facebook  ДДСО

 
Новини
09-09-2010 10:21 | Переглядів: 175

Нові українські шахрайки «спекулюють» указами президента

Скільки не попереджуй людей, а віз і нині там. Неодноразово у засобах масової інформації звучали повідомлення до громадян, що застерігали їх від різноманітних випадків шахрайств. Проте міліцейські зведення не перестають наповнюватися прикрими випадками та прізвищами ошуканих людей.

Нещодавно до Богуславського райвідділу міліції звернулась 75-річна пенсіонерка. Лише за кілька днів після візиту до неї двох жінок, вона зрозуміла, що залишилася без 4200 гривень. Як з’ясувалося, невідомі на даний час особи назвалися соціальними працівниками. Повідомивши старенькій зміст буцімто нового указу президента щодо зміни національної валюти, запропонували пенсіонерці обміняти її гроші на нові та й були такі. За фактом шахрайства місцеві міліціонери порушили кримінальну справу. Підозрювані у скоєнні злочину розшукуються. Як швидко вони будуть затримані залежить лише від професійності правоохоронців, адже жодної особливої прикмети шахрайок потерпіла назвати не змогла.

Обережніше ставитися не лише до незнайомців, але й до свого найближчого оточення. Цю істину сьогодення назавжди запам’ятала 27-річна Юлія з Фастова. Два роки тому дівчина збиралася оформити кредит в одному з банків міста. Дізнавшись, що вагітна, вирішила питання відкласти. Коли нещодавно її викликали до суду за несплату кредиту на суму 5 тисяч гривень, Юлія була більш ніж здивована. Як з’ясувалося, її колишня співробітниця скористувалася папкою з документами на оформлення кредиту щойно Юлія пішла в декретну відпустку. Жінка отримала гроші в банку, а про кредит на два роки забула.

Наразі проти шахрайки порушена кримінальна справа за ч.1 ст.190, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Можливо, що справа закінчиться й сплатою чималого штрафу. 

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera