facebook  ДДСО

 
Новини
03-11-2010 11:45 | Переглядів: 365

Старший лейтенант міліції у надкороткий термін знайшов водія, який збив малолітню дитину на узбіччі дороги. Дитина виявилася онуком відомого оперного співака

Старший інспектор розшуку ДАІ Києво-Святошинського району при УДАІ ГУМВС України в Київській області Сергій Жеребчук знайшов водія, який скоїв наїзд на малолітню дитину і зник з місця аварії. Як з’ясувалося пізніше, дідусем постраждалого виявився соліст Національної опери України, тенор Маріїнського театру у Санкт-Петрбурзі, народний артист України Олександр Гурець, який написав листа-подяку до керівництва ГУМВС України. Адже знайти винуватця ДТП за відсутності прикмет машини та доказів майже неможливо. Втім аморальність та цинічність водія настільки вразили правоохоронців, що його розшук став справою честі

ДТП сталося на Київщині неподалік села Круглик, Київської області. До чергової частини міста Боярка надійшов виклик від знервованого чоловіка, голос якого тремтів: на узбіччі дороги збили дитину, водій з місця пригоди зник.

Того злощасного липневого ранку 7-річний Денис разом з мамою поїхав за ласощами та солодощами до найближчого торгівельного центру. Дорогою додому сталося непередбачуване. Маршрутне таксі зупинилося майже навпроти будинку Вікторії та Дениска. Втім перейти дорогу мама з хлопчиком не встигли. Невідомо звідки з-за маршрутки, яка ще не встигла відїхати, на великій швидкості виїхав ДЕУ Ланус і уникаючи лобового зіткнення із зустрічним транспортом, просто на узбіччі, збив дитину. Не зупиняючись і не збавляючи швидкість порушник зник з місця аварії. Швидкість була настільки високою, що номер автівки ніхто не запам’ятав. Розгублені свідки встигли побачити лише кілька цифр, як з’ясувалося потім, у неправильному порядку. Першу допомогу малюку надавав водій маршрутки, дочекавшись приїзду швидкої та міліції.

Правоохоронці приїхали майже одразу, а от швидку потерпілим довелося чекати довго. Того дня без упину йшов проливний дощ. Слідів аварії на мокрій дорозі не залишилося, що надзвичайно ускладнювало роботу працівників ДАІ. У те, що винуватця трагедії знайдуть, не вірив майже ніхто. Спочатку пошуки не давали результатів. Показів свідків у цій справі було недостатньо, адже автомобіль, що скоїв наїзд описати ніхто так і не зміг, ані колір чітко вказати, ані номер назвати. Втім аморальний вчинок, цинічність та самовпевненість водія вразили працівників міліції. Знайти підозрюваного стало справою честі. 

Старшому інспектору розшуку ДАІ Києво-Святошинського району Сергію Жеребчуку та начальнику відділу оформлення ДТП Олександру Молодіту, яким доручили розслідування справи, довелося відпрацьовувати цілу схему розшуку зниклого водія. Тільки терпимість, оперативність та цілеспрямоване бажання притягти до відповідальності того, хто скалічив дитину, зрештою, на диво швидко дали свої результати. Розслідування привело до 35 річного водія таксі, мешканця Києва. Правоохоронців здивувало відчуття безкарності молодого чоловіка. Винуватець аварії навіть не намагався приховати сліди правопорушень, як виявилося у ході слідства, неодноразових. На автівці із шашкою таксі було виявлено багато м’ятин та подряпин, а самого водія не раз притягували до відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Крім того, «таксист» не мав ні ліцензії на право перевозити пасажирів, ні самих прав водія. Їх вилучили за ті ж багаторазові порушення. 

Зізнався у скоєному затриманий тільки після того, як зрозумів, що уникнути відповідальності йому не вдасться. Міру покарання для нього визначатиме суд. 7-річний Дениско, на щастя, серйозних трав не зазнав. У дитини виявили численні забої та перелом ноги. Не зважаючи на те, що дитині досить довгий час довелося провести у гіпсі, сильнішою виявилася моральна травма. Тепер хлопчик панічно боїться доріг та машин. Родина Дениска щиро подякувала працівникам ДАІ за оперативну роботу та щирість, особливо відмітивши зусилля та професійність старшого лейтенанта міліції Сергія Жеребчука та його колеги і керівника Олександра Молодіта. У офіційному листі до керівництва ГУМВС України, дідусь постраждалого, відомий народний артист України Олександр Гурець відмітив, що був вражений тим, як швидко працівники ДАІ розкрили злочин, на маючи, здавалося, жодних зачіпок та прямих доказів. Не менше, зі слів народного тенора, його вразили терпимість та бажання допомогти правоохоронців.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera