facebook  ДДСО

 
Новини
31-08-2010 18:23 | Переглядів: 273

За здоровий спосіб життя

Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків проводить комплекс профілактичних та оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих лікарських препаратів у розважальних та оздоровчих закладах, місцях масового перебування молоді.

Так, нещодавно працівниками БНОН було знешкоджене одне злочинне угрупування із семи осіб, які на території м. Києва, Київської та Донецької області займалися незаконним виготовленням та збутом особливо небезпечних наркотичних засобів – героїну, метамфетаміну та трамадолу. У членів групи вилучено три автомобілі, майже кілограм золотих виробів та інші цінності, здобуті злочинним шляхом на сум близько мільйона гривень. Також вилучено майже 300 грамів героїну, понад 400 пігулок «трамадолу» та близько 30-ти грамів амфетаміну. Наразі всі учасники заарештовані.

Однією з найгостріших проблем у Київській області залишається проблема нелегального розповсюдження наркотиків, сильнодіючих речовин, лікарських засобів та прекурсорів.

Виток їх у незаконний обіг, у першу чергу, здійснюється з фармацевтичних заводів через аптечну мережу, лікувальні заклади і реалізується через вуличну торгівлю. Все частіше такі препарати розповсюджуються в розважальних закладах та місцях дозвілля молоді «дискжокеями» й охороною таких закладів.

Так, на сьогоднішній день на обліках лікарів-наркологів перебуває понад дві тисячі споживачів наркотиків. Із них – понад 20 неповнолітніх та більше тисячі з діагнозом «наркоманія. З загальної кількості облікових осіб майже 1700 складають молоді люди віком до 29-ти років. 
Працівники Управління БНОН регулярно залучаються на спільні наради та засідання підприємств, організацій, учбових і медичних закладів Київської області. Так, в смт. Глеваха Васильківського району була проведена спільна конференція лікарів-наркологів Київщини за участі працівників Управління БНОН ГУМВС України в столичній області.

Для вирішення соціальних проблем сімей, дітей та молоді, підвищення рівня правової культури в області діють 35 центрів соціальних служб для сімей, дітей та молоді (25 районних, 10 міських); 25 спеціалізованих служб „Мобільний консультативний пункт соціальної роботи в сільській місцевості”, 35 спеціалізованих служб підтримки сім’ї „Родинний дім”, спеціалізована лінія „Телефон довіри”. Центрами соціальних служб для сімей, дітей та молоді надаються соціально-психологічні та юридичні послуги батькам. На території Київської області працюють 23 реабілітаційні центри, де працюють кваліфіковані соціальні працівники. 

Також розробляється сценарій відеофільму на тему „Популяризація здорового способу життя”, який буде демонструватися на місцевих телеканалах з найбільш ураженого регіону.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera