facebook  ДДСО

 
Новини
28-09-2010 12:24 | Переглядів: 212

Віддаючи обраній справі всі сили і знання

 15-17 вересня у Львові пройшов традиційний всеукраїнський конкурс з визначення кращого за професією серед дільничних інспекторів міліції, в якому взяли участь представники усіх регіонів України. Перемогу здобув дільничний інспектор з Київщини лейтенант міліції Сергій Мартенюк, якого було визнано кращим за результатами усіх випробувань.

Рівень конкурсантів щодо знання нормативно-правової бази, тактики дій в типових та екстремальних ситуаціях, матеріальної частини вогнепальної зброї та заходів безпеки при поводженні з нею, спецзасобів зв’язку, а також функціональної, вогневої та медичної підготовки виявив теоретичний тест. Фізичну підготовку та спеціальні практичні навички учасники конкурсу демонстрували у змаганнях з бігу, рукопашного бою, підтягування на перекладині й стрільби з табельної зброї.

Диплом І ступеня та цінний подарунок переможець отримав від Міністерства внутрішніх справ України, а начальник ГУ МВС України в Київській області генерал-майор міліції Костянтин Сапко, в свою чергу, привітав Сергія Мартенюка з перемогою, назвавши її визначною подією для Головного управління.

Переможцю, напевно, в пригоді став армійський досвід. Адже, строкову службу він проходив в омріяних з дитинства аеромобільних військах. Сильними чоловічими рисами свого характеру Сергій завдячує батькові, також колишньому десантнику. А от уважне, чуйне ставлення до людей успадкував від матері, яка все життя пропрацювала медичною сестрою в лікарні. А ще батьки прищепили сину величезну любов до рідної землі, до своєї маленької батьківщини, і звичайно ж, до людей, які на ній живуть і працюють. Звідси – шанобливе ставлення до земляків, щире прагнення допомогти, а у відповідь – така ж щира повага, довіра та вдячність односельчан…

Професію дільничного інспектора Сергій Мартенюк обрав не одразу, а після невдалої спроби вступу до Одеського інституту сухопутних військ на факультет аеромобільних військ. Підкачало знання англійської мови…

Не піддавшись розпачливому настрою та скориставшись пропозицією Володарського райвідділу внутрішніх справ, пройшов підготовку в Хатянівському училищі професійної підготовки працівників міліції і от уже понад два роки працює дільничнім інспектором Володарського райвідділу міліції, обслуговуючи адміністративну дільницю, на якій проживає понад дві з половиною тисячі громадян.

У службовій характеристиці Сергія Мартенюка значиться: «... з початку року розкрив особисто 9 злочинів, за участю розкрито 5 злочинів, направлено до суду 2 протокольні форми досудової підготовки матеріалів. Виявлено та притягнуто до відповідальності 93 порушників адміністративного законодавства, розглянуто 67 заяв та повідомлень від громадян. Направлено 5 осіб на добровільне лікування від алкоголізму. За його ініціативою встановлено адміністративний нагляд 2 раніше судимих осіб. Профілактує 55 підоблікових осіб, які перебувають на обліках Володарського РВ»… А поміж рядків можна побачити непрості будні з нічними патрулюваннями, екстремальними ситуаціями, що потребують швидкого прийняття правильних рішень; 5-кілометрова відстань від дому до дільниці, яка охоплює 7 сіл… А ще – люди, кожен з яких свої біди та проблеми вважає найбільшими та найтяжчими…

Почуття величезної відповідальності за свою роботу, надійність, професіоналізм, небайдужість до людей та готовність завжди прийти на допомогу. Цими та багатьма іншими позитивними рисами характеризують свого дільничного інспектора міліції всі, хто його знає: від голів сільрад до пересічних громадян.

Сам же Сергій Мартенюк не відчуває себе героєм, а просто намагається віддавати всі свої сили і знання обраній справі. Бо без цього, за його словами, не можливо отримувати моральне задоволення від виконуваної роботи, а, тим більше, вдячність від людей за її результати.

Світлана Дроздовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera