facebook  ДДСО

 
Новини
21-10-2010 12:01 | Переглядів: 251

Вічна пам'ять загиблим працівникам міліції

Невід’ємною рисою професії правоохоронця є ризик. Справжні чоловіки, одягаючи погони, готові до цього. Але злочинець веде гру без правил, саме тому ми, час від часу, схиляємо голову в журбі над могилами товаришів. У нашій пам’яті назавжди залишаться ті працівниками міліції, які віддали своє життя у боротьбі із злочинцями.

Так, 18 років тому трагедією закінчилася операція, що проводилася спільно з співробітниками Тираспольського міськвідділу міліції. Під час затримання озброєних злочинців, які скоїли ряд тяжких злочинів на території Білої Церкви, загинули начальник карного розшуку підполковник міліції Едуард Ашуров та оперуповноважений відділення карного розшуку старший лейтенант міліції Володимир ОРЛЮК.

Едуард Ашуров відслуживши строкову службу в лавах Радянської Армії, поступив на службу в Білоцерківський МВ. Службу в карному розшуку розпочав в 1979 році, де пройшов шлях від молодшого інспектора до начальника відділу. Володимиру Орлюку лише рік довилося працювати в міліцейських лавах до трагічної миті.

Того дня наші працівники виїхали на перевірку однієї адреси, де натрапили на засідку бандитів. В результаті перестрілки лейтенант та майор були смертельно поранені.

Посмертно майору міліції АШУРОВУ Едуарду Шевкетовичу та ОРЛЮКУ Володимиру Васильовичу були присвоєні позачергові звання підполковник міліції та старший лейтенант міліції. В жовтні 1998 року рішенням Білоцерківської міської Ради за заслуги перед містом та Батьківщиною їхні прізвища занесені до „Золотого фонду” міста Біла Церква.

Світлана Лісовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera