facebook  ДДСО

 
Новини
10-09-2010 10:15 | Переглядів: 200

Вдень до школи, вночі – по чужу картоплю

 Працівники Фастівського відділу міліції затримали 15-річну Вероніку і 19-річного Микиту на крадіжці картоплі з сусідньої дачі. З’ясувалося, що такий злочин молода пара скоює вже не вперше. 

За словами правоохоронців, юні крадії мали романтичні відносини. Втім, грошей погуляти їм завжди не вистачало – Вероніка росла у незаможній багатодітній сім’ї, а Микита, хоч і характеризувався позитивно, але студентом не був і роботи не мав.

Хлопець знав, що поруч із будинком його дівчини розташована дача столичних жителів і навідуються вони туди вкрай рідко. Тож, однієї ночі він переліз через паркан у пошуках наживи. Врешті-решт, молодик зламав підвальний замок і виніс звідти близько 20-ти кілограмів картоплі.
Накрадене він наступного дня продав на базарі. Там же юнак зустрів жінку, яка зробила йому замовлення на сто кілограмів. Бажаючи отримати більше грошей, Микита вирішив ще раз повторити свій нічний «подвиг».

Молодик розумів, що сам він з такою кількістю «товару» не впорається, тож звернувся до дівчини із проханням допомогти. Спершу Вероніка не хотіла погоджуватися на злодіяння, але згодом погодилася заради коханого.

Відтак, поночі крадії забралися на сусідську територію і попрямували до вже відомого підвалу. Однак, щойно вони опинилися на сходах, двері позаду зачинилися. Молодій парі не вдалося вибратися з пастки і вже зранку вони опинилися в руках правоохоронців, котрі почули крики про допомогу.

Наразі проти підозрюваних порушена кримінальна справа за спробу крадіжки. Микита ж відповідатиме перед законом ще й за статтею 304 КК України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), що загрожує обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.

Нажаль, дана ситуація є непоодиноким випадком того, як молоді люди у пошуках грошей готові переступити закон. Зазвичай подібні історії закінчуються або ґратами або, як мінімум, становленням на облік у правоохоронних органах. Так, лише за вісім місяців 2010 року в столичному регіоні було порушено 168 кримінальних справ за крадіжками державного й приватного майна, котрі скоїли юні мешканці Київщини. 

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera