facebook  ДДСО

 
Новини
16-12-2010 11:43 | Переглядів: 439

Під Києвом прогримів вибух

На території полігону в селі Нові Петрівці Вишгородського району прогриміло кілька вибухів. Працівники відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень НДЕКЦ при ГУМВС України в Київській області знищували речові докази вибухового походження. Захід відбувся в кілька етапів: спочатку знищили димові гранати, потім - порох і тротил.

За словами підполковника міліції Юрія Приходька. з початку року працівники очолюваного ним відділу ВТ та ПТД провели 20 пожежно-технічних, 23 вибухотехнічних експертизи та більше 40 досліджень, в ході яких до рук експертів потрапило більше 10 кілограмів тротилу, близько 22 кілограмів пороху, 40 гранат Великої вітчизняної війни, 15 вибухових пакетів, 21 електродетонатор, 38 мінометних мін, велика кількість снарядів різного калібру, саморобні вибухові пристрої та інше. Вказане добро зазвичай вилучалося у безробітних, які займаються розкопками на місцях проведення боїв, людей з кримінальним минулим, злочинних угруповань тощо.

Так, наприклад, в місті Узин Білоцерківського району за однією із адрес міліціонери виявили та вилучили два 23-мм артилерійськи постріли, які відносяться до боєприпасів. В місті Бровари на території металобази на дослідження фахівців були вилучені три металевих предмети схожих на снаряди та один металевий предмет схожий на протитанкову міну. На полі поруч з селом Балико-Щученка Кагарлицького району виявлено десять 50-мм осколкових мінометних мін. Арсенал, вилучений в жовтні поточного року в одного з жителів міста Вишневе взагалі вражає: айстро-угорські ручні гранати часів Першої світової війни, корпуси германської яйцевидної ручної гранати та гранати зразка 1915 року, мінометні міни, димові гранати. 

Представники однієї з найнебезпечніших професій цьогоріч здійснили 408 виїздів. Це означає, що немає жодного дня, щоб вибухотехніки не ризикували власним життям та здоров’ям. Основна частини виїздів - для забезпечення вибухобезпеки під час проведення протокольних державних заходів, а також масових заходів. Нерідко доводиться виїжджати для експертно-криміналістичного супроводження огляду місця пожежі. За фактами вибуху з початку року працівники ВТС та ПТД оглянули 4 місця події. Також правоохоронцям довелося здійснити 6 виїздів за анонімним повідомленням про замінування об’єктів. На щастя, жоден з них не підтвердився.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera