facebook  ДДСО

 
Новини
29-09-2010 12:44 | Переглядів: 194

«Пий кум, та май ум»

 Народна приказка мовить: «Пий кум, та май ум». Однак, житель одного з сіл Фастівського району, вочевидь, забув таку мудрість і забрав життя власної сусідки.

Нічний дзвінок до чергової частини Фастівського МВ ГУМВС України в Київській області надійшов від місцевої мешканки Тетяни, яка повідомила про те, що в її будинку від ножового поранення померла сусідка Лариса. Оперативна група швидко встановила всі обставини трагедії.

Дві товаришки, 55-річна господиня будинку та її 43-річна сусідка вирішили повечеряти. Накривши стіл, жінки випивали по чарочці й дружньо вели бесіду. Опівночі до їх застілля приєднався співмешканець господарки, котрий повернувся додому напідпитку. Колишній військовослужбовець ніде не працював, неодноразово лікувався від алкоголізму і мав запальний характер. 

Чоловік недолюблював подругу дружини, часто їх сумісне спілкування переростало в суперечки. Ця зустріч не стала виключенням. Приєднавшись до вечері, господар хильнув декілька чарок горілки і почав сваритися з сусідкою. Тиха суперечка швидко переросла в скандал. Образливі слова летіли на адресу один одного, мов кулі. Господиня будинку, як могла так і заспокоювала чоловіка та подругу, але зрозумівши, що не в силі їх зупинити, відлучилась до іншої кімнати зібрати необхідні речі, щоб покинути домівку, поки господар не заспокоїться. Його запальний характер вона знала добре, та вдіяти нічого не могла. У якийсь момент «вогняна вода» затьмарила розум сп’янілого і замість слів у хід пішов ніж. Чоловіча сила, примножена на люттю та алкоголем, стала фатальною для сусідки. Різка тиша змусила господиню повернутися до кухні, там вона побачила скривавлену подругу на підлозі. Одним ударом ножа в серце чоловік покінчив з безглуздою суперечкою. Усвідомивши скоєне, він наказав дружині викликати швидку, а сам кинувся навтьоки. Згодом лікарі констатували смерть жінки.

Бігати чоловіку довелося не довго, вже за декілька годин він був затриманий працівниками міліції. Наразі стосовно нього порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (умисне вбивство), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Мирослава Новохатня, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera