facebook  ДДСО

 
Новини
29-12-2010 12:01 | Переглядів: 317

Не довіряйте шахраям!

Надмірна довірливість - наш перший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках величезних утрат могло б не бути, якби сама жертва проявила хоча б трохи обережності. Коли вашу домівку відвідала невідома особа і під будь-яким приводом просить пожертвувати кілька гривень. Часто це буває звичайною вигадкою, добре продуманою історією. Більшість людей дає легко себе обдурити. Коли агітують пожертвувати гроші, рідко хто додумається перевірити, чи насправді це так. Розграфлений зошит і підпис мають у такій ситуації досить дієвий вплив на звичайних громадян. Запам'ятайте: пожертвування треба вносити там, де ви цього самі хочете.

Не користуйтеся послугами незнайомців для придбання дефіцитних товарів, вирішення питання щодо оформлення реєстрації, отримання житла, встановлення телефону, вступу до вищого навчального закладу та інших подібних послуг. Коли вам пропонують вигідні умови влаштування на роботу за кордоном, швидкий заробіток, значні відсотки під зайняті гроші, миттєвий виграш, завжди пам'ятайте: безкоштовний сир може бути тільки в мишоловці. Будьте обережні в тих випадках, коли незнайомець розповідає вам, що його попросили ваші сусіди щось для них придбати і просить оплатити послуги. На порозі квартири ніколи не підписуйте якихось документів, яку б гарну баєчку не розповідав вам незнайомець. Не грайте в азартні ігри, з іронією ставтеся до якогось миттєвого виграшу, коли його розмістили на рекламній шпальті газети. Там, де мова заходить про оплату, вдумайтесь, чи вигідно це для вас, адже способи видурювання грошей найрізноманітніші.

Численні випадки, коли шахрайки в нас, так би мовити, ворожінням „знімають пороблене". Вибираючи в основному жінок та дівчат, дві шахрайки протягом тривалого часу видурювали з них коштовності й гроші. Не даючи отямитись, розповідаючи про якесь велике горе, яке чекає їхню родину, вони бралися зняти чари злих сил за допомогою маніпуляцій з волоссям, голками, спаленим листком, хрестами, дзеркалами... Не підготовлені до такої психологічної атаки потерпілі віддавали і несли з дому золоті речі, великі суми грошей. Єдиний порятунок - не довіряти незнайомим людям, не вступати з ними в будь-який контакт.

Чимало шахрайств пов'язано з продажем дорогоцінних покупок. Не поспішайте, коли вам пропонують, скажімо, автомашину за досить привабливими цінами. Кращий вихід - перевірити її в підрозділах реєстрації автомашин у Державтоінспекції. Це надійніше. Не спокушайтеся на покупку авто за генеральним дорученням, адже в таких випадках воно не перевіряється на предмет викрадення. У нотаріальних конторах з цього приводу такі авто також не перевіряються. Викрадена автомашина легалізується, але під час переоформлення в ДАІ в покупця можуть виникнути проблеми. Купуйте лише зняті з обліку в органах внутрішніх справ автомашини і оформляйте їх згідно із законодавством.

Втім, коли розмова йде про великий куш, отут спеціалізуються відчайдухи. Як кажуть, хто не ризикує, не п’є шампанське. Днями, у Броварах був зафіксований випадок, коли людина була пограбована на суму у 4 тис.грн. Цей вид шахрайства спрямований на людину,яка тільки-но отримала гроші у відділенні банку чи банкоматі. Її увага відволікається будь-якою «знахідкою» (як правило це «кукла» з пачки грошових банкнот), а далі – справа техніки. У результаті – «кукла» у Вас, Ваші гроші – у них. 
Отже, шановні громадяни, будьте обачливими. Не довіряйте незнайомцям і пам’ятайте – краще синиця у руках, аніж журавель у небі.

Ксенія Крикунова, Броварський МВ (з обслуговування міста Бровари та Броварського району)
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera