facebook  ДДСО

 
Новини
08-12-2010 14:55 | Переглядів: 293

Вони роботу домом називають

Роботу штабу можна порівняти із роботою живого організму, настільки вона є багатофункціональною. І хоча повсякчас залишається за кадром, без неї неможлива життєдіяльність будь-якої установи, підприємства чи організації.

Напередодні свята – Дня штабу, – яке відбудеться дев’ятого грудня, ми поспілкувалися з представниками цієї служби. Заступник начальника Броварської міліції, начальник Штабу Микола Клименко розповів про очолюваний ним підрозділ:

«Штаб – відповідає за злагоджену організацію роботи усіх служб відомства. Починаючи від отримання повідомлень про злочини і події, які фіксує чергова частина (складова Штабу) й закінчуючи кінцевим рішенням по справі, що виносить слідство. Штаб слідкує за правомірністю виконання будь-яких дій працівником міліції - від кваліфікації злочинів до дотримання строків з їх розслідування. Розвиток технологій невпинно нарощує свої темпи. Системи обліку, пошуку та обробки інформації стали дійсно оперативними, комп’ютеризованими. Це значно полегшило нашу роботу, втім, і об’єми інформації невпинно зростають. Тому, працівник Штабу, неодмінно повинен бути організованим, юридично грамотним, відповідальним та обізнаним в усіх напрямках роботи міліції. Кожна окрема служба вимагає від працівника специфічні якості, аби вдало виконувати поставлені завдання. Мені, як керівнику Штабу, значно допомагає у своїй діяльності досвід оперативної роботи, тобто досвід розкриття злочинів. Знання цієї специфіки «із середини» надають вагомості моїм вимогам до підлеглих і дають право навчати. А інакше скоординувати складний механізм правоохоронного відомства було б украй важко. У нас працює молодий колектив. Я ними пишаюся. Багато серед них жінок, які змогли поєднати у собі тендітність і чоловічу витривалість, що так необхідна тут. Свої сили і час вони віддано присвячують справі. Можливо, тому свою роботу вони «домом» називають».

Усе, що відбувається всередині та поза межами організації, рух кримінальних справ та рішення по ним – акумулюється у Штабі. Подальша обробка та аналіз інформації також справа Штабу. Саме оперативний штаб координував дії працівників міліції під час виборчих процесів у нашій країні й терміново реагував на інформацію щодо протиправних дії, що могли стати на заваді волевиявлення виборців.

Євгенія Остороухова, старший інспектор Штабу Броварського МВ стверджує: «Хоча «обличчям» міліції зазвичай вважаються працівники ДАІ та ДІМ, ми, як представники штабу, взаємодіємо із населенням також на постійній основі. Люди звертаються до нас, аби отримати інформацію щодо стану їх звернень до міліції, результатів розслідування кримінальних справ. Ми надаємо фахові консультації, щодо можливих подальших дій заявника у справі. Якось бабуся, розчулена моїм відношенням до неї, яке є звичайним, сприйняла це, як щось особливе. Моя елементарна повага до неї викликала у відповідь вдячність, від якої мені було навіть ніяково. Наступного разу вона завітала до мене із чудовими власноруч в’язаними шкарпетками…»

На жаль, ми звикли бачити у кулуарах державних установ черствість та байдужість до людей, ми звикли терпляче витримувати навіть нахабство у свій бік, аби не зашкодити своїй справі. Не дивуйтеся, але у Штабі Броварської міліції Ви відчуєте чуйність та розуміння. У цьому пересвідчилося чимало людей, яким довелося сюди звертатися.

Тож поздоровимо зі святом працівників Штабу Київщини і побажаємо їм витримки, особистого щастя та любові.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera