facebook  ДДСО

 
Новини
28-09-2010 16:00 | Переглядів: 206

За фактом бійки під час проведення фестивалю «Гайдамаки.UA» порушено кримінальну справу

З 24 по 26 вересня 2010 року відповідно до дозволу Ірпінської міської ради на території, огородженій парканом у парку Перемоги в м. Ірпінь Київської області проводився фестиваль повстанської та патріотичної пісні „Гайдамаки. UA”. Пропускний режим та громадський порядок на території проведення заходу забезпечували 25 працівників охоронної агенції, з якою була укладена відповідна угода організаторами.

Також на прилеглій до місця проведення фестивалю території охорону громадського порядку щоденно забезпечували 5 працівників міліції Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області.

26 вересня 2010 року о 20.30 до чергової частини Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області від громадянина по телефону надійшло повідомлення про те, що на місце проведення фестивалю у парку Перемоги відбувається бійка. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, а також відповідальний від керівництва МВ.

Як було встановлено, близько 20.20 до працівників міліції, які здійснювали охорону громадського порядку поруч з територією проведення фестивалю, звернулись охоронці агенції, які забезпечували пропускний режим, охорону та громадський порядок безпосередньо на території проведення фестивалю. Вони повідомили, що агресивно налаштована група молоді приблизно з 20-30 осіб зламала частину паркану зі сторони готелю „Ірпінь” та направляється в сторону сцени.

Наряд в складі трьох працівників міліції, які знаходилися найближче, за 30-40 метрів до сцени зупинив цю групу осіб. Між правоохоронцями та молодими людьми виникла суперечка. На законні вимоги працівників міліції припинити протиправні дії молодь не реагувала, навпаки - почала погрожувати правоохоронцям фізичною розправою та ображати нецензурною лайкою. У ході суперечки один із молодих чоловіків кинувся в бійку та вдарив інспектора патрульної служби в обличчя. У свою чергу, працівник міліції оголив спецзасіб травматичної дії для відстрілу гумових куль та попередив, що в разі неприпинення протиправних дій він буде змушений його застосувати. Не зважаючи на це, молодий чоловік продовжував силові дії та намагався повторно нанести удари інспектору. Після цього останній зробив постріл під ноги нападнику, але влучив у того.

З іншого боку на цього ж інспектора, викрикуючи словесні погрози, накинувся другий молодий чоловік та намагався вдарити правоохоронця в обличчя. Працівник міліції зробив ще один постріл у землю під ноги вже цьому агресивному молодикові, однак знову куля влучила в нападника. У цей же час ще один молодий чоловік вдарив по голові іншого працівника міліції, який закликав до дотримання правопорядку.

На цьому сутичка закінчилася, агресивно налаштовані молоді люди, які проникли на територію проведення фестивалю, розбіглись.

Працівниками міліції були затримані два молоді чоловіки, яким спецзасобом травматичної дії причинені тілесні ушкодження.

Також під час конфлікту отримав тілесні ушкодження охоронець агенції, яка забезпечувала правопорядок на території проведення фестивалю. Як повідомив потерпілий, йому наніс тілесні ушкодження (забійні садна верхньої та нижньої губи) під час зазначених подій парубок, якого він знав на ім‘я. Згодом в ході оперативно-розшукових заходів було встановлено його особу та місце проживання.

Після інциденту двох інспекторів патрульної служби та двох молодих людей (1979 р.н. та 1989 р.н.), які нападали на працівників міліції, було доставлено до травмпункту, де їм надано медичну допомогу. Також медики констатували в одного з нападників алкогольне сп‘яніння.

Наразі інші учасники цього інциденту встановлюються.

27 вересня 2010 року по зазначеному факту слідчим відділом Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Проводиться досудове слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera