facebook  ДДСО

 
Новини
13-10-2010 10:37 | Переглядів: 282

У Київській області збирання металобрухту для двох чоловіків закінчилося порушенням кримінальної справи.

Описуючи дану пригоду з кримінальним присмаком, згадалося минуле, коли за радянських часів піонерів організовували на збір металобрухту. Школярі бігали селом від двору до двору і через годину-дві до школи торохкотіли повні візки непотребу з металу. А коли місячник збирання закінчувався – визначалися переможці. На виручені гроші купувалися книжки, шкільне приладдя, футбольні м’ячі. Піонерів вже немає та збирачі брухту лишилися. Шукають метал вже не на пустирищах чи звалищах, а здебільшого на лініях електропередач, приватних підприємствах та фермах.

Так, у в одному з сіл Бориспільського району, двоє невідомих, аби заробити трохи грошей, вирішили зібрати металобрухт. Запримітивши на околиці селища безлюдну ферму, яка не охороняється, чоловіки вирішили обікрасти її. Не довго думаючи, вони погрузили на мотоцикл з причепом тону металу та вирушили додому. Наступного дня крадений металобрухт здали на приймальний пункт за тисячу гривень. Через два дні гроші закінчилися і змовники знову навідалися до ферми та викрали цілу цистерну. Збирання металу так захопило молодиків, що приїхали і втретє, та цього разу їх помітив господар. Хлопці кинулися тікати, та від співробітників міліції, яких викликав власник ферми, їм втекти не вдалося.

За словами правоохоронців зловмисники встановлені. Ними виявилися мешканці сусіднього села 22-х та 26-ти років, один з яких вже встиг побувати у місцях позбавлення волі за хуліганство. Наразі стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка», яка містить три епізоди їх злочинної діяльності. Молодикам винесено запобіжний захід – підписка про невиїзд. Тож теперішні піонери замість футбольного м’яча отримають вирок суду.

Юлія Харлановська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera