facebook  ДДСО

 
Новини
12-10-2010 13:41 | Переглядів: 286

Пийте, дітки, молоко… Головне, щоб без наслідків

Щоб не допустити харчових отруєнь у коледжах, школах та дитячих садках Київської області, працівники відділу ветеринарної міліції обласного главку протягом останніх десяти днів перевірили більше двадцяти закладів. На жаль, в жодному з них ідеального стану харчоблоків міліціонери не побачили. 

Найбільше розповсюдженими та непустими порушеннями являється відсутність відповідних документів на продукцію тваринного походження. Відтак дітлахи харчувалися невідомо-яким м’ясом. До речі, з обігу працівники ветеринарної міліції вилучили 216 кілограмів такої неякісної і небезпечної сировини на суму близько 4,5 тисяч гривень. А от умови зберігання такого корисного продукту – молока - в одній із шкіл Київщини взагалі виявилися неприйнятними. Пакети з молочним продуктом, прострочені на тиждень, спочатку заморожували, «щоб не скисло», а потім розтоплене подавали на стіл дітям. 

За грубі порушення законодавства приписом призупинили роботу кулінарного цеху однієї зі шкіл Києво-Святошинського району. До адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб. Загальна сума штрафу складатиме близько трьох тисяч гривень. За законодавством, якщо хоча б одна людина постраждає з їхньою вини, посадовцям доведеться відповідати за Кримінальним кодексом України. Наразі перевірки тривають.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera