facebook  ДДСО

 
Новини
15-09-2010 16:07 | Переглядів: 240

У Фастові коноплю вирощував… 72-річний дідусь

Починаючи з червня місяця 2010 року неодноразово працівники міліції в усіх можливих засобах інформації застерігали громадян про те, що посів або вирощування снодійного маку чи конопель карається обмеженням волі. Однак, правоохоронці постійно виявляють осіб, на яких вказані попередження не вплинули.

Так нещодавно в одному з сіл Фастівського району Київської області працівником карного розшуку на приватній присадибній ділянці було виявлено 24 кущі рослини коноплі.

Господарем плантації виявився 72-річний місцевий мешканець. Під час вилучення виявлених кущів з першого погляду було видно, що чоловік дбайливо доглядав свої рослини і надавав їм всі необхідні для зростання умови.

Однак, сам господар всіляко намагався виправдовуватися з приводу появи на його садибі вищевказаних кущів. Пояснював, що їх не садив – рослини виросли самі. Але й знищувати не став, так як вирішив використовувати у риболовстві та для годування свійських тварин.

Питання, куди б потрапила конопля – до раціону тварин чи до кишені наркомана, поки що лишається відкритим. У всякому разі, незаконне вирощування нарковмісних рослин є карним діянням. Відносно зловмисника приймається рішення про порушення кримінальної справи за ч.1 статті 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель), що загрожує перебуванням за ґратами строком до трьох років.

Мирослава Новохатня,
помічник начальника Фастівського МВ по зв’язкам з громадськістю

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera