздумуючи ні хвилину, він рішуче повернувся до кімнати, і його міцні руки в мертвій хватці зімкнулися на шиї безпомічної бабусі.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





Безглузді сварки закінчуються вбивством

30.11.2007

На кладовищі села Мартусівка Бориспільського району було виявлено тіло 70-річного чоловіка.
За висновком судмедекспертизи його смерть настала в результаті черепно-мозкової травми з крововиливом у мозок.
Оперативники встановили, що тілесні ушкодження пенсіонеру, під час сварки, яка виникла із-за неприязних відносин, руками та ногами заподіяв 23-річний Олексій, місцевий житель, проти якого порушено кримінальні справу за статтею 115 Кримінального кодексу України.
А на березі ставка біля села Демівщина Кагарлицького району із забиттям голови було виявлено тіло місцевого жителя, 22-річного непрацюючого Віктора.
В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, тілесні ушкодження, під час сварки, потерпілому наніс 27-річний Дмитро, житель сусіднього села Вороньків, якого за вчинений злочин затримано.
Сварка стала причиною трагедії і у селі Дем’янці П.Хмельницького району. Намагаючись довести 66-річному батькові свою правоту під час сімейної свари, 45-річний Володимир руками та ногами забив його до смерті.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





Таксі-вестерн

29.11.2007

Двадцять шостого листопада біля одинадцятої години вечора до Васильківського райвідділу міліції звернувся 30-річний киянин Максим і повідомив про те, що двоє невідомих викрали його автомобіль «Шкода-Октавія».
Двох пасажирів власник авто, який працює водієм таксі «Шансон», мав везти зі столиці до Глевахи. Біля села Іванковичі молодики попросили зупинитися, щоб збігати у кущі. Не підозрюючи про злі наміри клієнтів чоловік пригальмував біля дороги. В цю ж мить один із зловмисників притиснув до тіла якусь річ, і таксист відчув електричний удар. (Пізніше з’ясувалося, що користувалися зловмисники електрошоковим пристроєм іноземного виробництва, який, на щастя, мав слабкий заряд, що, до речі і врятувало життя Максима). Зрозумівши наміри пасажирів, чоловік вискочив із машини і кинувся тікати. В слід йому прогриміло кілька пострілів, а затим «Шкода» різко зірвалася з місця і зникла у невідомому напрямку.
На заяву Максима міліція відреагувала миттєво. Працівники відділу карного розшуку та Державтоінспекції спрацювали оперативно і біля третьої години ранку зловмисники уже були затримані по «гарячих слідах» у селищі Глеваха, у будинку одного із зловмисників, 28-річного Дмитра. До речі, другий правопорушник, 24-річний житель міста Ірпінь, уже був раніше судимий. У затриманих вилучено речові докази – електрошоковий пристрій та пневматичний пістолет.
Автомобіль у справному стані повернуто власнику.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

28.11.2007

У місті Чорнобиль 37-річний житель міста Васильків разом зі своїм товаришем, жителем Черкаської області, обидва робітники товариства з обмеженою відповідальністю «Техномед», зайшли до кімнати в гуртожитку і застосували фізичне насильство 20-річного Євгена і 48-річного Романа, робітників ТОВ «Метресурс», і відібрали мобільні телефони та особисті речі.
Заради мобільного телефону на шлях злочину став і 24-річний Володимир, житель міста Біла Церква. Заради «труби», він у під’їзді будинку по вулиці Партизанській, напав на 22-річного Євгена побив його і відібрав телефон.
А непрацюючий 18-річний житель міста Обухів серед білого дня погрожуючи фізичною розправою своєму земляку, школяру однієї із шкіл, відібрав у нього взуття.
Жертвою грабіжника став і 25-річний Дмитро, лікар міської лікарні.
На вулиці Пролетарській на нього напали троє молодиків, побили і відібрали 345 гривен та мобільник.
Проти зловмисників, до речі всі непрацюючі віком від 18 до 20 років, порушено кримінальну справу за статтею 187 Кримінального кодексу України.
Аналогічний випадок стався із лікарем Центральної міської клінічної лікарні, 47-річним киянином. У місті Бровари на вулиці Київській біля 17 години дня на нього напали 36-річний Олександр, до речі уже судимий за грабежі, зі своїм приятелем-однолітком, побили і відібрали телефон.
Кримінальну справу порушено і проти жителя села Сукачі Іванківського району, непрацюючого 20-річного Романа.
Нероба вирішив покращити свій матеріальний стан за рахунок кафе-бару «Загадка», що в селищі Іванков. Завітавши до закладу, Роман дочекався слушного моменту і застосувавши фізичне насильство до касира бару, 19-річної Тетяни, заволодів грошима в сумі 2500 гривен, всією денною виручкою.
Що ж, тепер за вчинене доведеться відповідати за всією суворістю закону.
А от 20 та 22-річні кияни вирішили на дрібниці не розмінюватися.
У селі Гоголів Броварського району у дачному будинку Ольги, жительки столиці, вони застосували фізичне насильство до 50-річного Сергія, який приїхав перевідати господиню, і відібрали у нього 10 тисяч американських доларів та 12 тисяч гривен.
Не минулося і без злочинів з економічної злочинності.
Так у одному із районних центрів столичної області працівники управління боротьби з економічної злочинності затримали директора привокзального ринку, який за надання в оренду торгівельного місця на ринку отримав від підприємця з міста Броварів, хабар у сумі 200 американських доларів.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





“Зелений змій” – причина злочину

26.11.2007

Горілка, знову горілка. Скільки сліз, горя вона приносить, від цього клятого гіркого зілля розпадаються сім’ї, страждають діти. Люди досить легко стають на цю хибку стезю п’янства, а от звернути з неї і позбавитися цієї пагубної звички надто важко, і продовжують страждати не лише рідні, а й самі любителі оковитої. Адже досить часто звичайна випивка закінчується надто трагічно – вбивство, і приходить каяття, та не має вороття.
Шкодує про свій безглуздий вчинок і 22-річний Максим, та як не прикро, вернути життя 30-річному Віктору, якого він відправив в інший мир, уже неможливо.
Не дивлячись на свій вік Максим закоренілий алкоголік. Із-за пристрасті до оковитої він залишив батьківський будинок і навіть не знає живі вони, чи ні. Жив парубок де прийдеться, тобто, просто бомжував.
Того дня доля закинула його до міста Васильків, де він і зустрів свого старого знайомого, такого ж любителя-випивоху, як і сам. Віктор із пляшкою як раз прямував до будинку Михайла, місцевого жителя, тож і запропонував молодику піти з ним.
Зрозуміло, що зібралася трійця, не чаї «ганяти», тож і не дивно, що за кілька годин були уже добряче напідпитку, адже успіли пропустити уже не одну чарку горілки. Із-за чого розпочалася сварка, під час якої Максим схопив ніж і наніс смертельне поранення грудної клітини Віктору, не пам’ятає ні господар будинку, ні сам винуватець трагедії. Та мабуть це і не так важливо.
Тепер у Максима буде час подумати над вчиненим, адже проти нього порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, згідно якої йому доведеться провести за гратами досить пристойний термін.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ПРАВООХОРОНЦЯМИ ЗАТРИМАНО ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ПІДОЗРЮЄТЬСЯ У ВБИВСТВАХ ТА ЗГВАЛТУВАННЯХ

21.11.2007

У лісосмузі, неподалік від залізничної станції Кучакове, мешканці села Кірове знайшли труп 28 річної жінки. Про страшну знахідку люди одразу повідомили правоохоронців.

Протягом 4-х діб міліціонери опитали понад 1000 осіб, і недаремно. В результаті кропіткої роботи вдалось вийти на раніше засудженого за крадіжку 27-річного жителя Баришівського району, який працював на одній зі станцій Київського метрополітену.
Коли чоловіка було затримано, він не виказував жодної нервозності і робив вигляд, що не розуміє чому до нього такий інтерес з боку міліції, але результати ДНК експертизи та інші докази вказали, що вбивство скоїв саме він. Чоловік зізнався, що це не перша його жертва. Близько 1,5 року тому, в цій же лісосмузі, з різницею у відстані в 100-150 метрів, він так само вбив і зґвалтував іншу молоду жінку. Тоді вбивство не було розкрито, але в оперативників були серйозні напрацювання.
Душогуб розповів, що в вечір другого вбивства він знайшов дерев‘яний черенок від лопати і чекав на свою жертву неподалік станції. Побачивши одиноку жіночку, яка йшла стежкою вздовж залізничного насипу, підбіг з заду і наніс один сильний удар в потилицю, схопив обм‘якле тіло, відтягнув за 30 метрів у лісосмугу де і зґвалтував. Потім забрав кредитні картки та мобільний телефон убитої. За кілька годин він зняв з цих карток понад 1000 гривень.
Судово-медичний експерт встановив, що смерть бідолашної настала майже одразу і нелюд ґвалтував вже мертве тіло.
Вбивство 1,5-річної давнини було скоєно майже за таким самим сценарієм. З тією різницею, що замість черенка лопати удар наносився металевим прутом, а всі цінні речі потерпілої залишились при ній.
Наразі правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до аналогічних злочинів скоєних на території України.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ФОТОРЕПОРТАЖ - ЧЕМПІОНАТ МВС УКРАЇНИ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ (м. Херсон)

19.11.2007

В змаганнях приймали участь 28 команд з різних куточків України. Команда столичної області продемонструвала високі показники і оримала Диплом першого ступеня зі спеціального курсу дресирування службових собак.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області




ЧАРКА, БІЙКА, ШВИДКА ДОПОМОГА...

14.11.2007

Трагічно закінчилося вживання спиртних напоїв і у селі Недра Баришівського району.
Того дня 25-річний Павло зайшов перевідати свою матір. На вогник до будинку Марії завітав і сусід, 34-річний Іван. Жінка швидко зібрала на стіл нехитру закуску, дістала пляшку горілки. Після випитих кількох чарок горілки, Іван, який до речі мав не лише судимість, а й нестриманий характер, не досить чемно відізвався на адресу господині. Нахабна поведінка гостя і образа матері не на жарт розлютила Павла. Шаленіючи від злості він накинувся на Івана з кулаками, а коли той втратив свідомість, зв’язав йому руки і потягнув на вулицю. Здавалося б, що прохолодний вечір мав вгамував молодика, та де там. Охоплений помстою чолов’яга вихопив з кармана ніж і розрізав ним Івану шию від одного вуха до другого.
На щастя поранення виявилося не смертельним, і викликана карета скорої допомоги вчасно доставила потерпілого до лікарні, де йому й надали кваліфіковану медичну допомогу.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





А СМЕРТЬ РАХУЄ ДУШІ

14.11.2007

Трагедію, яка сталася у селі Сошників Бориспільського району, знову ж таки спровокувала горілка.
А все розпочиналося досить мирно. У центрі села, куди 38-річний Борис відправився за покупками на своєму моторолері, він зустрів свого приятеля із сусіднього села Велика Олександрівка, 37-річного Віктора. А так, як обидва чоловіки любили випити, то і ця зустріч не пройшла на суху. Куплену пляшку розпивали у будинку Бориса. Чи міг чоловік передбачити, що Віктор виявиться людиною не адекватною і жадною. Йому мало було випити за чужий рахунок, адже пригощав Борис, він вирішив ще й привласнити моторолер приятеля. Небажання Бориса втратити свій транспорт коштувало йому надто дорого.
Оскаженілий Віктор накинувся на господаря з кулаками, а потім схопив сокиру і з усієї сили ударив нею Бориса по голові. Рана виявилася смертельна.
Проти затриманого Віктора порушено кримінальну справу відразу за двома статтями Кримінального кодексу України – 115 п.6 ч.2 (убивство вчинене з корисних мотивів) та 187 частина 4 (розбій спрямований на заволодіння майном).
***
До Баришівського відділу міліції з районної лікарні надійшло повідомлення, що у реанімаційному відділенні помер невідомий чоловік віком 25-30 років, якого доставили у непритомному стані. Смерть чоловіка, за висновком судмедекспертизи, настала в результаті черепно-мозкової травми та крововиливу у головний мозок.
В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що тілесні ушкодження потерпілому, під час сварки, яка виникла після спільного розпиття спиртного, заподів 18-річний Сергій, житель села Морозівка, якого за вчинений злочин затримано.
***
У місті Бровари у квартирі по вулиці Поповича було виявлено тіло 45-річного Олексія, який за висновком судмедекспертизи помер у результаті черепно-мозкової травми та крововиливу у мозок.
Встановлено, що тілесні ушкодження потерпілому під час бійки, яка виникла після спільного розпиття спиртних напоїв, руками та ногами заподіяв місцевий житель, 20-річний Євген.

Галина Присяжна
ВЗГ ГУМВС України в Київській області





ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ВЕТЕРАНІВ ОВС

10.11.2007

10 листопада відбувся День Вшанування ветеранів органів внутрішніх справ. З цієї нагоди керівництво Головного управління міліції в Київській області шанували ветеранів ОВС Київщини, заохочували (вручали) подяками та грошовими винагородами.
Свято - це нагода віддати належне й низько вклонитися всім попередникам-правоохоронцям, які напрацювали неоціненний досвід школи оперативної й професійної майстерності, завдячуючи праці котрих є можливість ефективно протидіяти різноманітним проявам злочинності, які, на жаль, ще присутні в українському суспільстві, сказав перший заступник начальника управління полковник міліції Анатолій Кислий.
Анатолій Михайлович підкреслив, що сьогодні продовжують жити, набуваючи нових виявів та вимірів, кращі традиції української міліції, які прославили у віках мужній образ працівника органів внутрішніх справ.
Ветерани міліції можуть бути певними, що їх досвід та багаторічна практика не втрачаються, вони передаються новим поколінням правоохоронців і зміцнюють патріотичні почуття гордості за свою державу, за людей, котрі так багато зробили для її становлення.
Після урочистостей працівники Головного Управління відвідали сім’ї загиблих працівників органів внутрішніх справ та надали їм матеріальну допомогу.
Аналогічні заходи відбулися у всіх міськрайорганах міліції Київської області.

Саенко Д.М.
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА КИЇВЩИНИ

09.11.2007

У селі Лютіж Вишгородського району двоє громадян Республіки Грузія застосували фізичне насильство до подружжя, яке поверталося з роботи, і відібрали дві куртки, сумку, мобільні телефони та особисті речі.
А от 46-річний киянин для свого кримінального промислу вибрав селище Баришівка. Серед білого дня він розбив вікно у будинку 55-річного Анатолія і викрав одну тисячу євро та ювелірні вироби.
Однак скористатися поцупленим злодюжка не встиг, так як був затриманий правоохоронцями.
Заради легкої наживи на шлях злочину стали і двоє 33-річних жителів селища Тетієва. У селі Кашперівка пізнього вечора ця завзята пара нероб перестріли 24-річного Віктора, жителя сусіднього села Скибниці, і примусили його витрусити кишені. Здобич, 350 гривен вирішили поділити порівну. Однак зловмисникам не поталанило, вони були затримані міліцією.
За подібним сценарієм діяли і двоє нероб, 24-річний та 30-річний жителі із міста Сквирка.
На місцевій автобусній станції вони відібрали 1800 гривен та мобільний телефон у 24-річного Сергія, місцевого жителя.
Жертвою грабіжника став і 20-річний киянин. У селі Красилівка Броварського на нього напав місцевий житель, 30-річний Олександр, побив його і відібрав 600 гривен.
А от 16-річний Дмитро з села Пилиповичі Бородянського району вирішив запастися зимовими речами. Воно і зрозуміло адже на вулиці похолодало, от тільки підліток відправився не на базар, а на вулицю, де побив 25-річного Юрія і відібрав у нього куртку.
А прокуратурою Броварського району порушена кримінальна справа за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій) проти 22-річного непрацюючого Олексія, жителя села Пухівка. У вказаному селі біля кафе «Івушка», він заподіяв забиття тіла заробітчанину із Закарпатської області, та заволодів його курткою та мобільним телефоном.
За такою ж статтею порушено кримінальну справу і проти двох 20-річних жителів Вінницької області, які у місті Сквирка побили 25-річного Павла та відібрали у нього велосипед та мобільний телефон.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





Погостював

08.11.2007

Тіло 20-річного Олега, жителя села Михайлівка Сквирського району, з чисельними рубаними ранами голови та рук було виявлено у будинку 52-річного Віктора у селі Чмирівка Білоцерківського району.
У вище згадане село Олег приїхав погостити у свого приятеля Віктора. Приятелі засиділися допізна, та і зустріч «обмили» не однією пляшкою горілки. А як відомо, де п’янка, там і сварка. Не стало виключенням і дане застілля.
Сварка до хрипоти у голосі згодом надоїла Олегу, і він, ігноруючи погрози господаря, відправився спати. Безтактність гостя не на жарт розлютила Віктора, він вирішив будь-якою ціною провчити нахабу. Тож дочекався коли той міцно заснув, пішов до сараю взяв сокиру, і взявся навчати сонного Олега «хороших манер».
Від нанесених тілесних ушкоджень молодий чоловік помер на місці, а проти затриманого зловмисника порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





Помстився за вибачення

06.11.2007

На передодні вихідних у місті Тараща у особистому будинку, що по вулиці Ярки, з рубаними ранами голови було виявлено тіло 65-річної пенсіонерки.
В ході оперативно-розшукових правоохоронці встановили, що злочин скоїв раніше судимий місцевий житель. Затриманий міліцією зловмисник зізнався у скоєному злочині і дав правдиві покази, також у нього вилучено речові докази.
«Горбатого могила виправить», є у народі таке прислів’я. Так от цей вислів доречно підходить до двадцятирічного Юрія. Лише кілька тижнів як він повернувся з місць позбавлення волі, та мабуть так і не зробив належних висновків і знову став на хибку стезю.
Об’єктом свого злочину парубок обрав будинок Катерини Миколаївни де і викрав мобільний телефон. Однак наступного дня повернув крадену річ і вибачився перед жінкою за вчинене.
Та мабуть Юрій вирішив, що вчинив занадто чемно, і за те, що принизив свою гідність вибаченням за крадіжку він вирішив помститися жінці. Діждавшись вечора, він прихопив сокиру і знову подався до господи пенсіонерки. На стук у двері господиня вийшла відразу, та тільки вона відкрила двері, Юрій з усієї сили ударив її по голові сокирою.

Галина Присяжна
ЦГЗ ГУМВС України в Київській області





У БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ВОЛОЦЮГА ВБИВ СПІВПЛЯШНИКА

05.11.2007

Сварка поміж бомжами виникла під час застілля, а її результатом стала смерть для одного та кримінальна справа для іншого. Жорстокість з якою було скоєно вбивство, вразила навіть досвідчених правоохоронців.

До чергової частини зателефонував невідомий. Він розповів, що в селі Терезиному, в покинутому бетонному бункері, знаходиться тіло людини. На вказане місце одразу виїхала слідчо-оперативна група.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Труп було дактилоскоповано і встановлено, що це є громадянин 1969 року народження, раніше судимий, без постійного місця проживання".
Фахівці з’ясували, що чоловік загинув від численних ударів важким предметом. Його обличчя роздроблене, а з горла стирчала виделка.
Вадим Сивенко, судово-медичний експерт: "У деяких ранах проступали численні кістяні уламки, що свідчило про переломи кісток лицьового скелета. Також у ротовій порожнині був знайдений металевий предмет, який пізніше виявився вилкою. При розтині трупа безпосередньо знайшли переломи лобних кісток та ребер".
Щоб встановити вбивцю, правоохоронцям довелося поспілкуватись майже з усіма місцевими бомжами та п‘яницями.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Наш потерпілий останній час займався бродяжництвом з чоловіком на прізвисько Молдаван. У нас були чіткі прикмети цього чоловіка"
Парубка знайшли неподалік від місця скоєння вбивства де він у кущах облаштував собі житло. На появу правоохоронців явно не очікував.
Владислав Козакевич, заступник начальника Білоцерківського РВ міліції: "Затриманий розповів, що під час розпиття спиртних напоїв у них сталася бійка. В ході якої Молдован наніс потерпілому тілесні ушкодження".
Щоби пересвідчитися, що його товариш дійсно мертвий, волоцюга проколов йому горло виделкою. Тепер молодика тримають під вартою, і проти нього порушили кримінальну справу.

ЦГЗ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera