facebook  ДДСО

 
Новини
08-02-2011 14:28 | Переглядів: 354

На Бориспільщині затримано автомобільних крадіїв

Немає нічого таємного, що не стало б явним. Про це повинні пам’ятати всі, хто збирається порушити закон. Але деякі все ж нехтують цим життєвим принципом. Так, нещодавно співробітники Бориспільського міськвідділу ГУМВС України в Київській області затримали чотирьох осіб за скоєння ряду злочинів. До групи входили місцеві юнаки, двоє з яких – неповнолітні. Затримати злочинців було одним з найважливіших завдань для правоохоронців. Четвірка вже не один місяць скоювала крадіжки машин.

Вночі працівники ДАІ здійснювали патрулювання містом і зупинили автомобіль «Опель», за кермом якого перебував 17-річний парубок, а в салоні ще двоє його напарників. Як з’ясувалося згодом, вони незаконно заволоділи машиною. На момент затримання зловмисників власник автівки навіть не знав, що її викрадено. 

Як з’ясувалося в ході слідства, молодики вчинили ряд крадіжок автомобілів, які господарі залишили біля своїх домівок, а не в гаражах. Їхню увагу привертали машини вітчизняного виробництва - без сигналізації. До салонів хлопці проникали шляхом злому дверцят. Після чого рушили в дорогу. Юні автогонщики каталися допоки було бажання, а потім просто кидали залізного коня та зникали, щоб незабаром знайти іншого. В деяких випадках навіть скоювали крадіжки особистого майна громадян з автівок.

За словами начальника Бориспільського МВ Юрія Вовка, зловмисники свою злочинну кар’єру розпочали рік тому. Наразі міліцією вже встановлено шість епізодів їх злочинної діяльності, що стосується незаконного заволодіння автотранспортними засобами, та чотири щодо крадіжок. На даний час ведеться подальша перевірка на причетність їх до інших аналогічних злочинів. Також встановлено, що один із четвірки, 22-річний молодик, вже встиг побувати у місцях позбавлення волі. Наразі проти зловмисників порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 та статтею 289 кримінального кодексу України та обрано запобіжних захід - взяття під варту. Слідство триває…

Юлія Харлановська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області.
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera