facebook  ДДСО

 
Новини
23-11-2010 11:08 | Переглядів: 291

Квартет підлітків за 40 хвилин викрав два скутери

Кожен підліток шукає розваг: для когось це означає весело провести дозвілля з друзями, сходити на дискотеку, посидіти за столиком у кафе, спілкуючись із товаришами, а для когось – здійснити крадіжку. Саме з такою метою четверо неповнолітніх мешканців Борисполя нічної години блукали містом.

Врешті-решт, в поле зору хлопців потрапив скутер, який знаходився на подвір’ї приватного будинку. Згодом до рук підлітків потрапив ще один мопед. А наступного дня до міліції майже одночасно надійшли два повідомлення від жителів Борисполя про викрадення моторолерів, які зникли за невідомих обставин. Та завдяки злагодженим діям правоохоронців і зокрема відділу кримінальної міліції у справах дітей Бориспільського міськвідділу квартет юних зловмисників був встановлений. Вже в міліцейському відділенні оперативники з’ясували всі подробиці нічних пригод бориспільців.

Тієї ночі близько 02:00 години неповнолітні тинялися містом з єдиним бажанням – щось поцупити. Незабаром вони помітили моторолер, що стояв на подвір’ї біля сараю. Недовго думаючи, хлопці заволоділи двоколісним. Пересуватися стало легше і юнаки вирішили покататися рідним нічним містом. Та хвилин за сорок зловмисники помітили ще один моторолер. Транспорт знаходився біля під’їзду багатоповерхового будинку. Власник потурбувався про безпеку скутера, пристебнувши його до металевої конструкції. Але це не стало на заваді юним крадіям. В бардачку для зберігання речей попередньо викраденого мопеда вони знайшли плоскогубці. За допомогою них «перекусили» металевий трос, яким був замкнений транспорт. Відтак хлопці хутко зникли з обома трофеями. Втім, «власниками» моторолерів вони були недовго. Працівники міліції оперативно спрацювали та затримали злодіїв. З’ясувалося, що наймолодшому з них 14 років, а найстаршому – 17. До слова, «старший» уже був судимий за крадіжку транспорту, він перебував на обліку в кримінальній міліції у справах дітей. Тож, мабуть цього разу суд врахує всі його «заслуги» й міра покарання буде суворішою. Та чи зрозуміють негатив своїх вчинків самі підлітки – покаже час.

Юлія Харлановська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera