facebook  ДДСО

 
Новини
24-02-2011 10:25 | Переглядів: 296

Від таксі до цвинтаря коктейль з горілки та психотропної речовини

Приїхавши на Київський залізничний вокзал, 52-річний житель Сімферополя завітав до найближчого кафе. Того дня чоловік повинен був летіти до Америки на заробітки, втім пунктом кінцевого призначення для нього став цвинтар.
Вийшовши із кафе, приїжджий чоловік звернувся з проханням якнайшвидше доставити його в аеропорт Бориспіль до одного з приватних таксистів на привокзальній площі. Пояснивши, що спізнюється на літак, заробітчанин пообіцяв заплатити водієві 100 доларів. Недовго думаючи, таксист погодився. Поки пасажир сідав у машину, керманич потай зателефонував напарнику і розповів про дорого вдягненого іногороднього пасажира напідпитку, який готовий заплатити велику суму за термінову доставку. Через кілька хвилин до машини підійшов ще один попутник. З’ясувалося, йому потрібно їхати у тому ж напрямку.
Дорогою чоловіки розговорилися. Випадковий попутник із гордістю розповів, що напередодні став батьком і запропонував відсвяткувати радість. Водій таксі, хоч і був за кермом, пасажира підтримав. Компанія зупинилася біля найближчого магазину, щедрий та довірливий житель Сімферополя для всіх придбав пляшку оковитої. Останні кілька годин життя іногороднього чоловіка пройшли весело: невимушене спілкування у приємній компанії випадкових знайомих, дорога в аеропорт, квитки до кращого життя… От тільки кінець став трагічним.
До аеропорту заробітчанин так і не доїхав. Зрозумівши, що пасажир перебуває у стані алкогольного сп’яніння, водій таксі разом із напарником непомітно додали в горілку психотропний препарат. Під дією такого коктейлю, чоловік втратив здатність усвідомлювати реальність. Зловмисники з легкістю цим скористалися. Спочатку зняли солідну суму з банківської картки жертви, а потім висадили пасажира без свідомості біля цвинтаря одного із сіл Бориспільщини. З кишені потерпілого забрали гроші та мобільний телефон, валізу та документи залишили поруч із тілом.
Труп невідомо чоловіка виявив випадковий перехожий, який викликав міліцію на місце пригоди. Особистість загиблого встановили швидко. Втім, від чого помер чоловік, з’ясували майже дивом. Суміш алкоголю та психотропної речовини для потерпілого виявилася не сумісною з життям.
Підозрюваних у скоєнні злочину затримано. Швидко вийти на слід зловмисників правоохоронцям допомогли свідки. По даному факту наразі проводяться оперативні заходи. Слідчими порушено кримінальну справу за декілька ми статтями кримінального кодексу, серед них – залишення в небезпеці і вбивство.
За словами начальника Київського обласного главку міліції, Костянтина Сапка, подібний випадок, нажаль, трапився вперше. Під час допитів із затриманими, з’ясувалося, що такою протизаконною діяльністю, нерідко займаються більшість приватних перевізників, підмішуючи лікарські психотропні засоби до будь-якої рідини, наприклад, спиртних напоїв, соку і навіть води. Тому, пригощатися будь-чим у незнайомих осіб вкрай небезпечно. Зазвичай, після дії психотропної речовини, наступає часткова втрата пам’яті, різко знижується артеріальний тиск, все може призвести до трагічних наслідків, особливо при серцево-судинних захворюваннях або під дією алкоголю. Прохання до всіх, хто став жертвою або свідком подібних злочинів, звертатися за телефонами 272-21-23; 271-64-63.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera